Sivut

22.4.2015

Hyvä ruoka, parempi mieli

Päätin tuossa eilen illalla, että voisin taas ottaa parin viikon kokeilun vähän toisenlaisella ruokavaliolla. No ei tää mun ruokavalio nyt ole paljoa muuttunut, jätin vain leivän, perunan, pastan ja riisin pois. Vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja muita eläinperäisiä tuotteita vedän sitten menemään!
Koulussa syön kuitenkin sitä mitä on tarjolla, kun se ruoka maksaa meille ammattikorkeakoululaisille ja jaksaa sitten olla loppupäivän ilman nälkää. Siellä kun yleensä on sitä perunaa yms! En todellakaan rupea maksamaan 2,60e siitä että vedän kaaliin jotain tylsää salaattia. :D Meillä on kerran pari viikossa myös salaattipöytä että silloin pystyn huomattavasti paremmin koulussakin jättämään sen potun pois. Normaalisti on sellaista perus koulusalaattia jossa ei oikeastaan ole mitään. Salaatinlehtiä ja pari tomaattia tyylillä!

Tavoitteena olisi jättää siis ne turhat hiilihydraatit pois. En jaksa taas tehdä ihan samalla kaavalla kuin tammikuussa kun on kaappi täynnä hedelmiä ja maalaisjärkikin jo sanoo että niitä on järkevää syödä. Huomasin tammikuussa sen parin viikon aikana, ettei maha ole yhtään turvonnun eikä muitakaan vatsaongelmia ollut. Aina jos vedän makaronia niin kyllä mahassa tuntuu. Samoin jos syön liikaa leipää.

Tämän päivän syömisistä olen hoksannut näemmä ottaa kuviakin edes vähän!

 Aamupala: Omenaa, kiiviä ja viinirypäleitä. Ja kahvia!

Kouluruuista en jaksa oikein kuvia ottaa. Siellä oli salaattia, paistinperunoita ja makkarapihvejä. Välipalaksi söin omenan koulussa.

 Makkarapihvit oli niin hyviä että oli pakko hakea itsellekin koulun jälkeen. :---D Huomaa että kesä lähestyy kun grilliruoat maistuu! Päivällinen: Salaattia (salaatti, kurkku, tomaatti, viinirypäle, paprika, feta) ja niitä Atrian makkarapihvejä feat. sinappi. Kylläpä olikin hyvää. Ajattelin että nuo pihvit on ilmanaikusta kakkaa mutta ei ne ravintosisältö ja ainesosaluettelo niin pahalta kuitenkaan näyttäneet kuin kuvittelin. Oikea kunnon lihahan olisi aina paras mutta aivan liian kallista syödä usein. Eilen söin lohta ja salaattia ja siihen pelkkään loheen meni 8e... Nyt on maha niin täynnä etten välttämättä edes muuta enää tänään syö. Kello on jo kahdeksan ja tunti sitten söin.

Tämä nyt ei liity tähän postaukseen erityisemmin mutta pakko vinkata:
Onhan näistä Skyr-rahkoista ollut puhetta blogeissa ja pakko sanoa että ihan älyttömän hyviä. Ylivieskan Prismassa maksaa 0,98snt/kpl. Ei siis paha maustetulle rahkalle. Ja näissä ei ole ilmeisesti sokeria ollenkaan, jos olen oikein ymmärtänyt. Ja vähäh hiilihydraatteja. En sitten tiedä millä kakka-aineilla se maku on näihin saatu. ;D Normaalisti nämä maustetut rahkat on lähelle kahta euroa kipale ja niissä on ihan törkeästi sokeria ja hiilareita. Olenkin syönyt sitten näitä mielissään! Varsinkin vanilja on ihanaa. Ja mustikka. :) En  ole tosin näitäkään nyt syönyt, meneehän noihinkin äkkiä rahaa jos syö melkein joka päivä sen yhden. Ja ainiin, nämä eivät oikeasti ole rahkaa mutta jotain maitovalmistetta, näissä käytetään jotain Skyr-hapatetta. Fiksumpi voi toki korjata tai kertoa ainakin enemmän. ^^

Voisin kuvailla näitä päivän syömisiä nyt tästä eteenpäin jos teitä kiinnostaa. :) Jotakin tässä kahden viikon aikana pitää kokkailla muuta kuin pelkkää perunapastariisihöskää!

20 kommenttia:

  1. Lidlissä nuo skyrit on muistaakseni tosi edullisia! Eli jos prismaan asti eksyy, niin kannattaa myös harkita lidliä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo vitsi onko niitä sielläkin! Pitääpä mennä katsasteleen siellä hintoja :)

      Poista
    2. Meillä nää on lidlissä kalliimpia ku prismassa! :D

      Poista
  2. Viljatuotteet on kovin turhaa koska vilja turvottaa ja muuttuu sokeriksi elimistössä ja sokeri muuttuu sitten rasvaksi.. hiilarit kantsii nimenomaan kerätä hedelmistä,marjoista, kasviksista, siemenistä ja pähkinöistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomattu on en maha turpoaa ja on vatsakipuja :( Voiskai näin yrittää olla jatkossakin et enemmän söis sitten muuta... Harmi vaan ku pastasta, riisistä ja perunasta saa tehtyä nii monipuolisia juttuja ja sillon tällön leipäki on kiva syödä :)

      Poista
  3. http://www.fatsecret.fi/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=4775140
    pisti kiinnostaan toi Skyr rahkat niin piti ihan käydä katsomassa mitä ne tarkalleen sisältää. 3,3g hiilareita ei silleen paha mut periaatteessahan ne hiilarit on just sitä sokeria, et ei sopis itelle toi, oma kroppa kun ei kestä sokeria ollenkaan :/ mutta sekin on jokaisella niin hlökohtaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mietinkin että onkohan se ihan sokeriasokeria vai sitten jotain makeutusaineita tuomasa sitä makua. Vai onko hiilarit sama ku sokerit? xD Mää en oikeestaa näitä oo kovinkaa tietonen. :D Mutta joo, noissa Skyreissä on kyllä paljon vähemmän noita hiilihydraatteja mitä vaikka mun edellisessä lempparissa Valion kuningatar-rahkassa on :) Jota en sen takia ostanutkaan kuin hyvin harvoin!

      Poista
    2. Kun pitää linjan, että hiilareita 100grammassa max. 10g, niin pääsee jo pitkälle... Ja sokeria se on. Makeutusaineet on sitten erikseen. :)
      Ei noi Skyrit oo pahoja ollenkaan!! Toki jos niitä kovinki monia vetää päivässä, niin sitten joo.. mutta tuskin kymmeniä syöt päivittäin.. :D

      Poista
    3. Tavallisessa maustamattomassakin rahkassa on about 4g/100g hiilihydraattia, joten ei noi skyrit ole pahoja. Osassa skyreissä on enemmän sokereita (esim banaani) ja osassa ei juurikaan :)

      Poista
    4. Onneksi Aija oot olemassa, sulta saa aina oikean tiedon :D Mäki sorruin Oulun ekalla ruokakauppareissulla ostaan yhen Skyrin ja jännällä odotan, että miltä maistuu. Samalla tsekkasin jugurtin, mitä yleensä syön (luonnonjugurtti) sokerit ja on siinäki kuitenkin 3g mutta mitä ilmeisimmin se on maitosokeria. että ei tossa Skyrissä kyllä sen enempiänsä oo... mutta kaikki normijugurtit saa unohtaa jos sokerista eroon haluaa t: mää haluan Kalinkaa!! :'(

      Poista
    5. Aija: Sulle oliki jo vastaus tuolla alempana ku en saanu tähän samaan vastattua puhelimella. :)

      iita: Osassa noista Skyreissäkin huomasin tosiaan olevan enemmän sokeria... Pitääpä vältellä niitä. Mulle noi maustamattomat rahkat ei vaan mene ku maistuu happamelle. D:

      Hemi: Aijalta on kiva saada kyllä vinkkejä. ;) Joo ei kyllä normijogurttia voi syödä jos aikoo olla vähällä sokerilla! Söin nyt saapaskoulutuksessa hedelmäjogurttia MUROILLA ku ei ollu mitään mysliä yms, saati sitte sitä luonnonjogurttia mitä kotona syön. Oli kyllä ÄLYTTÖMÄN makeaa mut tosi hyvää, se oli vähän sellanen herkku. :D Hassuu et jotku tosiaa syö sitä ihan normaalisti, minäki ennen.

      Poista
  4. Kiitos tiedoista Aija! :) Ja en tosiaa oo syöny ku muutaman Skyrin viikossa :) ja nyt en osta noita vähään aikaan ku meneehän niihin rahaa!
    Mut tuo 10g/100g kuulostaa aika hyvältä. Vois vähä yrittää. :) on kyllä huomannu heti että maha toimii paremmin ku jättää noi hiilarihötöt pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätin syödä tämän ostamani Skyr vaniljarahkan: 9kk pelkkää luonnonjugurttia vetäneenä voitte kuvitella miten makealta tää maistuu.... Ehkä tuo yks purkki menee mutta toista en osta, ainakaan vaniljaa :D Taidan pidättäytyä siinä puolen litran luonnonjugurttipurkissa ja sitten niissä lohkeavissa luonnonjugurttipurkeissa!

      Poista
    2. Yleensä alle 5g/100g hiilareita on laiduttajalle/karppaahalle hyvä. 10g on jo paljon.. tavallinen maitorahka mehukeitolla on parasta. Tosi vähän hiilareita ja montakymmentä grammaa protskuu per purkki, edullisempaakin vielä. Tietty jos on tottunu noihin herkkusokerinaminami rahkpihin niin ei se alkuun hyvältä maistu.
      Ootko muuten pääsemässä painotavoitteeseen?

      Poista
    3. Kaveri aikanaan karppas periaatteella max. 10g / 100g ja hyvin toimi. On vähän helpompaa :)

      Poista
    4. Hemi: Huhhuh varmasti maistui makealle!! :D Ja jotkut sanoo ettei maistu tarpeeksi makealle. Mä olin Saapaskoulutuksessa nyt ja siellä oli vaa normijogurttia MUROILLA. Ihan älyttömän makeaa oli kyllä. Mä en tykkää millään maustamattomasta rahkasta kun ne maistuu niin happamelle. :( Mutta sitä luonnonjogurttia syön, se on hyvää marjojen ja myslin kanssa.

      Anonyymi: Huhhuh jotkuhan vetää sen minimiin. :) Mut eikö mehukeitoissa just oo ihan kauheesti sokeria vai millasista mehukeitoista puhut? Vois nimittäi kokeilla! Mää en tykkää siitä maitorahkan happamesta mausta ja oon yrittäny syödä sitä hedelmine ja ties minkä kera mutta se paha hapan maku vaan puskee läpi aina, toisinkuin luonnon jogurtissa, joka sekin on sellaisenaan vähän hapanta. Ja nyt en oo käyny puntarilla mut viimeksi ku kävin nii yhteesä 6 kiloo pois et neljä ois jäljellä vielä. :) Ny pitäs kyllä kiristää muutenki tahtia. Mut mä nyt en karppaamisesta ole kiinnostunut, haluan vaan ne höttöhiilarit pois ja kerätä hiilihydraatteja esim hedelmistä. Kunnon karppaajahan ei niitä hedelmiäkään syö. :) Mulle ei voi viljat sovi, nytki maha ihan sekasi ku tulin saapaskoulutuksesta ja sielä vaa tuli vedettyä vehnäsämpylää. DDD: Ku ei ollu oikee ruisleipää...

      Aija: Varmasti tollaki lähtee, sehä riippuu niistä omista tavoitteista et kuinka nopsaa haluaa laihduttaa yms. Mä nyt en jaksa karpata varsinaisesti, enemmänkin ne höttöhiilarit pois! Ja söis niitä vaa harvoin.

      Poista
  5. Noi skyr rahkat on aika maittavia, ite diggaan enemmän perus maitorahka ja marjat sekaan. Mut siis ravintoarvoilta tosi hyviä, etenkin nuo missä lukee että ei ole lisättyä sokeria ja että on rasvaton (en muista onko kaikissa, mutta lukee kyllä purkin kyljessä, kannahtaa kahtoa). Mä ite en usko karppaukseen joten en ite lähtis suosittelemaa lähestulkoon hiilaritonta ruokavaliota kellekkään :D .

    Onhan nuissa skyr rahkois lisäaineita mutta kyl mun mielestä parempi vaihtoehto kuin normi jugurtti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en siittä maitorahkan mausta tykkää yhtään :D Se happamuus vaan puskee ihan sama mitä siihen rahkaan tunkee... Oon aina tykänny maustetuista rahkoista enemmän, mut ne maksaa nii paljon ja niissä on aivan älyttömästi sokeria, kuten normijogurtissakin jota en myöskää enää syö. Maustamaton jogurtti on jotenki miedompaa happamuudeltana ku maitorahka. Hinnan ja ravintoarvojen takia noita Skyrejä viittii jopa ostaakin sillon tällön. :) Ja osa niist on tosiaan rasvattomia, osassa vähän hiilareita ja osassa enemmän protskuu yms. Itekään en kokonaan hiilarittomaan usko, väliä on sillä et millasia hiilareita sitä kroppaansa työntää. :D Oon jättänyt vaalean leivän ja vaalean pastan/riisin pois ja välttelen pullaa sun muuta minkä vain pystyn. Hyvät hiilarit kunniaan. ^^

      Poista