Sivut

18.3.2013

Herkku kinkkukiusaus !

Päätettiin olla reippaita ja tehdä kunnon kinkkukiusaus. Nooh, käytettiin valmiita kinkku- ja perunasuikaleita, mutta lopputulos oli silti ihan taivaallinen. Ajattelin tehdä pientä ohjetta teillekin, tää on nimittäin tosi helppo ja nopea tehdä, ainoastaan odottelu oli vähän puuduttavaa kun oli niin kova nälkä!



 Tähän tarvitsee vain perunasipuli-sekoituksen, kinkkusuikaleita (meillä nyt sattui olemaan myös pizzasuikaleita, ei väliä kumpia käyttää) ja ruokakermaa.


Perunat ja kinkkusuikaleet sekoitetaan vuokaan ja ruokakermat valutetaan päälle mahdollisimman laajalle alueelle. Me käytettiin kaksi purkkia ruokakermaa, mutta yksikin varmaan riittää. Vaikutti uunista otettaessa nimittäin aika vetiseltä, mutta sehän osoittautui kuitenkin tosi hyväksi että suosittelen kyllä kahta :) Ihan oman maun mukaan kannattaa sitä ruokakermaa annostella, jos sattuu tykkäämään kuivemmasta kiusauksesta niin sitten voi laittaa vain yhden. Vinkiksi vielä että mausteruokakermojakin myydään, meillä odottaa jääkaapissa vielä kolmen juuston ruokakerma täksi illaksi! Harri maustoi tämän koko komeuden vielä suolalla, valkopippurilla ja perunamausteella.

Seuraavaksi kiusaus vaan uuniin ja kannattaa antaa olla siellä aika kauan, meillä tuo oli uunissa yli tunnin. Kun tunti oli kulunut, laitettiin uuni pois päältä ja jätettiin kiusaus muhimaan sinne vähäksi aikaa.



Voin sanoa että syötiin tuota ku hullut, ihan älyttömän namia ! Ja vielä niin helppoa tehdä, se vaan että joutuu odottelemaan sen uunin kanssa aika kauan. Mutta lopussa kiitos seisoo ainakin tämän ruoan kohdalla. :-) Laiskoille hyvä ateria, eli meille. Varmaan terveellisempi vaihtoehto olisi, että ostaisi ihan kunnon perunoita ja viipaloisi niistä itse sopivan kokoisia viipaleita. Meille nuo valmispussit kyllä kelpaa enemmän kuin hyvin!

13 kommenttia:

  1. Mietin, että mikähän ero noilla kinkku- ja pizzasuikaileilla on ku näyttävätki ihan samalta... :D Toiset vaan maksaa paljo vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Kolmen juuston ruokakerma on ehkä parhainta ruokakermaa mitä on olemassa. kiitosnam<3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuli kyllä hyvät pöperöt kun tehtiin tänää vielä samaa ruokaa kun noita aineksia jäi yli, ostettii vaan nuo uudet kermat :D

      Poista
  3. kokeileppa joskus toisen kinkkupussin tilalle salamia, on muuten HYVÄÄ!! :)

    VastaaPoista
  4. meetvursti kiusaus on kans hyvää :P ite tykkää super kermasesta niin käytän yleensä 4-5 purkkia kermaa.. :D meetvursti kiusaakseen ostat vaan meetvurstin kinkun tilalle ja pilkot ne siivuiksi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nammm kuulostaa hyvältä :PP Sulla ainakin menee tuota kermaa! XD Musta tuntuu että jo noista kahdesta purkista saa melko vetisen aikaansaannoksen, kylläkin tosi maistuvan :D Tuota meetvurstiversiota pitäis kyllä kokeilla joskus.

      Poista
    2. Hei! Voitas joskus tehä ruokaa nyyttäri fiiliksillä :P

      Poista
    3. Kuulostaa kyllä hyvältä! Jotain tosi hyvääää :D

      Poista
  5. Heips. Olisi kiva kun resepti olisi selkeänä listana kuten reseptit yleensä on. Ei riitä pinna kaiken tän lukemiseen ja olleellisen etsimiseen.

    On niiin kiire

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireisenä ei varmaan kannata tehdä ainakaan kinkkukiusausta. :D eikä tämän ollut tarkoituskaan varsinainen resepti olla.

      Poista