Sivut

15.8.2013

Directions -shokkivärit

Oon melkosen paljon lätränny shokkivärien kanssa joten päätin kuvata omat shokkivärivarastot ja tehdä niistä postauksen. Mukaan tulee tietysti myös kuvia, miten oon mitäkin väriä käyttänyt. Voisin myös vähän kertoa vähän infoa siitä, mitä nämä shokkivärit on.

Moni ei tiedä, ettei shokkivärit vaurioita ollenkaan hiusta, ne ovat vähänniinkuin hoitavia sävytteitä. Suoraväreiksi näitä myös sanotaan. Väri ei tartu tummaan hiukseen, tietysti vaikkapa mustaa shokkiväriä voi laittaa mustiin hiuksiin jos hiuksilla on tapana haaleta tumman ruskeiksi (itsellä näin kävi silloin aikoinaan) ja punaisiin hiuksiin käytin itse punaisia shokkivärejä tehostamaan punaisuutta. Kätevää niin ei tarvi koko ajan värjätä kestovärillä joka rasittaa hiusta. Jos taas haluaa vaikkapa räikeän oranssin tai turkoosin tukan, ei se onnistu jos shokkiväriä laittaa tummiin hiuksiin. Hiukset täytyy vaalentaa jos haluaa kirkkaan tuloksen. Riippuu täysin pohjaväristä, millainen tuloksesta tulee.

Kaikista helpoin on kuvitella asia näin: Värität mustalla tai ruskealla tussilla paperille ja yrität jollain muulla värillä värittää päälle, se ei onnistu. Ruskean tussin päälle kun laittaa punaista, siitä tulee punaruskea, ihan niinkuin hiuksiakin värjätessä käy. Mustan päälle ei voi laittaa mitään. Vaalean keltaisen tussin päälle menee mitä vain väriä, vaaleaan tukkaan voi myöskin laittaa mitä shokkiväriä vain. Siksi tykkään itse pitää tukkani vaaleana, niin saa noilla shokkiväreillä leikkiä. :) Joidenkin on ollut tosi vaikea ymmärtää miksei ruskeasta tukasta saa kirkkaan punaista värjäämällä sitä kirkkaanpunaisella kestovärillä, tuo "tussiteoria" kannattaa pitää silloin mielessä. :D Kyllähän nuo asiat huomaa kun paljon värjäilee.

Sitten asiaan ja laitan myös linkin noihin sävyjen nimiin Deviant-verkkokauppaan.


Tulip
 (Tähän ei ole linkkiä kun ei Deviantista löytynyt tällä hetkellä näitä)






Ensimmäiseksi tietysti se klassinen pinkki jolla kaikki värjää. Näissä oon käyttänyt tulip-sävyä. Kahdessa ekassa kuvassa oon laittanut vaan etuhiukset pinkiksi suoraan vaaleaan tukkaan. Kolmanteen kuvaan värjäsin tulipia suoraan punaisiin, joten tuloskin on sitten huomattavasti punaisempaan taittava pinkki.


Tulip + hoitoaine



Viime syksynä halusin hattaranvaaleanpunaisen tukan ja sekoitin tulipia hoitoaineeseen. Tuli niiiin kivat. :3 Mulla oli jotain vanhaa pinkkiä tosi vähän jäljellä joten päätin sitten käyttää sen tähän ja tungin purkkiin toista shokkiväriä ja hoitoainetta.






Flame-sävyä mulla on enää ihan säälittävän vähän jäljellä. Ylemmässä kuvassa laitoin sitä punaisen päälle joten aika punaisen oranssi on taas. Kyllä siinä pieni oranssin vivahde näkyy. :D Alemmassa sitten vaalean tukan kanssa oranssi on huomattavasti porkkanampi.






Tuossa värissä ei lukenu sävyn nimeä, mutta googlettamalla luulisin että se on tuo Midnight blue. Käytin sitä tosiaan joskus vain vähän sellaisenaan noihin alahiuksiin. Toi turkoosi on sitten samaa väriä mutta hoitoaineen kanssa.





Hopeanvärinen shokkiväri muuntaa vaaleat hiukset hopeisen sävyisiksi. Kannattaa kyllä aika vaalea tukka olla, jos on liian tumma väri niin tulos on kyllä tosi harmaa. Tuostakin kuvasta huomaa ettei tuosta edestä kaikki hiukset oikeen oo väriä ottanu, se olikin mulla ongelmana sillon.





Uusi ihastukseni violetti. Nyt on kyllä jo pois haalistunu. En sitten ottanut muuta kuvaa kuin ton yhden sillon ennen Qstockia. :D Hups. Tuokin violetti on paljon tummempi ja sekoitin hoitoaineeseen.


Apple Green
Mulla on myös  vihreää shokkiväriä avaamaton pakkaus, on jonkinlaista kuvaa jo mielessä mitä haluan tällä tehdä.

Näiden lisäksi mulla on ollut sävyt White Toner (poistaa keltaisuutta), Vermillion Red (kirkkaan punainen) ja Flamingo Pink (kirkkaan pinkki.)

Nykyään Ylivieskassa ei enää ole Deviantia joten pitää tilata tästä lähin tuolta verkkokaupasta, ellei sitten vaan hae kampaamosta niiden omia suoravärejä. Ne vaan on kalliimpia sitten, mut toisaalta ei tulis postareita.

 Voisin tähän loppuun laittaa pari kysymystä, jos vaikka sais vähän elämää tuonne kommenttiboxiin, vaikka tuleehan mulle muutenkin ihan kivasti kommentteja. :) Mua vaan kiinnostaa teidänkin mielipiteet shokkiväreistä, kun oon itse näille ihan myyty!

Oletteko itse käyttäneet shokkivärejä tai haluaisitteko kokeilla?
Mikä oli teidän lemppari näistä mun väreistä?

11 kommenttia:

  1. Arvaa oonko käyttäny shokkivärejä :D hihi

    VastaaPoista
  2. en oo koskaan kokeillut mutta haluaisin kyllä. kauanko tuommoinen väri sitten pysyy hiuksissa? vai lähteekö jo muutamassa pesussa? aivan ihanan näköiset nuo hattaran väriset hiukset ja sitten räikeän punaiset aaw :) itelläni on kestovärillä värjätyt punaiset, haluaisin kyllä vielä räikeämmät. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulle voisin kyllä suositella ostamaan punaisen shokkivärin tai sävytteen! :) Kampaamostakin noita saa ja tietysti voi tilata vaikkapa tuolta Deviantista. Kampaamoissa ne kai on vähän laadukkaampia. Itellä kyllä vaan punaisen tukan kanssa oli se ongelma, että valkonen tyynyliina oli aina ihan punasena kun se väri kuluu... Ja joillakin on ilmeisesti myös kaakeleita värjäytyny, itellä ei kyllä. Mut on se kiva ainaki punaisessa tukassa kun näiden avulla se väri on tosi kirkas :) Kun se kestovärikin niin äkkiä haalenee.

      Toi väri pysyy tukassa aika huonosti, ainakin jos haluaa pitää värin tosi kirkkaana. Nuo pastellisävythän on eri juttu kun ne haaletessaankin on edelleen pastellisen haaleat niin ei näytä niin pahalta. :D Mut kirkkaan värit haalenee jo ekassa pesussa melko rumaksi, et sitä väriä kantsii lisäillä joka viikko suihkun yhteydessä. Noita voi käyttää niinkun hoitoaineita, et laittaa shampoon jälkeen päähän ja pesee pois. Pitää vaan vähän tarkemmin kattoa et joka paikka peittyy niin peilin eessä kantsii tehä se. :)

      Poista
  3. shokkivärit <3 mun lemppari sulla on noista varmaan toi hattaranpinkki :333 ja kiinnostaa kovasti sitte tuo apple green! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :---) Saas nähä uskallanko toteuttaa sen minttutukan ton vihreen avulla, vai mitä keksin! Myös sateenkaarietariin sitä tarvii.

      Poista
  4. Noi on niin hienoja ja sopii varsinki sulle tosi hyvin, ite näyttäisin lähinnä pelleltä jos iskisin sateenkaarioksennuksen päähäni ! :D Kivoimpia noista on noi hempeet hattaravärit, mutta sateenkaariotsis on varmasti myös kiva :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ! Oon kyllä tosi paljo noita käyttäny et ihmiset tottunu jo mun tukkaan ja ulkonäköön, sulla vois olla outo ihan sen takia ettei oo tottunu sulla näkemään mitään noin "radikaalia" :D

      Poista
  5. Hei! :) Kävin tänään kampaajalla, jossa minulle värjättiin shokkivärillä liukuvärjäys. Käytettiin samaa shokkiväriä mitä tässä postauksessa on. Millä minun pitäisi vahvistaa tätä väriä, kun pelottaa että lähtee parin pesun jälkeen pois! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm! Kannattaa käydä kampaamosta ostamassa joku sävyte. :) Sellaisia löytyy myös joskus normikaupoista mutta aika harvoin kyllä... Kampaamoissa on paljo kaikkia sävytteitä/shokkivärejä/suoravärejä, miksi niitä nyt tahtookaan sanoa. :D Ne toimii samalla periaattella eli hoitaa samalla! Niin ei rasita tukkaa ollenkaan. Kannattaa ostaa jotain sellaista väriä joka on lähellä sitä omaa tukanväriä. Jos siellä kampaamossa jossa kävit, käytettiin tuollaista Directions-merkkistä niin luulis siellä myytävänkin niitä! Jotenki jännä ettei ne ehottanu sulle ostettavaks shokkiväriä kotiin samalla kun kävit. Mut en kyllä käy kampaajalla koskaan että en tiiä miten ne toimii siellä... Tai sit ne odottaa et käyt siellä värjäyttämässä aina uudestaan. ;) Ite en oo tehny liukuvärjäystä että siihen en osaa sanoa vinkkejä, mut varmasti löytyy youtubesta ihan himona videoita. ^^ Shokkiväri tosiaan haalistuu aika äkkiä niin kantsii kyllä ostaa ite niitä että voi sitten vahvistella sitä väriä ihan kotona! Suojahanskoja suosittelen myös, jos ei halua shokkivärin värisiä käsiä. :)

      Poista
    2. Joo, kiitos. :) Niillä tais olla se aine nyt lopussa.. Toivottavasti tulee lähipäivinä lisää, ettei tää nyt kulu. :D

      Poista