Sivut

10.8.2012

Chili-tonnikalapiirakka

 Multa pyydettiin ohjetta siihen piirakkaan jonka eilen tein Tupperikutsuille :) Ei ole minun omakeksimä, vaan ohje löytyi Kinuskikissa-blogista täältä. Tosi hyvä piirakka kyllä oli!


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja (voit korvata 1 dl ruisjauhoilla)
½ tl suolaa
125 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
150 g kirsikkatomaatteja
200 g paprika-chili-tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
2 munaa

Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannussa öljytilkassa jonkin aikaa.
Valuta tonnikalasta öljy. Huuhtele kirsikkatomaatit.
Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos.
Yhdistä tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon. Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan. Asettele päälle kirsikkatomaatit.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy28Ju_crmypsoKPZLMBEMivvxYDNVcBGwILwOufiiSzF3ZD-0p3dFlQ5S_cq1fju8G5_JzjGIrBMKNuFQM4GC16l3TDV_o8m0JDQcLJuvepiTfFw9K3CIq1N8MUryawWxpytJt5FIdAM/s1600/008.JPG

7 kommenttia:

  1. joo saan värjää.. en tiiä aik helvetin pimee ämmä toi mun mutsi.. ota ny siitki sitte selvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja btw mä NIIIN testaan tota ku mennää faijalle tai sit su tai ma himas .... 8)

      Poista
    2. joo se oli kyllä tosi hyvää!! Ja hyvä ku saat taas värjää tukkaa:D

      Poista
  2. No en kyl meinannu mitää nettipankkitunnuksista.. Vaan ku ostaa ylivieskan nettikirppareilta, niin yleensä maksetaan ihan käteisenä. :)

    VastaaPoista
  3. Faceen hakukohtaan laitat: myydään/ostetaan/vaihdetaan/annetaan nii pitäs jostaki suunnilta se ylivieska löytyä.. Ite oon myös lisäksi sievin, nivalan, oulaisten ja alavieskan nettikirppareilla.. Se vaan, että kaikki myyjät ei oo ylivieskasta, joten pitää toisinaan päästä hakemaankin ne tavarat, kaikki kun ei tuo ylivieskaan asti niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aivan, kiitti vinkeistä :) joo ehkä mun kannattaa tällä hetkellä vaa olla tos ylivieskan nettikirpparissa mukana koska ei oo kulkupeliä muualle. ellei janne lähi kuskiksi jos maksan sille bensoja :)

      Poista
  4. mustki ne on sillee hyvin onnistuneit :D ko mul oli automaatin (siis sillee et se kamera ittestää tarkentaa) sijast manuaali (tai joku tollai, et ite pitää tarkentaa) ja siin ei tuu niit kaikkii maailman valotus ymsyms ohjelmii mukana, ni sit sain tollee :DD
    okei epäselvä selitys XDD

    VastaaPoista