Sivut

13.3.2014

Melatoniinitabletit = PELASTUS

Tammikuussa mulla oli aivan helvetilliset uniongelmat. Koko päivän väsytti mutta illalla ei siltikään tullut uni. Sain unta yleensä vasta aamuyöllä ja siinähän se oli sitten kivaa seuraavana aamuna nousta. En ymmärrä mikä hitto oli vialla! Aamulla aikaisin nousu muutaman tunnin yöunilla, sitten koko päivä koomausta kunnes vihdoin illalla pääsee nukkumaan - ja bling! Ei väsytä. Meni lopulta hermot kokonaan ja kyllähän väsyneenä kaikki muukin on perseestä. Päätimpäs kokeilla melatoniinitabletteja ja hain Ylivieksan luontaistuotekaupasta paketillisen. Hinta kirpaisi kun oli melkein kakskymppiä mutta voin sanoa että on se sen arvoista!


Myyjä suositteli nappaamaan illalla tunti ennen nukkumaanmenoa kaksi tablettia. Yhdessä tabletissa melatoniinia on 1mg joten syön 2mg lisämelatoniinia joka ilta. Ja voin sanoa että kylläpäs yhtäkkiä alkoi väsyttämään ja sain heti unta kun tyynyyn sain pään!

Mulla on ihan koko pienen elämäni ajan lapsesta asti ollut ongelmia unen saannissa. Lapsenakin leikin sängyssä, pimeässä hiljaa pehmoleluilla parituntia vielä sen jälkeen kun äiti oli pakottanut sänkyyn. Ei mua saanut nukkumaan millään. Onneksi olin lepponen lapsi enkä valvottanut muita vaan tein omia juttuja pimeässä. :---D En uskaltanut edes yölamppua pitää päällä koska valo näkyy oven alta. Jo ala-asteella valvoin ensimmäisiä kertoja aamuun asti lomilla, ihan helppo nakki mulle. Varsinkin silloin kun löysin Harry Potter-kirjat niin eihän sitä päässyt iltaisin nukkumaan millään! ;D

Jotakin mulla tuossa melatoniinintuotannossa on ollut vialla aina kun tuntuu että se erittyy ihan väärään aikaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni jaksan nousta virkeänä aamulla ja se pirteys pysyy koko päivän, ilman että koulussakaan väsyttää. Illalla pari tablettia suuhun ja naps, nukahdan heti.

Kaikilla melatoniinista ei ole apua. Silloin se unettomuus johtuu jostain muusta kuin siitä melatoniinin tuotannosta ja kannattaa ottaa selvää, mikä valvottaa. Jos tunnistat oireet samoiksi kuin mulla niin kannattaa kokeilla, mun elämänlaatuni ainakin parani roimasti!

Iloinen ja mikä tärkeintä - pirteä Olli. :)

Olipas vaikea sijoittaa tämä oikeaan kategoriaan! Ei kuulu kosmetiikkaan eikä kyllä ruokaankaan... Menkööt tuohon Elämä-kategoriaan sitten! :---D

11 kommenttia:

  1. Kuinkahan pitkäksi aikaa tosta riittää noita? Pitäs itekki käydä ostaa .. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 120 tablettia on yhessä pakkauksessa, ihan joka ilta en oo ottanu. :) Harriki on syöny samasta paketista ja se on nyt kestäny jotain kuukauden se paketti. 34 tabua vielä jälellä!

      Poista
  2. luin tän postauksen, kun mulla on ollut myös ongelmia unen kanssa. oikestaan mä kyllä nukahdan helposti, mutta kun mua väsyttää aina. siis AINA. ei ole sellaista hetkeä kun en olis väsynyt, voisin nukkua vaikka kellon ympäri. ihan sama kuin paljon/sopivasti tai säännöllisesti nukun. en tiä mitä tää on D: nooh mutta hyvä että sun kohdalla löysit asiaan ratkaisun : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm mullaki on ollu tommosia kausia! Oon huomannu et siihen kyllä vaikuttaa tosi paljo se miten syö ja ulkoileeko. Jos lahnaan sisällä monta päivää ja syön pizzaa nii on ihan kauheen väsyny olo. :D

      Poista
    2. Ruokavalio, stressi ja liika nukkuminen ainaki mulla tekee tuota, että kokoajan väsyttää :D

      Poista
  3. hahah no joo tuo kyllä kieltämättä kuulostaa minulta :D se on noidankehä ku nuo huonot tavat väsyttää, joten niitä jatkaa vaan. mut meikäpä kokeilee jotain muutosta : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se ku väsyttää vaan nii ei paljo jaksa ulkoilla tai kokata...! :D

      Poista
  4. Saralle voisin sanoa, että joskus myös kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa väsymystä/uupumusta. Että jos apua ei löydy ruokavaliomuutoksella tms, niin kannattaa tutkituttaa se puoli! Sukulaisilla on meinaan ollut tätä ongelmaa.

    Hiphei hyvä Olli, vihdoin pääset ihmisten aikaan nukkumaan ja taas päivällä tekemään kaikkee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon lukenu tuosta kilpirauhasen vajaatoiminnasta. :/ Eihän se hirveen yleistä oo mutta joskus jatkuva väsymys (johon mikään ei auta) johtuukin siitä.

      Jep oon nii ilonen! Kyllä se elämä helpottuu kun pääsee aikaisin ylös virkeänä. :---) KUN EI SE YHTEISKUNTA PYÖRI SILLÄ TAVALLA ETTÄ KAIKKI VAAN NUKKUU PÄIVÄLLÄ JA YÖT VALVOO! No joo yhteiskunta on suunniteltu aamuvirkuille ja onki tehty tutkimuksia että aamuvirkut on onnellisempia kuin yökukkujat. Ja en ihmettele yhtään!! Se biologinen kello vaan toimii kaikilla eri lailla.

      Poista
  5. Ihania kissanpentuja :3 ja Olliivia :D

    VastaaPoista