Sivut

14.9.2010

Music - It's Everywhere

Tähän postaukseen aijon kirjoittaa musiikista ja suhteestani siihen.
Musiikki on merkittävä asia monelle ihmiselle enkä ole poikkeus säännöstä.



Kuuntelen musiikkia melkeimpä aina kun oon kotona omassa huoneessa yksikseen. Kuuntelen musaa tietokoneelta, koska se on kätevämpää kun radion käyttö. Radiot ei ole mun juttu ! Paitsi autossa. :) En jaksais aina vaan kuunnella sitä samaa massamusiikkia mitä radiossa soi, kuten Katy Perry, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Bieber (yäk) yms. Lady Gagasta kyllä tykkään tosi paljon, koska sillä oli tosi tarttuvaa discomusaa ja sen tyylistä. :) Senkin kappaleet on niin koluttu että haluan kuunnella välillä jotain muutakin.



Tällä hetkellä oon erityisesti innostunu suomalaisesta musiikista. Se johtunee varmaanki siitä, kun suomalaiset sanoitukset ymmärtää paremmin ja varsinkin hienot sanoitukset panee ajattelemaan ja miettimään biisin asiaa. Arvostan erityisesti bändejä ja artisteja, jotka sanoittaa itse biisinsä. Mua ei miellytä se, et muut sanoo mitä pitää tehä ja lätkäsee sanoitukset käteen jotka on valmiiksi sävelletty. Artistin ei sitte muuta tarvikaan tehä ku avata suu ja laulaa. Muut hoitaa sitten loput.



Chisu on hieno laulaja, joka sanoittaa, säveltää, äänittää, leikkaa ja miksaa biisinsä itse. Se on mun mielestä todella hienoa. Chisulla on myös mun mielestä tosi suloinen ääni joka toimii hyvin niin herkässä kuin räväkämmässäkin biisissä. :)

Kuuntelin joskus 6 - 7 -luokilla paljon Katri Ylanderia ja Jenni Vartiaista. Niillä kyllä on todellakin hienoja biisejä. Sen tiedän, että Jenni sanoittaa laulunsa itse, ja Katri on mukana biisiensä sanoittamisessa. Se on mun mielestä hieno juttu. En mäkään laulais mitä sattuun kappaleita joiden sanoittajia en edes tunne, vaan haluaisin olla mukana sanoittamisessa. Vielä nuorempana, 9 - 11 vuotiaana kuuntelin Jonna Tervomaata. Sen sanoitukset on varmaan mun suosikkeja kaikista. Niissä on paljon kielikuvia ynnä muuta eikä asioita välttämättä kerrota suoraan, ja se on mun mielestä just siistiä miettiä itse mistä se biisi oikeesti kertoo. :) Noi kolme on tekemässä kovaa vauhtia comebackin mun musiikkimaailmaan, joten antaa tulla vaan. :D



Miesartisteista ja -bändeistä tykkään ehdottomasti Happoradiosta, joka on mun yks lempibändeistä. Myös Neljä Ruusua, Anssi Kela ja Eppu Normaali on hyviä suomalaisia musiikintekijöitä, vaikken niitä varsinaisesti kuuntelekaan.



CD-levyistä sen verran, että mun mielestä ne on tosi kivoja koristeena huoneessa, vaikkei niitä käytäkään, niinkuin esim minä. :D Silti mulla on tuolla hyllyssä levyjä ja ne näyttää kivoilta siellä ja ne on osa mua ja mun huonetta. Niillä on myös tunnearvoa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti