Sivut

25.1.2015

Projekti etenee


Elämäntapaprojekti etenee hyvin. Alkupaino oli muuten 74,4kg (oumaigaaaad:D) eli enemmän kuin ikinä. Syksyllähän painoin aikalailla tasan 70kg. Että kylläpäs tuossa joulukuussa tulikin painoa lisää niin että hupsista vaan! Tasan kaksi viikkoa myöhemmin ensimmäisestä punnituksesta paino oli 72,4kg, aika hyvä vauhti siis menossa jos saan pidettyä tuon kilo/viikko. Eihän tässä mikään kiire ole ja kesään mennessä pitäisi saada se kymmenen kiloa pois, tällä vauhdilla vielä olisi kahdeksan viikkoa edessä ja sitten kymmenen kiloa pitäisi olla tipotiessään. Oikeasti aika lyhyessä ajassa saa pudotettua painoa, 10 viikkoa menee kuitenkin niin nopeasti! Lopullinen tavoitteeni lienee jossakin 55-60 kilon välissä. Heinäkuuhun mennessä minun pitäisi painaa 64,4  kiloa mutta toivottavasti olisin enemmänkin saanut putoamaan. Kroppaihanteeni on kyllä ehdottomasti muodokas, ei mikään luuviulu. Harmi vaan ettei niitä muotoja meillä suomalaisilla hirveästi ole, joten pitänee hyväksyä se lopputulos mikä on mahdollista saavuttaa.

 Kävin ostamassa kunnon lenkkeilykengät (115e) Elmosportista. Ennen lenkkeilin sisäpelikengillä, ihan hyvät nekin olivat mutta en halua pilata jalkojani väärillä kengillä. ;D Yksi tavoitteeni olisi joskus pystyä juoksemaan pitkiä matkoja.

Kärkkäiseltä ostin uimapuvun (40e), koska bikinit ovat vähän huono uima-altaassa urheilemiseen.  Uimassa ollaan siis käyty ja se on kyllä tosi kivaa. Mietin tässä että josko aloittaisi kuntosalinkin kunhan saan uimaliput ensin käytettyä. Uimahallilla on kuntosali Actic ja siihen kuuluu ilmainen uinti aina salilla käynnin jälkeen. :) Kyseiselle salille minulla on jo monta kertaa ollut kortti ja kyllä se on ihan älyttömän tehokasta käydä vähän pulikoimassa salin jälkeen.

Vähähiilarinen ruokavalio nyt vähän niinkuin jäi päälle. Olen pitänyt siitä paljon! Vihannekset, liha, juusto ja kananmunat ovat mun lemppareita olleet ennenkin joten tämä ruokavalio sopii tosi hyvin minulle. Koulussa syönkin sitten normaalisti sitä mitä tarjolla on, mahdollisuuksien mukaan vähähiilarisemmin. Ensimmäiset kaksi viikkoahan söin kokonaan hiilarittomasti lukuunottamatta koulua. Edes hedelmiä en saanut syödä. Ihanaa kun nyt saan. 8D Tosi kiva lisä salaatteihin ja ovathan ne helppoja eväitä kouluun. Kiivit ja viinirypäleet ovat kyllä suosikkejani, tänään ostin myös omppuja ja ihan kunnon ananaksen. Mulla ei ole hajuakaan miten ananas pitää avata... Saa antaa vinkkiä tälle uusavuttomalle. xD Eli en ole syönyt esim. leipää vaikka hiilariton loppuikin. Keskiviikkona Harri teki ihanaa makaroonimössöä ja sitä söin! Ajattelin kyllä kokeilla tummaa pastaa ja riisiä, noista vaaleista saa vatsanväännöksiä. Ja ruisleipä tietysti myös mukaan ruokavalioon taas. :) On kyllä ollut mahtavaa huomata että selviän ilman leipää, kun ennen olin sellainen ruisleipäsyöppö että oksat pois. Ja ainiin, tottakai olen vältellyt sokeria minkä voin. Ostin jogurttia heti kun hiilariton loppui mutta itseasiassa siinäkin on ihan kamalasti lisättyä sokeria, ei hyvä siis. Luonnonjogurttia pitäisi kaupasta löytää ja siihen pakastemarjoja niin olisi hyvä. Mahdollisimman sokerittoman ruokavalion haluaisin saavuttaa ja hiilareista syödä vain niitä hyviä hiilareita. Ainiin, olenhan minä sitä vettäkin lipittänyt tosi paljon!



Näiden kahden ja puolen viikon aikana olen huomannut seuraavia muutoksia kehossani:
- Turvotus on kadonnut
- Ihoni kunto on parantunut
- Mieli on virkeämpi
- Makean himo on huomattavasti vähentynyt
- Kaksi kiloa on lähtenyt

 Koulun vessa! Vitsit mun hiukset on jo pitkät... Ja osittain huonokuntoiset. :'D

Lisäksi olen oppinut ruokarutiinit ja kokkaan joka päivä, jota en siis ennen tehnyt. Liikuntaa olen lisännyt niin paljon kuin vain ehdin. Ei voi kuin suositella kaikille terveellistä elämäntapaa, olo on hyvä. 8) Paitsi tällä hetkellä olen nuutunut koska kävin perjantaina viihteellä... Ostin itselleni aloittelujuomaksi sokeritonta valkoviiniä, oli ihan hyvää kyllä. Baarissa sitten join lonkeroa ja kaljaa, koska viinien juonti siellä on melkoisen kallista. Joten kyllä siinä sai sitä sokeria sitten kerrakseen. Ja nyt mulla on ollut kahden päivän krapula, hienoa. (y) Ei tee mieli kyllä vähään aikaan juoda! Eikä se kyllä kuulukaan terveellisiin elämäntapoihin, joten tuon juomisen voi jättää niihin päiviin kun oikeasti sille on hyvä syy. :--D Kuten nyt viikonloppuna oli kaverini kaksikymppiset! Kokonaan en aio alkoholia jättää, koska kyllä minä kännissä tykkään olla, kunhan ei liian usein. Ja rakastan käydä baareissa tanssimassa, mutta selvinpäin se on jokseenkin hirveää kun huomaa miten typerältä kaikki ihmiset näyttää kännissä ja miten tahmea baarin lattia on. Kun on itsekin huppelissä niin ei niitä huonoja asioita huomaa, sitä vaan reivaa menemään. ;D

Olen oppinut, että tämän projektin onnistuminen on loppujen lopuksi vain valintoja. Minä itse valitsen, otanko leivonnaisen vastaan jos joku tarjoaa. Se on ihan täysin itsestä kiinni. Motivaatio on kaikista tärkein, jos sitä ei ole niin ei elämäntapojen muuttamisesta kyllä tule yhtään mitään. Minulla sitä motivaatiota ei aiemmilla yrityksillä ollut, nyt sitä jostain syystä löytyy ja paljonkin. :) En halua luovuttaa! Otettiin tosiaan kaverin kanssa kampanja, ei suklaata tai karkkia ennen ensi joulua. Hullu minä, tähän on siis tultu! Tuossakin aion onnistua. ;) Sovittiin että juhlissa saa syödä, olisi vähän epäkohteliasta kieltäytyä. Ja minä en ainakaan juustokakusta kieltäydy silloin kun sitä pari kertaa vuodessa saa!

Kävin yhdellä lenkillä raivaamassa polun äiskän haudalle. Pitää varmaan ottaa sekin rutiiniksi kun tuota lunta tuleeeeee ja tuleeeeee.... Lapiointikin on tehokasta treeniä!

Tein nyt uuden tunnisteen "elämäntapamuutosprojekti" josta löytyy kaikki siihen liittyvät postaukset. Tuonne ylös en sitä lisää, ajattelin ottaa nuo muutenkin sieltä pois. :D Pitäisi uudistaa tätä ulkoasua kun tämä on ollut tässä melkein puolitoista vuotta. En vain tiedä yhtään millaisen haluaisin. Bannerinkin haluaisin kun minulla ei sellaista ole ollut aikoihin, kun en tiedä siitäkään, millainen olisi kiva. Vaikeat on ongelmat. :D Mutta jospa tässä saisi aikaiseksi tätä ulkoasua muuttaa, siihen tarvitsen Harrinkin apua kun en ymmärrä niistä HTML-koodeista yhtään mitään!

Onko siellä ruudun toisella puolella muita terveitä elämäntapoja enemmän tai vähemmän noudattavia? Vinkit ovat aina tervetulleita. ^^

________________________________________________________________________________

Edit! Sain ulkoasun uudistettua, haluan yksinkertaisen ja valkoisen, nyt se on sellainen. Keksin myös millaisen bannerin haluan ja sekin on siis tulossa kunhan saan valmiiksi. :) Samoin tuo mun lärvi tuossa vasemmalla on jo kohta vuoden vanha kuva, joten sekin menee vaihtoon!

18 kommenttia:

  1. Ananaksen leikkaamisesta löytyy hyvät ohjeet googlettamalla :)
    Yogurtissa kannattaa suosia maustamatonta yogurttia koska muuten niihin on lisätty (paljon) sokeria. Ja jos tulee makeanhimo niin kannattaa kokeilla
    kuivatuilla hedelmillä korvata karkki esim taateleita,viikunoita,rusinoita jne. Ihon kunto paranee huomattavasti kun jättää sokerin ja painokin alkaa kunnolla
    lähtemään kun on pitkään ollu vähähiilarittomalla dieetillä. Tsemiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Joo kuulinkin että sokeria on jugurteissa ihan hirveästi... Ja että just luonnonjogurtti ois hyvää. :) Ja maustamaton tietenkin myös. Ne on kyllä pahanmakuisia sellaisenaan mutta niihin saa makua hedelmillä ja marjoilla. Ja Punnitse&Säästä-liikkeessä oonkin ajatellut käydä, sieltähän saa kaikkea terveellistä naposteltavaa niinku noita kuivattuja hedelmiä. ^^ Ja mulla on iho parantunutkin jo paljon tässä kahden viikon aikana! Se oli positiivinen yllätys. Kiitti tsempeistä. :)

      Poista
  2. Mukavaa luettavaa, kun projektisi on lähtenyt noin sujuvasti käyntiin! Pidän peukkuja :D

    Itse olen taas pikkuhiljaa alkanut aktivoitumaan liikunnan suhteen, vaikka olenkin läpi talven noudattanut hyötyliikuntaa; kävelen kouluun 30 min/suunta, eli päivässä tulee tunti hyötyliikuntaa + usein toinen kävelylenkki myös iltaisin. Juoksemisen aloitan jälleen kevään tullessa, koska tällä hetkellä ulkona on vain yksinkertaisesti liian liukasta omille juoksukengilleni :D
    Liikuntamuodoissa kannattaa tehdä sellaisia valintoja, mistä oikeasti pitää. Ei tarvitse olla mikään intoilija, mutta jos jokin muoto vähänkään kiinnostaa niin kannattaa lähteä kokeilemaan! Itse en ole pätkääkään kiinnostunut treenaamisesta salilla, joten en tee sitä vain sen perusteella koska "kaikki muutkin käy". Tuntuisi liian pakkopullalta, miltä liikunta ei tosiaankaan saisi tuntua.
    Juokseminen ja ulkona liikkuminen kaikessa rauhassa on se "mun juttu". Yläasteella harrastin pikajuoksua ja pitkän matkan juoksua, mutta suorituspaineet veivät voiton ja lopetin sen vuoksi kilpailemisen; henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tulisi kulkea käsi kädessä. Niinpä nykyään harrastankin näitä lajeja itsekseni :)
    Tärkeintä pitkän matkan juoksemisessa on vauhdin rytmittäminen oikein sekä käsien ja jalkojen yhteispeli siten, että vauhti pysyy tasaisena (ei vedä heti hapoille) ja että tulokset olisivat mahdollisimman tehokkaat. Kannattaa aloittaa pikkuhiljaa ja oppia ensin rytmittämään juoksu omaan tahtiin sopivaksi. Kun kunto kasvaa, rytmityskin kiihtyy ja hups - pian sitä vedetäänkin kymmenen kilometrin lenkkejä tasaiseen tahtiin! :D

    Terveistä elämäntavoista vielä sen verran, että nyt starttaa neljäs viikkoni ilman tupakkaa! (y) 8)

    Tsemppiä vielä projektiin, jos minäkin sain tuon sauhuttelun hoidettua niin varmasti säkin hoidat homman kotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et näitä on mukava lukee! ^^
      Mulla toi hyötyliikunta on jäänyt ihan kokonaan melkein kun on auto ja sillä sitä mennään kouluunkin 15km päähän. :D Pitää vaan siis liikkua itse aktiivisesti ja kävellä ne lyhemmät matkat jotka voi kävellen mennä. Mua tuo juokseminen kiinnostaa myös mutta onhan tuola pirun liukasta sille... Ja mun lonkat on paskat joten en tiiä voinko ees ikinä juosta kunnolla. :/ Pitäis käyä lääkärissä.
      Ehdottomasti pitää liikunnan olla mieleistä :) Lenkkeily on ollut mukavaa ja tuo uinti myös. Salille oon aina palannut vaikken olekaan sitten saanut kunnon inpistä... Mulla on tosi surkee lihaskunto ja ois helpompaa arjessaki ku ois vähän lihasvoimaa niin kyllähän tuo sali houkuttas jossain vaiheessa taas aloittaa! En oo aloittanut oikeestaan sen takia kun just kaikki käy ja salit on ihan täynnä. xDD Mutta tuo juokseminen ois tosi kiva, toivottavasti se onnistuisi joskus! Pikkuhiljaa pitää edetä. ^^
      Ja onnittelut tupakoinnin lopettamiselle, kyllä me pystytään molemmat vielä näihin omiin suorituksiin! ;D

      Poista
  3. Kuivatut hedelmät sisältää älyttömästi sokeria!
    Rohkeesti vaan kaupassa tutkimaan niitä purkkeja ja puteleita.. Hiljalleen sitä oppii, mitkä sisältää mahd. vähän hiilareita ja muuta.
    Mutta kannattaa myös hiilareita syödä, ettei lihakset lähde ja muotoja saa treenaamalla! :)

    Mutta jos treenaamaan alkaa, niin sitten kannattaa unohtaa puntari. Lihakset painaa ja kerää alkuun nestettä.
    Uinti on kyllä loistava harrastus! Sitä suosin itsekin. :)

    Ja mitä tulee viikkopudotukseen... alkuun lähtee helposti kilo viikossa, mutta toivotaan, että tasaantuu 0,5kg/viikko, että tulos olisi pysyvä. Ootko miten ajatellu, siis elätkö koko elämän hiilarittomana/vhh, vai meinaatko palata normaaliin syömiseen jossain vaiheessa?

    Itse olen kokeillut satoja dieettejä ja nyt syön normaalia kotiruokaa, tulos: -3kg n. 3 viikossa. Kiloja tosin löytyy paljon enemmän kuin sulla. :D

    Tsemppiä jatkoon, toivottavasti päivität tästä asiasta usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa voi harmi, siis miksi niihin on menty lisäämään sokeria? :D Kun hedelmissähän on se oma sokeri mutta sitähän nyt on turha välttää. Lisättyä sokeria tässä haluaisin välttää. Oonkin tutkiskellut noita purkkeja kaupoissa, sitä piti tehdä kun etsi mahd. hiilarittomia juttuja. :) Liikkua ei jaksa jos ei saa yhtään hiilihydraatteja joten kyllä niitä hyviä hiilareita tarvitsee!
      Mä en ole oikeastaan suunnitellut tuota tulevaisuutta pahemmin, mutta kyllä haluan tästä elämäntavan joka pysyy. Lisätyt sokerit ja huonot hiilarit haluan pois. Ehkä sellainen vähähiilihydraattisempi vaihtoehto olisi hyvä mulle. Varmasti tulen syömään leipää ja pastaa yms, mutta haluaisin nekin mahdollisimman ravinteikkaina vaihtoehtoina. Semmonen vaalea leipä/pasta/riisi on aikamoista sheisseä. ;D Että terveellinen perusruokavalio, kaikki epäterveelliset jutut pois ja terveellisimmät vaihtoehdot peliin! Sellaista varmaan haluan. :)
      Tää kilo/viikko varmaan onkin alussa hyvä tahti, voi olla et hiljentyy jossain vaiheessa mutta kunhan ei pysähtyisi liian aikaisin. Haluan muutoksen olevan pysyvä, joten ei mitään nopeita dieettejä mulle kiitos.
      Kiitos tsempeistä! Tarkoitukseni onkin ottaa tätä aihetta aina esille, kiva jos näitä on kiva lukea. :)

      Poista
    2. Kuivatuissa hedelmissä on runsaasti hiilareita mut ne tulee fruktoosista eli hedelmäsokerista joka ei ole niin haitallista kuin valkoinen sokeri jne.. kyllä kuivattuja hedelmiä voi syödä paljon mielummin kuin sokerisia karamelleja :) hedelmissä on muutenkin eri vitamiineja.

      Poista
    3. Noin mäkin ajattelin. :) Ehkä kokeilenkin niitä!

      Poista
  4. Toi oli kyllä fiksua, että ostit kunnon kengät juoksuun. Nimittäin ei siitä tuu yhtään mitään jos juoksee huonoilla kengillä ja mielummin vähä hintavammat kun jotku vähä reilu 50e kengät. Ite ostin nimittäin just eka vaan jotkut just 50-60e lenkkarit. Juoksin ne sitte puhki jalat kipeinä ku ei ne oikeesti sopinu mun jalalle yhtään. :D Sitte ostin semmoset niken jotku 120e vähä reilu maksavat ja paljo paremmat oli heti huomattavasti. :-) Tuli lenkeistäki miellyttävempiä. Toki eihän se hinta vaan malli myös! Intterissä onki onneks monesti (ellei aina) se juttu millä kuvataan jalka tms. ja löydetään just sopiva kenkä tai tehdään pohjallinen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oon kuullu et kannattaa satsata hyviin kenkiin! Ja nyt satsasinkin kunnolla. :) Nuo kengät oli 150e arvoset mut alennuksessa ja sain vielä opiskelija-alennustakin. Se myyjä laitto mut käveleen vaan ilman kenkiä ja katto mun jalkoja ja osas heti sanoa mitkä on ongelmia ja millaset kengät pitää olla. :D Empä ois ite osannu! Nyt on hyvät kengät. ^^

      Poista
  5. Hyvältä vaikuttaa! Seuraan niin mielenkiinnolla sun onnistumista!

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä teksti! Itekki oon koittanut petrata paljon ruakavalion kanssa ja syödä mah. terveellisesti. Töihin monasti tulee otettua hedelmiä evääksi. Työmatkat kävelen ja oon ottanut tavoitteeksi käydä salilla sen 3x viikko. Matolla on hyvä juosta ku ulkona on niin liukasta. Onneks tulee kevät nii pääsee ihan luontoonki juoksentelemaan :)

    Ei muute olla taaskaa nähty vähää aikaa.. Meijän pittää tulla käymää sielä pajuakin moikkaamassa :D Ja saa tännekki tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hehe se on näin tammikuussa monella tapana. ;D Aion kyllä olla yksi onnistujista! Mäkin oottelen kevättä et pääsis kokeilemaan sitä juoksemista, nyt on niiiin liukas etten uskalla...

      Ja joo puhuttiiki tuosa Pekan kans Whatsapis et tulisin viikonloppuna käymään :D

      Poista
  7. Moi ! ootko kokeillut turkkilaista/kreikkalaista jogurttia esim marjojen ja hedelmien kanssa ? :) tosi hyvää ! Toiseksi maustamaton rahka sopii evääksi töihin mainiosti ja sinnekkin sekaan vaan banskua tai mandariineja ! Vedenjuontia kannattaa jatkaa, sitä teen itsekkin. Iho kiittää ja mieli pysyy virkeänä ! Laita veden sekaan sitruunanpaloja tai purista sitä lientä pelkästään, sekin tuo tosi hyvää lisäpotkua vedenjuontiin :-) Itse pyöräilen töihin jo seitemäksi ja hyvin siinä matkalla piristyy. Kantsii muistaa aina valita portaat hissin sijaan ja just ne pienet valinnat on niitä oikeita ja ratkaisevia. Itse en käy puntarilla koska lihasta on suhteessa enemmän mun kropassa kuin läskiä. Uinti on ihanaa mutta ahistavaa kun kuntosalilla olijat kyylää sieltä ikkunan takaa :D:D tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo tuota kreikkalaista tai turkkilaista vielä kokeillut mutta luonnonjogurttia ostin. :) Rahkat vois olla kivoja muuten mutku ne lämpiää laukussa päivän aikana.... :( Ois kiva ku sais maitotuotteet kylmään. Mä oon kokeillutkin tuota sitruunaa veteen ja se oli ihan kamalaa xD En tajua... En jotenki tykännyt yhtään! Portaita oon nyt myös kulkenut enemmän, tai no tällä viikolla se on jotenkin jäänyt enkä muutenkaan oo jaksanut liikkua kun jostain syystä on ollut ihan jäätävä väsymys joka päivä... :/ Vaikka oon nukkunu hyvin. Ostin d-vitamiinia kun voi siitäkin johtua ettei sitä saa tarpeeks koska talvi... Ja joo uimahallissa on iha typerästi laitettu se sali sinne ikkunan taakse. xDDDDDD Mut en välitä niistä yhtää ku eihän ne sinne altaasee nää, enemmän minä kyylään niitä. :D:D

      Poista
  8. Ihana kuulla, että voit hyvin ja oot motivoitunut tästä projektista!! :)
    Itekin alotin sit tänään kahvakuulajumpassa käymisen ja huhhuh kun on hapoilla, mutta oli se kyllä kivaakin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä nyt on motivaatio harvinaisen korkealla! :D
      Hui kahvakuula vois olla jännää, kai sitä täällä Ykassakin on... Mulla on lihakset niin huonossa kunnossa et ois kiva kun kerkeis alottaakin vaikka kuntosalin joskus. Mut hitto kun koulu vie taas aikaa, koko ajan vaan tulee lisää tehtäviä tehtäväksi. O__O

      Poista