Sivut

16.6.2015

♥Sodankylä: Midnight Sun Film Festival

Nyt on ensimmäiset kokemani elokuvafestivaalit takana päin! Jäi sellainen tunne, että ensi vuonnakin on mentävä. :) Olin reissussa tätini kanssa kahdestaan. Oltiin mökillä 40 kilometrin päässä Sodankylästä ja mentiin festivaaleille aamuisin bussilla.

Oli kyllä piristävää nähdä erilaisia leffoja, eikä ainaista Finnkinossa näytettävää Hollywood-shaibaa. Festivaaleilla oli muutenkin tosi letkeä tunnelma ja kaikki osasivat käyttäytyä. Ei paljon teinejä näkynyt vaan aikuisia ihmisiä. Olin varmaan nuorimmasta päästä näin parikymppisenä. :D

Elokuvissakin kuului vähän väliä kun jossain aukesi tölkki ja kaikilla oli piilopulloja mukana joista välillä naukkailtiin. Niin oli meilläkin. ;) Juomia ei varsinaisesti kielletty missään, oikeastaan missään ei sanottu sanaakaan koko alkoholista. Festareilla toimi tosi hienosti kirjoittamaton sääntö että hienovaraisesti juodaan ja ollaan nätisti. Ei missään rähinöity. Kun ihmiset osaavat käyttäytyä ja juoda sitä alkoholia fiksusti ja vähä-äänisesti, niin eipä sitä silloin tarvitse alkaa kieltämäänkään. Kuitenkin moni kävi kaljateltassakin juomassa. Ei tällainen onnistuisi millään missään suurilla festareilla.

Oli myös kivaa kun joka elokuvan lopuksi koko sali taputti. :) Elokuvaohjaajia oli aika paljon paikalla kutsuvieraina, siis heitä joiden elokuvia näytettiin. Monen elokuvan aluksi ja lopuksi ohjaaja kertoi leffasta ja yleisö sai kysellä. Ohjaajiin kyllä suhtauduttiin todella kunnioittavasti ja taputettiin heillekin pitkään. Kivaahan se on että tämmöisille pienille festivaaleille pieneen Suomen pohjoiseen kuntaan tullaan vierailemaan. Lempparini kaikista elokuvista oli kyllä Phoenix, kannattaa katsoa. Taisi olla 2014 tullut teattereihin. Katsottiin elokuvia vähän kaikilta vuosikymmeniltä. Perjantaina oli mykkäelokuvaakin jossa oli liveorkesteri. Oli kyllä hieno mutta olin siinä vaiheessa niin väsynyt etten pystynyt yhtään keskittymään.

Tuli kyllä syötyä taas niin reissuevästä että huhhuh... Ja tissuteltiinkin vähän joka päivä, lauantaina ruvettiin sitten juomaan ihan kunnolla. :D Olisi voinut vähän rajoittaa mutta onhan se kivaa olla välillä kunnon tuiterissa! Kunhan järki pysyy päässä ja meillä onneksi pysyi. Onneksi aamuisin sai kunnollisen terveellisen aamupalan hotellissa! Se kuului mökin hintaan että vieressä olevaan hotelliin sai mennä aamupalalle. Oli kyllä aika monipuolinen buffet siellä, Suomessa on hyvät hotelliaamiaiset.

Näkyi kyllä paljon tunnettuja suomalaisia, kuten Tommi Korpela, Aki Kaurismäki, Armi Toivanen ja mitähän näitä nyt oli. Harmi kun en kehdannut mennä mitään yhteiskuvia pyytämään. ;D Hehheh vedettiin lauantaina baarissa pitkää tikkua siitä, kumpi käy pyytämässä Tommia hitaille, kun se Tommi pyöri siellä. No minähän sen lyhyemman korren sain mutta hitaita tuli vähän miten sattuu eikä viimeisiä hitaita sitten loppujen lopuksi edes ollut. Ja Tommia oli koko ajan jututtamassa kaikki. :D Siinä kirottiin pöydässä kun joku muikkeli koko ajan jutteli Tommin kanssa vaikka kuinka kauan, huomasin sitten että ohops se olikin Jonna Tervomaa... Se oli siellä baarissa esiintynyt ja näköjään nää julkkikset aina tuntee toisensa. ;D Siellä oli muuten J. Karjalainenkin esiintymässä ja baari oli silloin ihan tupaten täynnä.

Unta ei kyllä saatu läheskään tarpeeksi kun monta yötä tuli nukuttua 5-6 tunnin yöunilla mutta sellaista se festarielämä on! Väsytti ihan sikana välillä mutta kyllä sen kesti. Varsinkin itse tarvitsen paljon unta ja olen ihan pois pelistä jos en saa nukkua moneen yöhön kunnolla. Festareiden jälkeen jäin vielä Helille ja Villelle Ouluun yöksi ja nukuinkin sitten 12 tuntia, heh...

 Junassa matkalla Ouluun. Olin yhden yön Helin ja Villen luona ja aamulla herättiin Helin kanssa ajamaan.

 Matkalla käytiin Hesessä, siis en ole syönyt heseä puoleen vuoteen. :D Omg! Rovaniemellä syötiin meno- ja tulomatkalla Hesessä ja kummallakin kerralla oli kyllä jotenkin tosi hyvää. Ylivieskassa ei oikein ikinä tiedä saako hyvää safkaa vai ei mutta nyt oli sekä hamppari että ranskikset molemmat tosi hyviä.

 Meidän mökkiä. Nukuin tuolla ylhäällä parvella, siellä oli tosi hyvä nukkua kun valo ei pahemmin päässyt. Oli nimittäin hieman valoisaa tähän vuodenaikaan Sodankylässä...

Mökkimme vessassa oli hieman keltaiset valot...

 Ensimmäisen päivän iltana eli torstaina käytiin iltapalalla hakemassa vähän muikkua. Oli hyvääää! Muikut on ihan parasta. Ja valkosipulimajoneesikin maistui vaikka yleensä se on mielestäni pahaa.

 Porojakin tuli vastaan. Noita poroja näki kyllä ihan koko ajan... Siellä ne vaan vaeltelivat vapaana. Niin söpöjä! On se jännää nähdä noin iso eläin villinä luonnossa kun en sellaiseen ole ollenkaan tottunut.

 Kaljateltassa limulla ja kahvilla. Ei jaksettu vielä kaljotella kun oli aamu. ;D Huomatkaa Helin Tomppa-kassi taustalla, mun on kyllä pakko saada kans tuollainen... Oli niin tyylikäs! Joku ihana mies tulikin meille juttelemaan ja sanoi että hänellä on pussilakanat. :D Varmaan haluaisin nekin jos eivät olisi satiinia, sellaiset ovat hieman epämiellyttäviä... Vaikka oishan ne aika pornot. ;)

 Isossa teltassa! Elokuvia pystyi katsomaan neljässä paikassa: oli tämä iso teltta, Sodankylän elokuvateatteri Lapinsuu, pieni teltta ja koulun sali. Se koulun sali oli ihan surkea kun ei sieltä nähnyt mitään. Muissa paikoissa penkit menivät korkeammalle taakse päin mutta koulun saliin oltiin vaan laitettu penkkejä lattialle. Oli siellä myös sellainen lava jossa oli taas lisää penkkejä, olisi pitänyt olla siinä eturivissä niin olisi nähnyt. Lapinsuu oli kyllä oma suosikki koska se oli aika hulppeakin elokuvateatteri, ainakin verrattuna siihen miten pieni Sodankylä on. Teltoissa oli kovat puupenkit ja lähempänä valkokangasta muovituolit jotka olivat edes vähän mukavemmat, mutta kyllähän ne oikean elokuvateatterin penkit on luksusta telttojen jälkeen. :D

 Saatiin tietää että Sodankylän torilta saa sushia joten sinnehän se tie vei! Siellä oli myös Kainuun sotilasperinneseura myymässä hernekeittoa ja lettua. Otin sushia ja Heli hernekeittoa, seuraavana päivänä tehtiin toisinpäin mutta sushit olivat loppu, joten syötiin sitten molemmat hernaria. Sotapojat ja -tyttö olivat kyllä ihan loistavia asiakaspalvelijoita, kerrassaan symppis paikka syödä vähän hernaria ja lettua!

Tästä söpöstä bussista sai sitä sushia!

Ja tältä näytti hernaripaikka! Meitsi ja lettuhenkka. XD Harmi kun ne loput  tyypit eivät ehtineet kuvaan.

 Kaljoittelu alkakoon.

Vesi-Olli, hehheh taas.... :D

 Baarin jälkeen syömässä paninia sushibaarilla.

 :3♥

Väsynyt festarilainen viimeisenä aamuna Helin sohvalla...

Tosi hyvän kokemuksen sain tuolta kyllä, seuraavana vuonna sitten uudestaan! Aion kyllä ottaa sillä kertaa paremmin selvää mitä leffoja näytetään, nyt menin tuolla lähinnä katsellessa miten hommat toimii, ei ollut niin väliä mitä leffoja mentiin katsomaan. Onko kukaan muu ollut ikinä Sodankylässä elokuvafestivaaleille tai olitteko jopa tänä vuonna? :)

2 kommenttia: