Sivut

16.6.2013

Elämäntapamuutos

Oon yrittäny alottaa terveelliset elämäntavat ja kuvaillu vähän ruokia mitä oon syöny. Epäterveellisiä ruokia oon pyrkiny vähentään, niinkun suklaata ja karkkeja, sipsejä, leivoksia, pizzoja ja muita roskaruokia. Tilalle sitten kaikkea terveellistä mutta hyvää. ^^

 Munaleipä on parasta ! Tähän tulee ruisleivän päälle margariini, maksamakkara, juusto, kurkku ja keitettyä kananmunaa. Tulee vieläkin parempi kun paahtaa leivät ja laittaa tomaattia lisäksi. Omnom ja on muuten täyttävää.

 Voi näyttää hassulta mut pirun hyvää kanasalaattia. Kanan lisäksi jääsalaatti, kurkku, tomaatti, fetajuusto ja kananmuna. Vois olla mun lempiruokaa, kantsii kokeilla. :---) Voihan tuohon lisäillä vielä vaikka mitä muita aineksia.

 Perus aamupalaa. Kaakaon oon sallinu mun syötäviin, en usko että se kaakaojauhe kovin epäterveellistä on. Yleensä tykkään kyllä aamuisin juoda teetä (kahvin juontikin jäi jonnekin, vaikka talvella ja keväällä join sitä ihan hirveenä.) Suolakurkkujakaan en yleensä syö mut tuorekurkku oli loppu. Tuore on aina paras valinta!

Älytön limsan kittaaminen vaihtui wissyihin. Tää kiivimansikka on ainaki hyvää. :)

 Tavallisen suklaan vaihdoin terveellisempään tummaan suklaaseen. Tässä ei tainnu olla edes e-koodeja. Oikeaa kaakaota tässä on tosiaan tuo 70% kun Fazerin sinisessä on muistaakseni jotain 20%, ainakin joskus taisin jotain tollasta kuulla... :-D Raaskin ostaa vähän rahkaakin herkutteluksi, nuo mausterahkat kun on ihan järkyttävän kalliita. 1,60€ maksaa tollanen 200g purkki Halpa-Hallissa. Että joo, aika harvoin tulee ostettua vaikka nuo onkin tosi hyviä.

Oon syöny jo kaks pakettia näitä. Niiiiiin hyviä ! Aion kyllä tehdä mansikkarahkaa tässä vielä. Nämä on hollantilaisia mansikoita ja aivan ihmeellisen hyviä, maistuu aikalailla suomalaisilta. Espanjalaisia oon syöny joskus ja ne ei ollu läheskään niin hyviä. Nämä hollantilaiset mansikat kyllä yllätti. :--) Kohta tulee niitä suomalaisiakin mansikoita kauppoihin, namm.


Suon itelleni herkutteluhetkiäkin välillä. :-D Olis ollu nolo kieltäytyä kun Harrin äiskä teki näitä niin mentiin niille syömään. Oli niiiiiin hyvää.

Tähän mun terveelliseen ruokavaliojuttuun kyllä sopii välillä herkutella, mulla on semmonen keino etten itse osta herkkuja enää, mutta muilla saa kyllä syödä sillon kun tarjotaan kuten esimerkiksi nytten. En tiiä mitään ärsyttävämpää kuin joutua selittelemään kaikille "en voi syyä tuota ja tuota koska oon nyt dieetillä!" ja siinä saa sitte katella kun muut herkuttelee kahvipöydässä. Eikä se terveellinen ruokavalio siitä pilalle mene kun välillä herkuttelee, itseasiassa dieetit ei oo kovin toimivia, vaan se terveellinen ja monipuolinen syöminen. :) Aina sitä yritetään dieeteillä laihduttaa, ja vaikka se onnistuisikin niin dieetin loputtua kilot tulee takaisin aika nopsaa kun saa taas syödä normaalisti. Elämäntapamuutos on ainakin mun mielestä oikeastaan se ainoa toimiva tapa millä ne kilot saa pysymään kurissa, kun syö oikein ja liikkuu paljon niin kroppa tykkää. :---) Ja se mulla tässä olis vähän niinkun tavoitteena, oppia syömään terveellisesti ja jättää ne herkut ja huonot ruuat pois, tietysti silloin tällöin niitäkin saa syödä. Pieni valinta päivässä tekee paljon: jos tekee mieli suklaata, niin ostaakin sieltä kaupasta vaikka niitä mansikoita tai rahkaa herkutteluun. Tai sitä tummaa suklaata. Roskaruokapaikassa voi ottaa hamppareiden sijasta salaattiannoksen, niinkuin ite teen. Ja ne salaatit on muuten pirkuleen hyviä, ei kantsi olla ennakkoluuloinen. :-D Mäkin sijasta kannattaa valita vaikka Rax tai joku muu buffettipaikka, huomattavasti terveellisempi vaihtoehto ja mun mielestä myös sata kertaa parempaa ruokaa. Aina kun tekee mieli jotain kiellettyä herkkua, kannattaa miettiä sille jokin terveellinen vaihtoehto. Itse aijon koko kesän herkutella mansikoilla ja herneillä suklaan sijasta, mulla pitää aina olla jotain naposteltavaa kun katon sarjoja tai leffaa. Pitäis saada ne huonot herkuttelutavat taakse. Annoskoot on myös semmonen asia mikä on monella pielessä. Minäki syön aina ihan liikaa Harrin kans kerralla sillon kun ruvetaan kokkaamaan. Se omatekemä ruoka vaan on niin hyvää !

Syitä tähän elämäntapamuutokseen on muitakin kuin se ulkonäkö. Oon huomannut että hamppareita ja sipsejä syödessä olo on seuraavana päivänä väsynyt ja turta. Sitten taas kun on syönyt terveellisesti niin on pirteämpi olo. Jossain vaiheessa vaan hoksasin yhdistää ne pizzat ja ranskalaiset siihen väsyneeseen mielialaan. Kokeilkaapa tekin pitää silmällä omaa oloanne silloin kun ootte syöneet roskaruokaa, verrattuna siihen kun syötte normaalia kotiruokaa. :-D Mulla on myös suvussa paljon syöpää ja onhan noita diabeetikkojakin. Nuo on niitä perussairauksia jotka seuraa juurikin niistä huonoista elämäntavoista. En halua olla viiskymppisenä ylipainoinen syöpäpotilas, vaan hyväkuntoinen ja pirteä liikkuja joka jaksaa touhuta. Aina sitä ei osaa ajatella tulevaisuuteen mutta kannattaahan sitä miettiä. Jos nyt ryyppäät joka viikonloppu, käyt monta kertaa viikossa roskaruoalla, lahnaat vaan kotona ja ne vähäiset liikkumisetkin tapahtuu vain viikonloppuisin tanssilattialla kännihuuruissa, niin missä kunnossa oot sitten muutamankymmenen vuoden päästä? Tollasta mun elämä oli viime syksynä ja onhan tuota talvellakin tullu syötyä huonosti, mutta päätin tehdä sille stopin. Alkoholi on koko ajan vaan vähentynyt ja vähentynyt talven mittaan eikä oikeastaan enää edes kiinnosta. Mutta onhan se silloin tällöin ihanaa käydä vähän tyttöjen kanssa tanssimassa. :---D Ja alkoholikin on kuitenkin myrkkyä, ja silti sitä pitää tunkea niin usein kurkusta alas. En oikeen ymmärrä tätä ihmisten logiikkaa mutta en minäkään absolutistiksi rupea. :-D Kyllä se kroppa kestää kun juo harvoin.

Mietin että tekisin tästä mun elämäntapamuutoksesta blogin jonne laittaisin ruokakuvia ja kertoisin vähän liikkumisistani mutta saapa nähdä. Olishan siitä sitten hyvä tarkkailla miten sujuu. :--) Tällä hetkellä kirjoitan kaiken semmoseen pieneen vihkoon, jota oon käyttänyt jo 1,5 kk. Se vaan että ei siitä mitään laihdutusblogia tulisi, ja jos niitä lukijoita tulee niin aletaan kohta jo pyydellä jotain mahakuvia. Ja itteeni en rupea kuvaamaan koska se päätavoite mulla ei oo laihduttaminen tai kehonmuokkaus. Käyn kyllä salilla ja yritän lenkkeillä säännöllisesti, tietenkin ois kiva vähän painoa pudottaa mutta se on enemmänkin sivuseikka. :--) Uskon kyllä että tosi hyvällä syönnillä ja liikkumisella se kroppakin muotoutuu kuin itsestään. Parasta ois se, että jos sen blogin teen, niin sinne eksyisi nimenomaan samanhenkistä porukkaa lukemaan ja antamaan vinkkejä. Suurimmalla osalla on kuitenkin vain mielessä se oman ulkonäön parantaminen, harmi. :/

12 kommenttia:

  1. oon kuullu että 1-2 päivää saa olla mässytyherkkupäiviä ;) ;) ja herkkupalasesta voi haukata pikku palasen ja anna vaikka loput Harrille. Harriki tykkää. :D

    Itse ainaki olen vähentänyt huomattavasti vehnänsyöntiä.

    Suosinu keittoja, kanaa, salaattia ja pepsi maxxia.

    kannatan syömää kans aamuisin/iltaisin sellaisen vehnäkauralese & rasvaton jogurtti sekoituksen :D(yritin löytää linkkiä josta itse löysin kyseisen ohjeen, mutta en löytänyt :( )alkaa ruuansulatus pelaa sillai mukavasti.

    Jos lukemaan innostut niin Michael Pollan; Oikean ruuan ohjeet kirja on hyvä ja paras. (:

    haha sori tästä tuli kauhia paasauskommentti :DD

    tsemppiä ruokaremonttiin! =)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkan vielä että liikuntaa ei kannata missään tapauksessa verisuussa harrastaa vaan antaa fiiliksen viedän mukanaan :DD

      Poista
    2. Juu mulle kaikki herkut vaan :DDD Tuosta Pepsimaxista sen verran, että kannattaa oikeesti välttää noita lightjuomia joissa on makeutusaineena aspartaami... Se ku ei oo erityisen terveellistä. Jotku jopa sanoo ihan hermomyrkyksi sitä. Tossa vähä lisää tietoa siitä, jos jaksat lukea :D http://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

      "Aspartaami lihottaa. Ironista kyllä, laihduttajien suosima kevyen linjan makeuttaja lisää sokerin ja hiilihydraattien himoa (prof.R.Wurtman, Massachusetts Institute of Technology; Wurtman on tutkinut aspartaamin vaikutuksia aivojen biokemiaan). Aspartaami on addiktoiva aine, siitä tulee riippuvaiseksi. Aspartaamin hajoamistuote formaldehydi varastoituu rasvasoluihin, etenkin lantion ja reisien alueelle. Tri Roberts kertoo potilaista, jotka ovat laihtuneet huomattavasti sen jälkeen, kun ovat lakanneet käyttämästä aspartaamia."

      Eli periaatteessa kannattaa vetää vaan niitä SOKERISIA juomia... Sokeri kun on ihan luonnontuotekin ja tuossa samassa artikkelissa sanotaan mm. että aspartaami aiheuttaa myös riippuvuutta... Ite ainaki vaihoin Pepsimaxin ihan normaaliin pepsiin sen jälkeen ku sain tietää tuosta aspartaamista.

      Poista
    3. Niin ja vielä lisäyksenä samasta artikkelista pätkä: "Aivoissa aspartaami estää serotoniinin (säätelee aivojen vireystilaa ja mielialaa) muodostumista, mikä aiheuttaa ahdistuneisuutta, ärtyneisyyttä, huimausta, unettomuutta, masennusta, maanisdepressiivisyyttä, paniikkihäiriöitä, käytöshäiriöitä kuten raivoa ja väkivaltaisuutta, muistinmenetystä, sekavuutta ja tajuttomuutta sekä kuukautisiin liittyviä mielen ja kehon ongelmia (PMS)." että semmonen aine se... Suosittelen välttämään :D

      Poista
    4. Kiitti Annnija vinkeistä ! :)) Justiin noita venhäleipiä ja muutenki vaaleita leipiä pitäs välttää. Myös vaalea riisi ja makarooni on vähän huonoo mut mää en kyllä niistä luovu :D Ei niitä tuu ees niin paljon syötyä kuitenkaan. Tuo venhäkauralesejogurtti kuulostaa hyvältä :) Mää oon kyllä aatellu et mysliä ja jogurttia pitää alkaa syömään, en sitte tiiä mistä löytyy tommosta venhäkauralesettä :o

      Liikuntaa aijon kyllä pitää juurikin silleen sopivasti, ei mitään älytöntä rääkkiä :) Kohtuus kaikessa niin pysyy terveenä.

      Noita pepsi maxeja ja muita vältänki ihan sen takia kun ne on ihan täynnä kaikkia kemiallisia aineita. :// Että mieluummin syön ihan vaan luonnollista sokeria kuin makeutusaineita. Mun mielestä se luonnollinen ruoka ilman e-koodeja sun muuta paskaa on vaan parasta, siitä jää parempi olokin syönnin jälkeen. Wissyissä ei semmosia ollut niin sitä oon sitte juonu tässä aika kovasti ^^

      Poista
    5. *venhä...... :D oon koko ajan kirjottanu että venhä..

      Poista
  2. Ihania kuvia :3 Ja käy ostaa lidlistä rahkaa! Tosi hyvää, järkyttävän iso purkki ja uskon että ei oo hinnalla pilattu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, pitäs kyllä käyä sielä Lidlissä päin ku on paljo halvempaa sielä se ruoka :D Ja justii noita isoja purkkeja saa halvalla.

      Poista
  3. Tsemppiä elämänmuutokseen!

    Blogissani arvonta, käy osallistumassa....

    VastaaPoista
  4. Itse aloitin myös terveellisemmät elämäntavat pari kuukautta sitten, painoa tippunut vähän alle 10kg. :)

    Urheilen säännöllisesti (salilla käynti n. 3 - 5 kert viikossa + satunnainen lenkkeily)

    Ruuan suhteen oon jättänyt vaan roskaruuat ja ylimääräiset herkut poies. Kerran viikossa sitten ns. karkki/herkkupäivä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot saanu tosi hyvin kyllä painon putoamaan noinkin pienellä vaivalla! :) Toivottavasti mullakin onnistuis. Just tuo roskaruoka ja herkuttelu pitäis saada pois, ja liikuntaakin tässä pikkuhiljaa jaksamisen mukaan vain enemmän. Mun lihakset ei oo vielä vaan oikeen tottunu ja eilisestä salirääkistä oon niin kipee että seuraavan kerran kykenen salille varmaan torstaina... Haluaisin myös päästä lenkkeileen mut ei vaan pysty vielä ku on pakarat niin kipeet :'D Mut kiitos kommentista, tulee semmonen olo että ehkä mullakin on vielä mahdollisuuksia jos säkin oot saanut painon putoamaan vaikka yksi herkuttelupäivä onkin viikossa :)

      Poista