Sivut

7.6.2014

Yo-hiukset

Mulla oli kyllä kunnon tuuskaamista hiusten kanssa ennen ylioppilasjuhlia. Todella harvoin saan pilattua hiukseni mutta tällä kertaa kyllä kävi hieman niin. :--D Voitolla kuitenkin juhliin, kun sain korjattua viat!

Mulla oli tähtäimessä luonnollisen väriset, vaaleat kiharat. Halusin hiuksiin myös hieman lisäpituutta ja tuuheutta omien kerroksittain leikattujen hiusten joukkoon, joten kävin tilaamassa Kärkkäisen Hairlekiinista aitohiuspidennykset. Kerroksittain leikatuissa hiuksissa ne pituudet kun on melko ohuet! Tuuheasti laitettavat kerrokset päälaella jäivät tietenkin yo-lakin alle piiloon, joten näkyville olisi jääneet vain pidemmät "hiirenhännät." Yleensä en omia hiuksia laita kuin päälaelta tupeeraamalla, pituudet harjaan suoriksi. Oli näissä mun omissakin hiuksissa se kiharakampaus tosi kivan näköinen lakin kanssa, mutta kyllä enemmän volyymia piti saada.

 Tässä oli hiustaistelu nro 1:n tuotteet: juurikasvulle Lorealin vaalennusaine ja koko tukalle Lorealin hoitava, "pehmeän persikan" värinen sävyte. Sävytteet siis lähtevät muutamassa pesussa pois.

Ja lähtötilanne:

Kasvatin juurikavsua tahallaan. Toukokuun alussa oli jo melkosen näköinen mutten halunnut värjätä, kun sitten muutaman viikon päästä olisi kuitenkin pitänyt taas värjätä. Mun juurikasvun värjäystahti on noin kahden kuukauden välein, mutta nyt meni varmaan kolmekin kuukautta. On melkonen sotkupesä mulla muuten tässä kuvassa, huomaa että aamulla otettu. Mutta lopputulos on vakuuttavampi jos alkukuvat on mahdollisimman kamalia. ;D

Vaalennuksen jälkeen:


Noihin taisin vielä suihkauttaa jostain syystä hopeasuihketta vielä päälle + tuohon vaalennuspakettiin kuului hopeahoitoaine. Ei kyllä ollut järkeä käyttää kumpaakaan, koska tähtäimessä kuitenkin oli lämpimämmän sävyinen vaalea. :---D

Sitten se persikkasävyte oli seuraavana vuorossa, ja katastrofihan siitä syntyi...

 Väri päässä. Purkista otettaessa väri oli ihan oranssia, mutta tukassa muuttui enemmän pinkiksi. Voi olla että se kylmä pohjasävy saattoi vaikuttaa asiaan? Jaa-a. :D

 Ja pinkkihän siitä tuli. Epätasainen pinkki. Ja elettiin keskiviikkoa. Lauantaina juhlat. OMG. Ei siinä, shokkivärithän mulle on tuttuja eikä tuo väri päässä ollut yhtään paha kulkea, muttakun ne juhlat. En halunnut joutua värjäämään pidennyksiäkin pinkeiksi. :----D Ei muutakun järjetön shampoopesuoperaatio!

 Huono kuva mutta neljän shampoopesun jälkeen tulos oli tämä. Oikeastaan ei muualla tuota pinkkiä enää ollut jäljellä kuin noissa etuhiuksissa, jotka tässä kuvassa näkyvät. Keskiviikkona pesin yhdellä suihkukerralla kahdesti shmapoolla, samoin torstaina. Perjantai-aamuna pää näytti siis tältä.

Ostin Kärkkäisen Hairlekiinista myös hunajanvaalean sävytteen, koska tuo oma kylmä vaalea sävy ei todellakaan mätsännyt pidennyksiin. Perjantaina oli hieman jännitystä ilmassa! Pesin viidennen shampoopesun, sekoitin hunajasävytettä hoitoaineeseen, löin päähän ja pidin peukut pystyssä. Jos nyt kusisin homman niin tunkisin koko hiukset kokonaan yo-lakin sisään!

 Hunajan värinen sävyte oli beigen väristä.

Hirveän kauniin näköistä. :--D Purkkiin siis iso läjä normaalia, valkoisen väristä hoitoainetta ja sekaan sävytettä, ja sitten sekoitus. Ihmeen tummaa tuo sävyte oli yksinään, onneksi en lyönyt sitä sellaisenaan päähän. Olis voinu tulla melko tummahipiäinen Olivia. Tai no, tummahipiäinen tähän nykyiseen väriin verrattuna. :---D

Lopputulos:

Suora auringonvalo korostaa kyllä entisestään! Mutta nätti värihän sieltä tuli. Tämä kuva on muuten otettu vasta yo-juhlien iltana meikinpesun, pidennysten poisoton ja hiusten harjauksen jälkeen, kun aiemmin en todellakaan ehtinyt napata kuvaa valmiista väristä. Siksi nuo kevyet laineet!

Pidennykset olivat silti yhä liian keltaiset omalle tukalleni joten niihin suihkutin vain hopeasuihketta ja toivoin että se riittää. Ja riitti!

 Uusi vauva♥ Babyliss-kiharrin maksoi Kärkkäisllä 26,90e ja tuo sopii tosi hyvin ohuille hiuksille.

Pidennyksille tein siis kiharruksen ja hopeasuihkun. Vasemmalla alkuperäinen väri, oikealla hopeasuihke. Ero on pieni mutta hiuksissa huima, koska vasemmanpuoliset kyllä näkyi omien hiusten seasta selkeänä värierona. Oma tukka on jostain syystä aina liian vaalea ja kylmänsävyinen noihin pidennyksiin verrattuna!

Omalle tukka lämpimänsävyiseksi ja pidennyksille kylmäsävytys, niin silloin vasta natsasi värit. Tai no, tuolla ihan alussa oleviin juurikasvuhiuksiinkin pidennykset kyllä kävi tosi hyvin värin puolesta. Tuo vaalennus, hopeahoitoaine ja hopeasuihke sitten pilasi kaiken. :--D Tai ainakin uskon että nuo hopea-aineet oli kaiken takana. Persikan värinen sävytekin ilmeisesti tarrasi helpommin vasta vaalennettuun tukkaan, varsinkin niihin etuhiuksiin joihin läträsin vaalennusainetta ihan himona. Jos pohja olisi ollut lämpimämpi, olisi sävytteen jälkeen tukka voinut olla oranssi. Noh, ainakin ehdin pestä sävytteen pois ja värjätä toisella sävytteellä uudestaan!

Juhlissa kukaan ei tajunnut että mulla on lisätukkaa. Jotkut vaan ihmetteli että miten mulla on yhtäkkiä niin pitkä tukka. :---D Kyllä sitä itse silti huomaa kuvista, missä se lisätukka on ja misä omat. Oli myös tosi vapauttavaa kun ei tarvinnut pelätä, että klipsit näkyy takaa. Lakki piti pidennyksiä täydellisesti paikoillaan ja myös piilossa.

Oli kyllä semmonen operaatio taas, että! Seuraavaksi haluaisin kesän aikana laittaa pastellimintut ja pastellililat. Kumpaankin pitää olla kylmä pohjasävy, joten nyt tätä lämmintä pitäisi alkaa sävyttämään ekaksi pois. Sitten kun jaksaa. :----D Onneksi sävytteet on aina hoitavia, hopeashampoo kylläkään ei, joten sitä pitäisi käyttää aina kohtuudella! Onneksi myös normaali peseminen kuluttaa tätä lämmintä sävyä pois.

Tykkäättekö säätää hiustenne kanssa itse ennen juhlia vai käyttekö suosiolla kampaajalla?

8 kommenttia:

  1. Suosiolla kampaajalla jos on rahatilanne kondiksessa muuten itse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampaajalla käynti onki melkosen kallis reissu... :D Ja mulla ei oo luottoa yhtään niihin, jos menee pilalle nii paska homma D: Ja ite värkkääminen on kivaa!

      Poista
  2. Koska en ite osaa laittaa hiuksia mitenkään niin ehkä mä menisin kampaajalle suosiolla jos mulla ois lakkiaiset tai muut isot juhlat.. Tai sit joku kaveri/tuttu/sukulaisen pyytäsin laittamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampauksen vois kyllä käyä laittaakin kampaajalla, se ei ois niin kallis. :) Mut värjäys ja leikkaus niin kääk....

      Poista
  3. Minä jos alkasin ite säätämään jotain hiusteni kanssa niin se näyttäis todennäkösesti vappuväreillä värjätyltä harakanpesältä, ei kiitos. Luotan kampaajiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei oo hirveesti kokemusta noista hiusjutuista nii ei ehkä kannata ite XD Ja on se kyllä välillä tuuristakin kii miten kaikki värit reagoi omissa hiuksissa... :S Kampaajat on ammatilaisia niin siellähän se on paras käydä jos vaan on varaa, mut on sitä tullu kuultua niin kamalia juttuja etten ite uskalla antaa hiuksiani muiden käsiin. :D Varsinki ku oon niin kauan omat hiukset leikannu ja tiiän miten ne käyttäytyy! Ja sulla on niiiin paksut hiuksetki et ois se aika haastavaa alkaa ite leikkomaan!

      Poista
  4. Nuo pidennykset kyllä hyvin sekottu sun oman tukan joukkoon :) Hirviät viimehetken operaatiot :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin kiire saaja tukka kuosii! Onneks löyty se oikeenlainen sävyte lopulta :D

      Poista