Sivut

20.8.2011

Heippa

Mulla olis nyt semmonen juttu että pääsisin muuttamaan kotoa jos haluaisin. :) Ja haluan todella päästä opettelemaan sitä asumista nyt ku täytän 17 kolmen päivän päästä. Moni on asunu jo viime vuodesta omasa kämpässä, siis mun ikäset. :)



Tässä on vaan nyt se ongelma että kaupungilta en saa kämppää koska mun koulu on niin lähellä ja mulla on hyvä olla kotona, ja ne kaupungin kämpät on varattuina niille jotka tulee muista kaupungeista tänne opiskelemaan. Ja tietenki jos kämppiä jää niin saattaisin saadaki sitten niistä jonkun, mut luultavasti ei jää.. Ja soluun en halua muuttaa, ahistaa ajatuski. Sitä paitsi oon muuttamassa Jannen kanssa yhessä niin solu ei oo oikeen sopiva. :-D Kysynkin nyt teiltä rakkaat lukijani, että jos joku teistä asuu omassa kämpässä täällä ylivieskassa niin keneltä yksityiseltä ihmiseltä vois vuokrata jonkin sopivan kaksion ?



Meinattiin äsken saadakin kämppä, mut se on niin kaukana (jossain Ouluntien varrella) että Jannelle tulis tuska pyöräillä talvisin sieltä matkahuoltoon kun linkutki lähtee niin hirveen aikasin. Se olis ollu tosi tilava kämppä kyllä, kaks makuuhuonetta ja olkkari. :---D Mietinki että vähä liian iso meille, ja muutenki aika vanha rakennus jo. Vuokra olis ollu joku 300 € niin oltais saatu se kahestaan maksettua, mut yksin äiti ei oikeen haluais mua päästään ku on niin kinkkisiä kaikki raha-asiat yksin asuessa..



Niin että jos joku tietää tästä Ykasta jonkun yksityisen vuokraajan niin sanokaa ihmeessä. :) Vaikka ei mulla mikään kiire oo muuttaakaan, kotona on vielä hyvä asua, mut semmonen itsenäistymisjuttu on nyt menossa. :-D


10 kommenttia:

  1. oi, että varmaan tosi kiva muuttaa yhteiseen kämppään poikaystävän kanssa (:

    ja sitte päästä sisustamaan sitä ((:

    VastaaPoista
  2. kannattaa laittaa kalajokilaaksoon ja vaikka vieskalaiseen ilmotusta, että : halutaan vuokrata kaksio jne. : )

    VastaaPoista
  3. no kyllä saa hakea kaksiota joka maksais sen 300e ku täälki on pelkät yksiöt sen verran ja neki on sellasia, että ne on tarkotettu oikeastaan tälläsille köyhille opiskelijoille..

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: no niimpä!:) voi olla että vierähtää tovi jos toinenkin ennen ku päästään... ja haluaisin ehdottomasti jonku lemmikin ja yleensä yksityiset antaa ottaa lemmikin niiden vuokra-asuntoihin. meillä ei oo eläimiä kun äiti ei tykkää..

    Jonna: laitoitteko teki? :) voishan tuota vaikka laittaaki, ehkä sieltä jotain ilmotuksia vois tullaki. pitää ehottaa äitille. :) aattelin ensin että kattelen niitä ilmotuksia kun siellä usein ilmotellaan niistä kaikista kämpistä mitä vuokrataan, mut jos ei tuu vastaan niin voi sen ilmotuksen laittaa iteki. :)

    Nita: Ai :oo noku meillä tuo yks kämppä mitä meinattiin mennä kattoon niin sen vuokra oli 300 € ja kavereillaki monilla jotain 100-200 € vuokria. ja tuo minkä meijän äiti löys niin oli tosi tilava, kaks makuuhuonetta kuitenki.. ehkä siellä on vaan kämpät jotenki kalliimpia! tai voihan se täälläkin olla, jos ihan keskustasta koittaa hakea.

    VastaaPoista
  5. Muutenhan siis joo, voit muuttaa seitsemäntoista vuotiaana omaan kämppään kunhan vanhempasi antavat luvan. Alle 18-vuotias ei saa omaa asuntoa ellei vanhemmat päästä lasta. :)

    Ja mitä ylivieskan kämpänhakuun tulee, yksityiset eivät yleensä vuokraa opiskelijoille, koska pelkäävät etteivät saa vuokrarahoja ajoissa ja ainahan opiskelijoissa piilee se ryyppäysmeininki joka on yleistä.

    Jos käy ylivieskan vuokra-asunnoilla vähän väliä kyselemässä niin voi jopa kämpän saada.

    Ja miksi ette Jannen kanssa koita saada teille yhteistä solukämppää?! :D
    Se olis halpa ja yksinkertainen vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
  6. oi vähän kivaa jos oot muuttamassa! toivottavasti kaikki ny järjestyy ja saatte hyvän asunnon :)

    VastaaPoista
  7. me ei laitettu, ku saatiin ylivieskan vuokra-asunnot oy : ltä tuo kaksio. : )

    mutta sillonki ne asunnot oli siellä nii tiukoilla, että jos ei oltas saatu, nii oltas sitte pistetty lehteen ilmotusta. : ) sitä kautta varmasti tulis soittoja yksityisiltä vuokraajilta. : )

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Juu kyllä ollaan äitin kanssa tästä puhuttu ja sehän oikeestaan ehotti koko juttua, kun oltiin viime talvena niin kovin halukkaita muuttaan mut äiti ei ollu kovin varma. Nyt sitten sano että oon kasvanu ja muuttunu (:D) sen verran että vois päästääkin mut omaan kämppään kunhan vaan Jannen kans muutetaan yhessä ettei mun yksin tarvi mennä asumaan.

    Tuo on kyllä harmi kuulla etteivät myy opiskelijoille. :S Tunnen kyllä muutamia joille yksityiset ois antanu kämppää ja tuo yks kämppä minkä äiti löysi niin oltais saatu myös, mut oli niin kaukana että Jannella ois ollu kova homma polkee talvisin matkahuoltoon..

    Ja onko tuo muuten sitten mahollista että voitais saada solu yhessä?:D Mut se on vaan se kun ne on varmaan yleensä kaupungin ja nehän ei Ylivieskalaisille anna, kun kaikki kämpät menee niille jotka muuttaa tänne muualta... Mutta muuten kyllä kuulostais hyvältä, aina voi kokeilla. :)

    oona-iina: Niimpä! Olis pirun siistiä :---D

    Jonna: Hmm tuota ykan vuokra-asunnot OY:tä vois kokeilla... ja kattelin tänään lehti-ilmotuksia niin oli ihan hirveesti just semmostiä ilmotuksia ihmiset laittaneet että ettivät vuokra-astuntoa... :// Sais kovasti kilpailla niitten kanssa sitten, mut ainahan voi yrittää. kalajaskaan saa laitettua ilmatteeks lauantain lehteen sen ilmotuksen ainaki :)

    VastaaPoista
  9. Jos haluat saada varmasti asunnon, ei sinne voi mitään lemmikkiä ottaa. Nykyään tuntuu ettei mitään eläintä saisi olla maailmassa!

    Onnea kämpän etsintään, eiköhän se sieltä vielä löydy. Havutielle ainakin kaksio vapautumassa! Ei niihin opiskelijakämppiin, vaan niistä vielä eteenpäin!

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Hmm pitääpäs kattella lehtiä, yleensä nuo vuokraajat laittelee lehtiin niitä ilmotuksia aika paljon. :) Ja tuo on kyllä niin totta että lemmikkejä ei kovin moneen kämppään saa ottaa. :( Ja se kyllä on tosi ikävää, oon niin hirveen kauan halunnu kissan eikä meillä oo ikinä ollu lemmikkejä. Puolen vuoden ajan oli gerbiilejä joskus mut pikkuveli tuli allergiseks, piti myydä ne pois...

    VastaaPoista