Sivut

10.2.2015

Viikon tapahtumat ja paino putoaa :--)

Terveppäterve! Tuonne vasemmalle sivupalkkiin laitoin kilojenseurauslistan jota päivitän noin kahden viikon välein. En viitsi joka viikko punnita mutta kahden viikon välein kuitenkin niin näkee äkkiä jos jää paino junnaamaan. :) Viikon välein ei hirveästi ehdi tapahtua. Neljä kiloa olen saanut pois, joten kylläpä tuo laihtuminen tuntuu pikkuhiljaa tapahtuvan. Vain hyvällä ruokavaliolla! Kun aika ei tunnu riittävän liikkumiseen, helmikuu on koulun osalta yhtä tuskaa.

 Wohoo! Elikkäs joulukilot ois nyt saatu poies. 8D

Tässä teille vähän ruokakuvia siitä mitä eniten oon tykännyt syödä:

 Kanasalaatti omnom♥

 Hedelmiä menee.

 Tein ihan sairaan hyvää spagettia ja jauhelihakastiketta. En edes huomannut eroa tummassa pastassa, ennenhän olen aina syönyt vaaleaa.

 Dippailulautaset on kivoja ilta- tai välipalalle.

 Neljänviljanpuurosta on tullut suuri ystäväni marjojen ja siemensekoituksen kera. Herkkua! Ruisleipä juustolla mukaan niin voi että♥

 Riisiin laitoin kanaa, tuoreita ananaspaloja ja fetajuustoa. Oli kuivaa joten tein sitten pussikastikkeen mukaan. Ensi kerralla pitää ostaa ruokakermaa niin saa kunnon kanakastikkeen. Fetaa ei myöskään kannattanut laittaa tuonne riisien joukkoon noin, oli jostain syystä tosi voimakkaan makuinen. Suoraan jääkaapista annoksen päälle niin olisi varmaan ollut parempaa, riisiin sekoitettuna ei oikein mennyt. Ensi kerralla viisaampi!

Näitä munakaslättyjä on tullut tehtyä tosi paljon. Aurajuustoa olen laittanut väliin ja vihanneksia, ja käärinyt rullaksi tai tortillaksi. Feta aurajuuston tilalla oli myös tosi hyvää.

Haluaisin tässä päästä myös tekemään kasvissosekeittoa mutten vielä ole saanut aikaiseksi. Melko yksinkertaisia ja nopeita ruokia pitää olla tässä hektisessä elämässä! Smoothieitakaan en ole tehnyt vielä, pitääpä tehdä niitäkin. ^^ Normaalia kotiruokaa siis on tullut syötyä, huonoja hiilihydraatteja ja lisättyä sokeria vältellen! Viime lauantaina olin ollut kuukauden ilman herkkuja, joten sallin itselleni mokkapaloja kun olin käymässä Pekan synttäreillä. Ei sitä nyt vieraana voi kieltäytyä kun on leivottu sitä varten että vieraat saa syödä. ;D Näissä tilanteissa sallin itselleni herkut, tärkeintä on se etten itse ostele mitään niin tulee harvoin herkuteltua.

Viime keskiviikkona oli piraattibileet Leskessä! Opiskelijabileet siis ja tulipa sitä kolme juotua kun torstaina ei ollut koulua. Ja aamulla oli krapula, kolmesta... Juuh. Tuntuu olevan ihan sama juonko sen kolme vai kymmenen niin mulla on aamulla krapula. :----)

 Minä ja Eve!

 Centria-ankka pääsi uimaan. Meillä yhteisöpedagogeilla on tapana tuunata oma tollanen ankka. Minäkin sain vihdoin oman pari viikkoa sitten, pitäisi tuunata se! Olisi jo ideaa. 8)

 Raadeltu naama. Ne on leikkitatuointeja, sai aamulla rapata että sai kaikki pois. 8D

 Aamuyöllä neljän aikaan nukkumaan, Harri antoi paikkansa Evelle kun valvoi vielä itse. :----D

Torstaina käytiin luokkatovereiden kanssa Cameraobscurassa joka oli ihan mielenkiintoinen. Sen jälkeen piti käydä kuvailemassa pitkin Ylivieskaa, se kuuluu koulutehtävään... Perjantaista en edes muista mitä tein, paitsi että kaverini Sonja kävi kylässä. Lauantaina olikin sitten raamattupiirin suunnittelun aika, kävin myös siellä Pekalla ja Meerillä pekkaa onnittelemassa loppuviikonlopun suunnittelin samaa raamattupiiriä. Sunnuntaina olikin se oma piirikertani ja sen jälkeen piti vielä katsoa Luther-elokuva, jälleen yksi koulutehtävä. Eipähän ollut mikään lusimisviikonloppu.

 Harmaat säät on muuten ohi ainakin vähäksi aikaa! Nyt on ollut niin keväistä ja aurinkoista. En kyllä viikonloppuna päässyt lenkille.

 By Sonja.

 Viikonlopun aamukaffet.

Sunnuntai näytti tältä...

Menipäs sillisalaatiksi mutta tältä on minun mennyt viikkoni näyttänyt. En ole ainakaan ainut koulun kimpussa piehtaroiva kun alkaa olla kohta ylioppilaskirjoitukset käynnissä ja abit lukee kovasti. :D Hassua kun omista kirjoituksista on jo kaksi vuotta aikaa... Pakko kyllä sanoa että tämä ammattikorkeakoulutouhu on vielä raskaampaa kuin lukio johon en kyllä oikeastaan edes panostanut. Tähän on nyt pakko panostaa ja onhan tuo motivaatiokin korkeammalla kuin lukiossa. Nyt pitäisi sitten kokkailla, katsoa eiliset salkkarit ja aloittaa lukemaan kirkkohistorian uusintaan. Ja ainiin!

Meitsi on löytänyt Pokemonin maailman. 8D Latasin puhelimeen emulaattorin ja nyt olen niin koukussa että huhhuh. Enkä ole ehtinyt pelata kahteen päivään. ;___;
 Mutta tänään toivon mukaan kerkeän pelata lukemisen jälkeen.... Kellokin on jo yli kuusi, yhyy miksi tätä vapaa-aikaa on niin vähän? >-<

12 kommenttia:

  1. Oi, hyvältä näyttää ruuat! :)

    VastaaPoista
  2. Voooi mäkin niin haluaisin tommosen pokemon pelin mun puhelimeen :3 ois paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. play kaupasta saa gameboy emulaattorin ku kirjottaa vaa "gameboy color emulator" ^^ ainaki androidii siis, en tiiä mite muihin puhelimii saa. :D

      Poista
  3. Musta tuntuu ettei mulla oo enää yhtään vapaa-aikaa ku noi pääsykoekirjat tuli viikko sitte.. VIimesetki vapaa-ajat kuluu siihen että tehdään Konstan kans ruokaa ja levähetään hetki sen jälkeen. Onneks se sai synttärilahjaksi semmosen jytky tehosekottimen, jolla saa nopeesti välipalaa. Tuleepahan syötyä niitä pakastemarjojaki ku ne on niin helppo heittä sinne sekaan. Ja kiitos kirjoille, en oo kerenny liikkua viikkoon yhtään. :( Pitäs myös ostaa se puntari... Oon mää kuitenki muutaman kilon tiputtanu koska housut tippuu! Ootko sää mittaillu sun vyötärönympäryksiä yms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samojen tunteiden kanssa kamppailen täällä! :D Mullaki ois tuo blenderi mut en oo nyt jotenki jaksanu miettiä miten sais hyvän sokerittoman smoothien tehtyä. Ja en oo jaksanu mittailla mitään, ois seki kyl ihan jees muttako ei vaa jaksa. xD Puntari saa kelvata!

      Poista
  4. Kaunis Olivia-piraatti :)

    VastaaPoista
  5. Kokeileppas ensi kerralla ostaa kanasuikaleita (vaikka hunajamarinoitu) paistat ne pannulla, lyöt sekaan ruokakerman ja puolikkaan mustapekka tuorejuusto palan, oi että miten taivaallista riisin kera <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooo nam 8D Ite kyllä syön noita naturaaleja nykyään mieluummin mut niihin kyllä ku ruokakermaa laittaa ni ahhh. Ja en oo ollenkaa tajunnu et tuorejuustoakin voi laittaa, pitää kyllä kokeilla. :)

      Poista
  6. mä oon muutes juonut paljon smoothieta. aika hyviä tulee ku lyöt blenderiin vaikka banaaneja, kiivejä ja marjoja - ite teen monesti tuolla combolla, mutta sinnehän voi laittaa oman maun mukaan iiihan mitä haluaa. oon laittanut joskus myös mangoa, joka on taivaallista. mulla on sellainen aika pieni blenderi niin oon sen laittanut aikalailla täyteen hedelmiä. sitten sekaan vettä ja vaikka jotain sokeritonta mehua niin tulee vähän lisämakua. smoothieen voi laittaa vielä ripauksen steviasokeria, joka on ns. terveellisempää kuin normaali sokeri. ja (maustamatonta) jugurttiakin voi lyödä sekaan. kokeilemalla selviää mikä on parhain makuyhdistelmä.

    smoothiet on kunnon hedelmäpommeja ja ku oon aamuisin juonut noita niin tuntuu että energiataso nousee hurjasti ja tulee vaan kaikin puolin parempi olo. :) ja hedelmien sokeri ei ole lainkaan sama asia kuin normaali sokeri (tätä monesti ihmiset tuntuu pelkäävän) joten niitä ei tarvitse säästellä. hedelmät on yksi luonnollisimmista ruuista mitä ihminen voi syödä. se on puhdasta ruokaa. :-)

    ja hei onnittelut vielä painonpudotuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä noita smoothieita pitää vielä väsätä :) Ite tein ennen sellasta et mehua, jogurttia ja marjoja mut kyllä tuo mehu ja jogurtti ainakin pitäis vaihtaa sokerittomampaan vaihtoehtoon...
      Mua on kyllä kans kummeksuttanu tuo et hedelmien sokeria muka pitäis välttää. :D Kun sehän on sitä luonnollista sokeria, ei mitään lisättyä valkoista sokeria. Tuota mangoa ois kyllä jännä kokeilla! Hmm millonhan täsä kerkeis ensinnäki kauppaan ku on nii kova koulukiire ettei ees kaupassa kerkee käydä vaikka se on tossa vieressä. xD

      Poista