Sivut

17.7.2011

Haastetta jatkan pitkästä aikaa

day 1. Kerro äidistäsi:
day 2.  Kerro itsestäsi:
day 3. Kerro kumppanistasi:
day 4. Kerro lemmikistäsi:
day 5. Mitä on rakkaus?:
day 6. Mitä on epäoikeudenmukaisuus?:
day 7. Mitä on yksinäisyys?:
day 8. Miltä sinusta tuntuu tänään? :
day 9. Mitä on tasa-arvo?:
day 10.  Elämän suuret ja pienet virheet:

 Tasa-arvo on sitä että kaikki ihmiset on saman arvoisia eikä ketään pidetä huonompana. Niinku joskus on ollu, esim mustia ihmisiä tai juutalaisia on pidetty vähäarvoisempina kuin muita ihmisiä, ja se on aika ärsyttävää totta tosiaan. Onneksi ei nykyään enää ole näin. mutta miesten ja naisten tasa-arvoisuus on vielä hakusessa. Vaikka mies ja nainen olis samassa työpaikassa ja täysin samassa työtehtävässä niin mies voi ihan hyvin saada isomman palkan mitä nainen. Jos seksi otetaan puheeseen niin miehet saa myös harrastaa sitä niin paljon ja kenen tahansa kanssa kun tahtoo. Naiset saa samasta toiminnasta helposti huoran ja jakorasian maineen. Eikö miestenkin yhdenillanjutut ole yhtä lailla jakamista kaikille naisille? 
Mua ärsyttää myös kun eläimiä pidetään vähempiarvoisempina kuin ihmistä, vaikka eläimiähän me ihmisetkin ollaan. Huomattavasti älykkäämpiä kylläkin, mut ei se ole riittävä syy siihen että ihminen saa käyttää eläimiä kaiken maailman testeihin ja kokeiisin jotka vahingoittaa eläintä. Kaiken maailman turkistehtailut ja meikkikokeet on niin surullisia, eläimiä kohdellaan huonosti ja pistetään kärsimään ihan vain ihmisen turhamaisuuden takia. Osa ihmisistä ei osta ollenkaan näitä tuotteita joita on testattu eläimillä, mut itse koen asian niin että eläimethän tavallaan kuolee turhaan, jos niillä testaamia tuotteita ei ostetakaan. Ja eläinkokeita ei saada todellakaan loppumaan jos yksittäinen muutama ihminen käyttää ei-eläintestattuja tuotteita, kun suurin osa ei ole edes tietoisia siitä onko heidän käyttämät tuotteet testattu eläimillä. Eläinten pitäisi olla tasa-arvoisemmassa asemassa ihmisen kanssa ainakin sillä tavalla, ettei niitä kohdeltaisi kaltoin. Miltä meistä tuntuisi jos gorillojen aivot suurentuisivat ja ne saisivat meidät kiinni älyssä ja valtaisivat maan itselleen? Olisi varmaan kivaa kun gorillat pitäis meitä "vain eläiminä joilla ei ole tunteita". Tuo oli vähän kökkö vertaus mutta varmaan pointti tuli selväksi. :D 
Ainiin voihan ton tasa-arvo jutun ottaa myös esiin perhe-elämässä. Monesti käy niin että kuopusta lellitään ja suositaan, niin ainaki tuntuu olevan meidän perheessä... Olga pääsee helpommalla mitä minä sen ikäsenä, se tuntuu saavan kaiken läpi mitä haluaa. Lyön melkein vetoo että jos se olisin ollu minä siellä Pariisin bussissa jolle tulee huono olo, niin ei varmaan oltas lähetty pois siitä bussista. :D Mut Olgahan se oli jolle huono olo tuli ja heti piti lähtä ulos ja siinä kaikkien ilta meniki pilalle. Äiti hössötti koko ajan ihan hirveesti Olgasta.. Toivoisin siis että kaikkia lapsia kohdeltais samanarvosesti eikä sitä viimeistä lasta lellittäis niinku monessa perheessä on käyny. Oon huomannu ainaki ite miten mun monet kaverit saa huomattavasti enemmän mitä minä kun ne on kuopuksia tai ei ainakaan niitä ensimmäisiä lapsia... Ja sitten ne kaverit jotka on mun kans niitä vanhimpia niin saa samanlaista kohtelua ku minä. :D Olen pannut merkille todellakin. Tulipa pitkä postaus, arvostan niitä jotka jaksoi lukea!

9 kommenttia:

  1. Minä jaksoin lukea ja asiapuhetta tässä oliki! oon täysin samaa mieltä jokaisesta asiasta tässä postauksessa. Ihan oikeesti. Tasa-arvo on sinänsä aika tärkee kumminki, nyt ku alko ajattelemaan. Hyvä postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Jaksohan tuon lukee ku ei ollu vaan mustaa valkosella, oli oikeeta asiaa :b Aloin miettii tuota sun vertausta jos ne gorillat pitäs meitä vaan eläiminä joilla ei oo tunteita ja vaikka meillä ihmisillä tehtäs niitä kokeita nii oishan se aika kamalaa. Ja monissa perheissä on oikeesti tuo juttu että nuorinta lellitään, oon itekki meijän perheen nuorin mutta omasta mielestä ainaki saan samanlaista kohtelua ku nuo vanhemmatki, enkä haluaiskaan semmosta nuoruutta että saa kaiken mitä haluaa, koska aikuisempana ei voi saaha, ja sittte ei pärjääkkään sen asian kans.

    VastaaPoista
  3. Milla: kiitoksia! :)) ja kyllä toi tasa-arvo on tärkee asia juu ja siinä ois kyllä vielä parannettavaaki....

    Sara: Kiitoksia myös :))) ja muaki mietityttää tuo sama juttu ja käy vähä sääliks joitaki mun kavereita sit ku ne alottaa kunnolla oman elämän. :DD vanhemmilta ei pian enää tuukaa sitä rahaa niinku ennen yms yms ja pitää ite alkaa tehä niitä töitä.... ainaki muutama tuttu on jo omassa kämpässä ja vanhemmat maksaa vuokran. minä saisin maksaa sen ite ja tehä töitä sen rahan etee et voin maksaa. :D mut uskon et äiti jotenki kuitenki avustais mua, on se sen verran tiukkaa opiskelijaelämä.

    VastaaPoista
  4. "Ainaki muutama tuttu on jo omassa kämpässä ja vanhemmat maksaa vuokran" , jos tuo nyt tarkotti sitä, että ne on uusavuttomia tolloja ja lellittyjä yms. että porukat maksaa vuokran ALA-IKÄISELLE lapselleen, niin kyllä sulla on elämän tosiasiat vielä näkemättä! Varmaan jokasen vanhemmat haluaa, että niiden lapset saa sen ammatin minä itse HALUAA ja jos tarve vaatii niin se tarkottaa muuttamista. Mikä taas tarkottaa sitä, että vuokraa on maksettava. Ja sitten kun ruvetaan miettimään tätä, että kuinka monella voimat riittää hulluna painaa töitä samalla kun opiskelee, jos tahtoo oikeasti siinä pärjätä... No ei varmaa kovin moni. Ja sitten kun tuohon nyt luonnollisesti varmaan vastaisit, että "kelalta saa tukia", "mikseivät käy esim. kesätöissä", nii voin kyllä kertoo että joo, mulle maksaa äiti vuokran, vaikka saan kelalta asumislisää, mut se ei millää riitä vuokraan, enkä saa opintotukea, koska saan vielä lapsilisää. Toiseksi, oon tehny koko kesän viettämättä YHTÄKÄÄN kesälomaviikkoa, eikä mulla silti riittäis varat maksaa vuokraani, koska mun pitää kuitenki elää, syödä ja myös säästää sitä rahaa mm. autokorttiin ja autoon. Joten ei kannata todeta, että ollaan lellittyjä, koska me ei itse makseta vuokraa!

    Ei nyt millään pahalla, mutta tuommonen vaan alkaa iha vitusti kiukuttaa!

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: ei tarvi ottaa niin henkilökohtasesti, mä ymmärrän että sä oot tehny työtä mut jotku ei oikeesti tee yhtään mitään asumisensa vuoksi ja vanhemmat pistää suunnilleen sen tonnin tilille kuukaudessa. kyllä mä uskon että saisin mun äidiltä apuja mut kyllä se on sanonu että ennen ku saan kunnon töitä nii omaan kämppään se ei mua päästä. ja tuo nyt kyllä tarkottaa sitä että saan todellaki opetella sitä työntekoa ja vuokranmaksua vaikka äiti auttaakin.. luulit nyt varmaan että pidän lellittyinä niitä joille vanhemmat maksaa vuokran ja apuja, mut en sitä nyt ihan noin tarkottanu. :D opiskelijaelämä on niin tiukkaa ettei siitä selviä ilman vanhempien apuja. tuolla mun blogitekstillä tarkotin just sitä kun osa nuorista ei joudu tekemään mitään vaikka omassa kämpässä asuukin. ja se ärsyttää, koska pitäs se työnteko viimestää siinä vaiheessa opetella. ja se vuokranmaksu kans, saa esim vanhemmilta rahaa siihen vuokraan mut maksaa sen ite, ettei ne vanhemmat automaattisesti sitä maksa vaan loppujen lopuks pitää ottaa ohjat omiin käsiin.

    VastaaPoista
  6. Oletko olivia miettinyt, että jotkut, jotka ''ei tee töitä'' ja vanhemmat laittaa ''tonnin tilille'' eivät saa tukia kelalta vanhempien hyvien tulojen vuoksi. Tästä johtuen vanhemmat antavat enemmän rahaa jotta vuokra saataisiin maksettua. Ei tämä elämä mitään ruusuilla tanssimista ole, kun saat oman kämpän ja alat aikuistua, huomaat kyllä mitä elämä oikeasti on.

    VastaaPoista
  7. lisäten vielä tuohon aiempaan, oletko miettinyt, että opiskelet 8 tuntia päivässä ja tekisit vielä sen 1-8 tuntia vielä töitä päälle. Jaksaisitko itse tällaista meininkiä? Ja alaikäisenä et pääse töihin oikein minnekään. Täysi-ikäisenä ehkä kaupan kassalle, mutta jaksaisitko heti koulun jälkeen polkea lähimpään kauppaan töihin istumaan koko loppu illaksi myyjänä?

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: todellakin olen miettiny tuota kaikkea. sen takia oonki ilonen että asun vielä kotona. MUTTA silti mun mielestä tonni on aika paljo. Ö__Ö vaikka kuinka tekisin töitä opiskelun lisäks nii ei äiti antais mulle tuommosta summaa rahaa kuukaudessa. ja mun äiti on selvästi mulle sanonu että kunnon viikonlopputyöpaikka mun pitää hommata ennen sitä omaa kämppää nii pystyn sitte maksamaan vuokrat ym enkä tiiä miten se on mahollista. :D mulla on yksinhuoltajaäiti ja isällä ei oo rahaa. enkä todellakaan oo kuvitellu että elämä on ihanaa sit ku saa oman kämpän, enemmin mua pelottaa... ja olen miettiny sitä että oon ensin 8 tuntia päivässä koulussa, sitte teen loppupäivän töitä ja viikonloput töitä että saan ruuat ja laskut ja vuokrat maksettua. oon todellakin käyny nuo kaikki läpi ja sen takia mua ärsyttää ku joidenki ei tarvi oikeasti tehä MITÄÄN ja ton oon jo useampaan kertaan sanonu. jos vanhemmat maksaa ihan kaiken niin ei siinä opi ite yhtään mitään aikuistumista... paitsi ehkä peseen vaatteita yms mut raha-asiat jää oppimatta.

    VastaaPoista
  9. kyllä mun äiti on silti sanonu et auttaa mua tietenki mut vaan siinätapauksessa että hankin itelle sen kunnollisen työn yms :D mut en mä mitään tonnia oo saamassa kuukauden aikana. ja niinku sanoin niin mun äiti on yksinhuoltaja ja joutuu maksaa mun kaks muutakin sisarusta niin kyllä mä töihin joudun.... ja tuo mun pointti tässä koko hommassa on just se että jotkut ei tee MITÄÄN vaan rikkaat vanhemmat maksaa ihan kaiken. -.-''

    VastaaPoista