Sivut

27.11.2014

TAHDON!


Saanko esitellä, uusi Facebook-profiilikuvani. Kyllä on tasa-arvoinen avioliittolaki taas ollut otsikoissa niin simona ja olen tässä kuunnellut tämän iltaista kyselytuntia katsomosta. Varmaan jo kantani hoksasitte, mutta ehdottomasti olen puolesta. Mitkään lakialoitteen vastustajien argumentit eivät ole olleet mielestäni hyviä. Täyttä paskaa näin suoraan sanottuna. Aina samat perustelut sille, mikseivät samaa sukupuolta olevat saisi mennä naimisiin: Raamattu ja uskonto, lasten oikeudet äitiin ja isään, avioliiton pyhyys miehen ja naisen välisenä, homouden luonnottomuus blaablaablaa. Toivon todella että tämä menisi vihdoin läpi kun on niin kauan jo jankattu. Enempää en itse ota kantaa, koska en vain jaksa toistella samoja asioita mitä saa lukea ihan joka paikasta. Samoilla linjoilla olen kuin muutkin puolustajat. Ei lisättävää. Kuulen mieluusti kyllä teidän mielipiteitänne tästä ja juttelen tuolla kommenttiosiossa! ^__^

Oman TAHDON-kuvasi voit tehdä TÄÄLLÄ.

10 kommenttia:

  1. Hieno kuva :) oon kans samaa mieltä eli kannatan tasa-arvoista avioliittolakia mutta yks jännä puoli on, jos Suomessa homot/lesbot saavat(toivottavasti saavat) mennä kirkossa naimisiin niin eikö sitten eri uskontoon kuuluvat homotkin voisi mennä moskeijassa ja synagogassa naimisiin? mun mielestä tää nykyinen tahdon kampanja on suunnattu homoseksuaalisia kristittyjä kohtaan vaikka Suomessa on varmasti homoseksuaalisia muslimeitakin ja muita eri uskontokunnan edustajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jännä nkäkulma! En oo tullu ajatelleeks :) Ilmeisesti kirkko saa itse päättää oman kantansa tähän, että suostuuko vihkimään homoja kirkossa. Kyllähän tää avioliittolaki vaikuttaa niin moniin asioihin jos menee läpi. :D Mutta en oo kyllä missään nähnyt puhuttavan noista eri uskonnoista enkä heidän mielipidettään asiasta edes tiedä... Mutta kai hekin saa sitten päättää vihkivätkö homoja, jos luterilainen kirkkokin saa?

      Poista
  2. hei kiitti tosta linkistä, mäki tein omanlaiseni tahdon kuvan mutta vähä erilaisena versiona ku en tienny et sen pitää olla tollane :D no, ajatus tärkein!! kannatan ehdottomasti tätä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eihän sen tarvikaan olla just samanlainen ^^ Ajatus tärkein!! :D

      Poista
  3. Onneksi tuo laki meni läpi, vaikka monet sitä vastustivatkin! Ihmisten pitäisi vain ymmärtää että maailman muuttuessa myös arvojen ja asenteiden on pakko muuttua, eikä saisi vedota uskontoon tai Raamatun kirjoituksiin. Ja vaikka Raamatussa puhutaankin naisen ja miehen välisestä liitosta, Jeesuksella oli useita (mies)puolisia opetuslapsia, joita hän arvosti ja rakasti omalla tavallaan. Eikö ihmisten välinen ehdoton rakkaus ja kunnioitus ole yksi tärkeimmistä asioista onnen ja hyvän elämän tavoittelussa? Ja jos tämä rakkaus kohdistuu samaa sukupuolta olevaan, ei kenelläkään ole minusta siihen mitään vastaansanomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä nii :) Eipä tuohon ole paljo lisäämistä. Tuo Raamattuun vetoaminen vasta onki ärsyttävää, varsinki jos sitä argumenttiä käyttää henkilö joka ei millään tavalla ole ennen ollut uskonnollinen.... :D

      Poista
  4. Ite olin viime vuonna puolesta ja nyt painaisin vastaan -nappia. Melkee ihan vaan sen takia että mun fb seinä syöpyy tästä tavarasta. :D Mun mielestä ihmisten pitäis päästä keskenään avioon ja saman sukunimen alle, mutta se että sais jatkossa adoptoida lapsia, ni siihen mää en ala. En jollain tasolla hyväksy sitä, että lapsen vanhemmat olis molemmat laillisesti samaa sukupuolta. Siinäpä sitte selitä lapselle mistä ne mukulat oikeen tulee. Tehkööt kukin keskenään mitä haluaa, mutta ei kenenkään muun puolesta. Käytännössähän tuo lapsien adoptoiminen on niin pieni juttu, koska adoptioviranomaiset vaatii ne vakaat perhe- ja elinolot, ettei luulis sen ees haittaavan. Mielenkiintosena jään odottelemaan, että miten rekisteröityjen parisuhteiden kanssa käy.

    Hieno homma niille jotka tätä lakimuutosta ajo eteenpäin. Ehkä homot nyt pystyy rakastaa toisiaan vähän paremmin. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo adoptiohommahan on tosi monimutkanen. Ymmärrän niitäki jotka ajattelee noin. Uskon kuitenki että sateenkaariperheissä vanhemmat pystyy selittämään lapselle jo pienenä, mistä tämä on tullut ja lapsi varmasti hyväksyy asian ja on onnellinen että jotkut muut halusivat hänet lapsekseen kun omat biologiset vanhemmat ei. En usko että siinä on enää väliä onko ne adoptiovanhemmat samaa vai eri sukupuolta. :D Oon ihan varma että homovanhemmat voi olla ihan yhtä hyviä kuin heterotkin! Ja lapsella voi olla muitakin miehen malleja, esim meillä se oli pienenä pappa ennemmin kuin oma isä.

      Poista
    2. kummistus, kaikkeen tottuu. se ei sateenkaariperheen lapsille olisi mikään kummallinen asia - miksi ihmeessä olisi jos ne syntymästään asti elää sellaisessa perheessä? entä miten heteroparien adoptiolapset - miten lapselle selitetään se että et sä oikeasti meidän biologinen lapsi ole, me vaan otettiin sut tähän perheeseen... eihän sekään ole mikään ongelma! miksi se olisi homoparien kohdalla ongelma, en kässää! se ei ole. tästä kymmenisen vuotta eteenpäin ja tää on normaali asia niin kuin sen kuuluukin olla. : )

      Poista
    3. Joo samanlaillahan ne joutuu kertomaan heteroperheissäkin ettei ole ola biologinen lapsi, tai voihan sitä vaihtoehtoisesti salailla jota en ite kyllä tekisi. :D Eiköhän tääkin asia normalisoidu tässä vuosien saatossa! Jossain vaiheessa homous ja kaikki siihen liittyvä on jokaiselle itsestäänselvyys, kuten nykyään on naisten äänioikeus josta aikoinaan vouhkattiin.

      Poista