Sivut

4.9.2013

Ruokaa ja uudet lasit



Nannaa ruoka tehtiin. Eilen tehtiin riisiä mut unohtu kuvailla... Mut kyllä ne kotikokkailut vaan on parasta ku vihtii vaan alottaa. Ei kyllä joka päivä olis todellakaan varaa mut on se kiva kun ees kerran viikossa tekee jotain kunnollista. :---)


Saatiin tosiaan hommattua tää tiskikonekin ! Niin luksusta kaiken se tiskaamisen jälkeen♥ Vihtii senkin takia kokkailla kun saa astiat tuonne eikä tartte enää tiskata. Iso tiskimäärä ei siis enää haittaa. ;)

Ostin vähän lisää sukkiksia Cittarista kun alennuksesta ovat 4€/kpl. En ymmärrä miten noita aina vaan on siellä eikä ihmiset osta pois??? :D Oon ostanu noita ite jo kuudet, noita taisi olla 40, 60 ja 80 denierin vahvuisia.

Tässä myös vähän tarkemmin mun uusista laseista:



Niin kivat ! Sopivan isot ja tuo sininen lisä on kiva tuolla takapuolella. Toivottavasti ei nyt vaan näkö huonontuis taas ja vuoden päästä joutus hankkimaan jälleen uudet. Tosi rasittavaa ja kallista hommaa... Mutta näihin oon niiiin tyytyväinen, ei vois enempää olla. Kerrassaan täydelliset. ^^

Mulla näkyy tässä tuommonen hauska pieni hymykuopan tapanen! :D Ois kivaa jos ois oikeestiki hymykuopat niinku Harrilla on. Tuntuu et kaikilla miehillä on ! Maailman söpöin juttu naamassa, niinku pisamatkin. Mullakin on pisamia, tosi vähän kylläkin eikä niitä huomaa ollenkaan. Näistä kuvista ehkä hieman näkee nenänvarressa muutaman. Siihen ne aina tulee jos tulee.

Tulipas taas sekasikiöpostaus mut niitä tahtoo tulla kun ei niin usein ehdi postailla. Kaikki samassa läjässä. :-D Mut mieluummin näin kuin ei ollenkaan !

24 kommenttia:

  1. Ihanat lasit ja kaunis Olivia :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoosss ! ^^ Iteki kyllä niiiiin tykkään noista laseista.

      Poista
  2. "Mut kyllä ne kotikokkailut vaan on parasta ku vihtii vaan alottaa. Ei kyllä joka päivä olis todellakaan varaa mut on se kiva kun ees kerran viikossa tekee jotain kunnollista."

    Mitä te sitten syötte ellette syö ihan tavallista kotiruokaa? :D Sehän tulee just halvimmaks ku itte tekee kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis leipää ja tämmöstä! :D Et ei meillä oo todellakaan varaa ostaa joka päiväksi vaikka jauhelihaa makaroonin kanssa yms yms. kun tuo liha nyt on niin kallista. Että leipälinjalla mennään aika pitkälle ja ite syön myös jugurttia sun muuta. :) Salaatinkin teko tulee kalliiksi jos sen tekee joka päivä, vaikka siihen tuliski vaan salaatti, kurkku ja tomaatti... :/

      Poista
  3. Siis mitä, ettekö syö joka päivä lämmintä ruokaa?? Tehkää vaikka jotai makaroonilaatikkoa, lasagnea yms. jotka voi pakastaa ja syödä monta kertaa samaa ruokaa! Ei oo kovin terveellistä, jos ei saa kunnon ruokaa :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itehän saan lämpimän ruuan joka päivä koulussa kyllä. :D Mutta Harri ei eikä se siihen oo tähänkään asti kuollu. Enkä minäkään viikonloppusin syö sitä "kunnon" ruokaa välttämättä. Semmosta se opiskelijaelämä on, varsinkin nyt kun mun menot kasvaa ihan simona ja tulot pysyy samana. Voi olla vähän nälkä välillä mut kyllä ihminen aika paljo kestää. :D

      Mulla on myös semmonen pelastava keino nimeltä munaleipä♥ Ruisleipä, margariinia päälle, jotain makkaraa, juustoo, kurkkua, tomaattia ja keitettyjä munia pilkottuna. Noita ku ostaa niin ne kestää pitkään jääkaapissa ja on halpaa tehä, silti vie nälän tehokkaasti. :)

      Ite oon myös laiska tekemään sitä ruokaa joka päivä. Noihin makaroonilaatikkoihinki sen lihan tarvii ja isompaan satsiin joutuu enemmän ostaan sitä, jos haluaa pakastaa. :( Että eipä siinä voitolle jää.

      Poista
    2. Tervetuloa kokkaamaan :D Eihän se terveellistä oo, mutta ei aina jaksa/ehdi kokata niin sitte sitä hakee jostain e-koodilasta jotain valmisruokaa.

      Poista
    3. Joita me ei nyt syyä koska herkkulakko, johon sisältyy myös valmisruuat joita ei saa syyä. (Y) Ei kyllä itellä enää ees varaa niihin...

      Poista
    4. No ehkäpä ne vaikutukset näkyykin vasta pitemmän päälle :) enkä nyt paasaa jostai valmisruuista, ne on iha ok. Mun mielestä on vaa elämänarvot vähä pielessä, jos käyttää rahat mielummin vaatteisiin ja viinaa kuin ruokaan.
      T. Opiskelija, jolla on varaa syyä päivittäin.

      Poista
    5. Aini ja siihen makaroonilaatikko vuokaan tarvii ihan sen yhen paketin :D ja siiyä kyllä muutaman päivän syö.

      Poista
    6. En mää kyllä oo vaatteita tai viinaakaan ostellu että ei sen puoleen. :D Paitsi kesällä vaatetta, mut ne oli sillon ja nyt mulla jää tässäkin kuussa 80e pakollisten menojen jälkeen rahaa käyttöön jotka menee ruokaan tietysti... Että ei siinä paljo viinaa tai vaatteita ostella, saati sitte sitä lihaa kovin usein.

      Ja mun mielipide tuosta makaroonilaatikosta on se, että se ei kovin ravitsevaa oo jos isoon satsiin laitetaan se yks paketti jauhelihaa. Se makarooni loppujen lopuksi on vaan semmosta vehnämössöö.. :/ Eikä kyllä ikinä sillä oo nälkä lähteny, sillon ku asuin vielä kotona niin edellisen päivän ruokaa syötiin jääkaapista koulun jälkeen, ja tunnin päästä oli nälkä. Saanu noita jääkaappi-pakastin-ruokia saanu vetää kotona niin paljo että en jaksa ite sitä jatkaa ku en nää siinä mitään hyötyäkään. Se liha siinä on se joka nälän vie ja se maksaa, turha sitä makaroonia on nälkään syyä. Ruisleipäki on paljo parempaa mun mielestä siihen nälkään.

      T. Opiskelija jolla ei ole varaa syödä päivittäin lämmintä ruokaa eikä näe siinä mitään ongelmaa

      Poista
  4. http://www.demi.fi/keskustelut/kokkailut/halpoja-opiskelijaruokia#.Uidb3H89W1g
    http://www.demi.fi/keskustelut/kokkailut/mit%C3%A4-halpaa-ruokaa-tekisin-ensi-viikolla-3#.UidcJ389W1g
    http://www.demi.fi/keskustelut/kokkailut/hyvi%C3%A4-ruokia-opiskelijabudjetilla#.Uidcc389W1g

    Jauhelihan sekaan voi laittaa soijarouhetta, jolloin riittää esim 200g jauhelihaa tavallisen 400g sijasta. Jauheliha on myös usein tarjouksessa. Nytkin on citymarketissa 5e/2pkt eli 800g jauhelihaa. Sitä voi myös ostaa valmiiksi pakkaseen. Kanasuikaleitakin näkyy usein tarjouksessa. Nyt se mainoskielto ovesta pois ja antakaa mainosten tulla ja metsästäkää tarjouksia.

    Ja kerrot, ettei nälkä lähde. Juotko vettä vähintään 1,5litraa päivässä? Se vie nälän tunnetta pois ja muutenkin on hyödyllistä keholle. Kannattaa ruuassa panostaa myös proteiineihin ja kuituihin - vaihda tavallinen pasta täysjyväpastaan jne. Hiilareita kannattaa vähentää, ne aiheuttaa usein sellaisen nälkäkierteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se nyt kumma kun ihmiset kimpaantuu siitä kun me ei syödä lämmintä ateriaa ihan joka päivä. :D

      En rupee säätään minkään soijarouheen kanssa, kiitos vaan. TIEDÄN että lihat on tarjouksessa ja osaan kyllä ostaa niitä sillon, ja oon myös laittanut pakkaseen tarjouslihoja.

      Mainoskiellon oon ottanu pois jo yli viikko sitten, aika jännä että edes tiedät mulla sellasen joskus olleen? Tarjousten takia sen pois otinkin. Ootko joku mun tuttu vai muuten vaan käyt mun ovea kyyläämässä? :D Voi sitä sillä omallakin nimellä esiintyä.

      Ei lähde nälkä ei pelkällä makaroonilla. Tiesin että joku tulee nipottaan täysjyväpastasta joka on kalliimpaa myös. Ostetaan sitä halvinta makaroonia mitä löytyy. En juo vettä koska tuosta hanasta tulee paskaa vettä ja kestää ikuisuus että se vaihtuu lämpimästä kylmäksi ja toisinpäin. Juon siksi vissyjä joihin laitan mielellään rahaa koska nam. Ja jos pitää keksiä jotain naputettavaa tuosta vesiasiasta, niin kyllä, olen kokeillut kannellista kannua jääkaapissa mutta vesi maistuu silti kohta ihan jääkaapilta. Pulloa oon aatellut kokeilla seuraavaksi ja nyt oon ostanut omenamehua kun se on halvempaa.

      Tiedän että vesi vie näläntunnetta pois. Tiedän että se on hyödyllistä keholle. Tiedän ettei huonoja hiilareita kannata syödä ja protskuja ja kuitua taas kannattaa. Mulla vaan ei oo kiinnostusta kytätä niin tarkkaan sitä mitä syön. Meijän ruokavalioon kuuluu aikalailla se makaroni, jauheliha, kana, riisi, ruisleipä, vihannekset ja hedelmiäkin tulee ostettua. Ihan ok ruokavalio siis.

      Poista
  5. Halusin vain antaa vinkkejä, ei mua kiinnosta miten syöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos vain vinkeistä mutta kyllä nämä oli aika kuullut jo. :D

      Poista
  6. Mä ite syön joka päivä 2 päivässä lämpimän ruan ja sitten hedelmiä.
    Ite liputan soijan puolesta koska mua ällöttää yleensä aina lähes kaikki liha.
    Soijarouhe ei kauheen kallista oo ja siittä riitää vaikka kuinka moneksi kerraksi. Siinä on paljon proteinia, se on terveellistä eikä sitä erota jauhelihasta jos sen osaa maustaa oikein :) (eppu ainakin monesti on luullut että oon tehny "jauheliha"kastikkeen ihan jauhelihasta vaikka oon käyttäny soijaa :P pitää vaan käyttää reilusti mausteita ja keittää ne lihaliemikuution kans.)
    Mutta mä en myöskään toisaalta syö leipää oikeastaan ollenkaan ja sen takia en osta esim juustoa (joka on ihan saatanan kallista...)
    Kannattaa myös metsästää punasia hintalappuja
    Lisäksi kannattaa miettiä mistä ostaa..

    Meidän tien toisella puolella on k-market mutta nyt ei olla pariin kuukauteen käyty siellä oikeastaan ollenkaan kun on auto (ja paremmat pyörät). Ollaan käyty prismassa ja hintaero on melko huikea..
    En todellakaan sais esim. 10 eurolla meidän lähikaupasta niin paljon tavaraa kun prismasta :D

    Ja mä en juurikaan shoppaile. Ostan vaatteita vaan sillon kun on pakko. Kulutan housut aina ihan loppuun ennen kun ostan uusia. Paitoja ostan myös tosi harvoin (viimeksi ostin paitoja 1 ja puoli vuotta sitten vissiin, ja housut ostin viimeksi puoli vuotta sitten). Sen sijaan laitan aina 20-50 euroa säästöön jolloin voin aina ostaa jotain isompaa kuten esim ne mun new rockin kengät :)

    Mulla on myös excelissä oma budjetti pohja mihin merkkaan KAIKKI mihin laitan rahaa. Hyvin oon pärjänny näillä :) On tärkeää opiskelijana laskea aina etukäteen paljonko mihinkin käyttää. Näin jää rahaa vähän ylikin :P nimimerkillä: nykyisillä säästöillä pääsisin helposti ulkomaille..

    VastaaPoista
  7. Ja edellinen kommenttini ei ollut sitä että oisin kimpaantunut siittä ettette syö lämmintä ruokaa joka päivä vaan novelli siittä miten ite budjetoin mun menot ja miten syön :D Mullehan se ei kuulu miten syötte. Ite vaan en pärjäis pelkällä leivällä.

    VastaaPoista
  8. Voi vitun vittu kirjotin tähän pitkästi ja kommentti katos kun painoin jotain väärää nappia ja täähän pomppas edelliselle sivulle... Eiku alusta !

    Eli, iteki kyllä liputan noita isoja kauppoja. :D Ollaan nyt päästy niihinkin kun on tuo auto. Jos Harrilla ois pyörä niin oltas varmaan käyty useammin ennen autoakin. Halpa-Halli on kyllä silti meidän kauppa kun Harrin äiti ja mummu on siellä töissä eikä se oo niin kallis kauppa kuitenkaan. :D Mutta joku Sale tai Mustikka niin huh mitkä hinnat...

    Ja mua taas jotenkin nuo soijajutut ällöttää ja kaikki "keinotekoinen" :'D Et mieluummin syön sitä oikeaa lihaa. Meille tuo leipä riittää jotenki oikeen mainiosti, ja ollaanhan me noita punasia hintalappujakin kateltu. :) Ja isoissa kaupoissa on usein tarjouksia. Otinki sen "ei mainoksia, kiitos" lapun nyt pois kun niistä mainoksista voi jotain hyötyä ollakin, kun pääsee autolla sieltä kaukaa hakemaan.

    Mullaki tuo shoppailu nyt varmaan jää aika pitkäksi aikaa. Kesällä sain niin paljon rahaa sossusta että shoppailin sitten kunnolla. :D Mut nyt sitten Kelan tuella ei paljo shoppailla joten pitänee vältellä kauppoja. Muutenkaan ei ees tee mieli vaatteita enää kun ostin kesällä niin paljon uutta. :) Olisinhan tosin voinu säästää kesän rahat (no on mulla nyt toisella tilillä melkeen 300€ onneksi joita en halua käyttää kuin tiukan paikan tullen) mut halusin sitten vissiin mieluummin shoppailla niillä kun kerrankin oli rahaa sen verran ettei tarvinu miettiä. :D

    Mulla se budjetti on puhelimessa ja lasken sitte vähä yhteen. :D Kätevää laittaa aina ylös kaikki, koska muuten varmasti ne rahat katoais jonnekin kun ei yhtään hoksaa paljonko sitä menee pakollisiin menoihin. Mäki aattelin että voisin laittaa joka kuukausi vähän säästöön, mut ilmeisesti mulla menee niin tiukille nyt rahojen kans ettei mitenkään pystyis.

    VastaaPoista
  9. Soijarouhe ei millään tapaa kyllä ole keinotekoista :P kannattas kokeilla ennen kun tuomitsee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, mää oon käsittäny et se on tekemällä tehtyä? :D Voishan sitä vaikka joskus kokkeilla!

      Poista
  10. Eei oo :) soija on hernekasvi josta kylmäpuristamalla tehdään soijarouhetta. 100 g soijarouhetta sisältää n. 52 prosenttia proteinia sekä siinä on paljon sinkkiä, kalsiumia ja rautaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä kyllä ! Miten aina näistä saa niin keinotekoisen vaikutelman vaikka onkin sitte ihan puhtaasti luonnosta :D

      Poista
  11. Olivia älä välitä dissaajista! oot paras :)

    VastaaPoista