Sivut

17.1.2014

Ylioppilasjuhlat 2014 + elämäntapamuutosprojekti

Mullakin on edessä ylioppilasjuhlat kesän alussa. Kyllä tää neljän vuoden lukiotarpominen alkaa jo riittää! Pikkuhiljaa oon alkanut miettimään itselleni sopivaa juhlamekkoa. En tanssinut wanhoja koska tuli odottamattomia esteitä joten lakkiaiset vois olla se mun prinsessapäivä. ^__^ Näin yön tylsyydessä ajattelin tehdä postauksen aiheesta.

Löysin viimeisimmältä kirpparireissulta nämä ihanat kengät vain kahdellatoista eurolla. Ajattelin, että nämähän voisi laittaa sinne juhliinkin.

Mun mekkohaaveet eivät kuitenkaan omasta mielestäni oikein täsmää noihin kenkiin. Mielessäni on nimittäin mikäpä muukaan kuin vaaleanpunainen unelma.







Ei varmaan jäänyt epäselväksi mun mekkohaaveet? :---D Kermakakku kiitos mulle heti! Ylin ja alin on vähän liian pinkkejä, muuten kyllä täydellisiä. Haluan nimenomaan hempeänvaaleanpunaisen mekon, kuten nuo muut. Ongelma on se, että mistä tällaisia mekkoja voisi löytää halvalla ja vieläpä Suomesta? Onko kenelläkään tiedossa hyviä verkkokauppoja?

Kenkäongelma tulee vastaan jos tällaisen mekon hommaan. Ainakaan mun mielestä leopardikengät ei hirveän hyvin sovi vaaleanpunaisen prinsessamekon kanssa, mitä olette mieltä? Voisin hankkia tietenkin myös jonkun klassisen mustan mekon mutta se olisi kovin tylsää eikä sovi kesään. Vaaleanpunainen väri olis se täydellinen mulle.

EDIT. Unohdin kokonaan kertoa hiushaaveista joten piti ruveta vielä muokkaamaan. Huppista!

Haluaisin ihanan prinsessakiharapehkon, mutta mun hiusten kerroksittain leikattu malli on suuri ongelma. En tiedä mitä kampauksia tähän vois tehdä?? En haluaisi pitää hiuksia kiinni, koska hiukset auki tuntuu vaan eniten minulta. Silloin tunnen itseni myös kauniimmaksi, kun tukka on mahdollisimman tuuhea, ja jos siihen niitä kiharoita vielä jollain ilveellä sais niin ah. Enkä nyt tarkoita mitään afroa. ;D

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjk8Yof_K7ooBaUxoXvwsZ-fngXSXEGIFKMFdWjhDmmqonwNhip4tIWuXBYTzMqbx3UweEN0J4bJYtjLYDrx7hFYOL5nJyiuhZOnIsmIuy9sxB4kqOXXRAfsJwpg4Nqi2AZarX9vEDOrw/s400/Hairstyles+for+Curly+Hair+%25282%2529.jpg

http://humanhairstyler.com/wp-content/uploads/2012/06/1w.jpg

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtGwNPYJCe2UVOZfK_kjHFqOc_ndQZ7G7Pk9MAHAmuVtBVlHvx2UyVdnLg6Ur7FeWu680ff5daYblTC6tVWRqZO0FDB1jlWmkphfZudiQwGJH6nIK1a5ti-PmkZcQ45VfmUTFj59S3SI4/s640/long-curly-girls-Hairstyles+(1).jpg

 http://www.hair-salon-tumut.com/wp-content/uploads/2013/11/curly-hair-flat-iron-hair-salon-tumut.jpg

Nättejä kiharakampauksia. Mun hiusten malli on siis ongelma, ja onhan mun tukka ehkä vähän turhan lyhytkin kiharakampaukseen, vaikka sellaiset lyhyet kiharat olis kyllä oikein söpöt. Mut kyllä meitsi jotain keksii! Jos joku on hiusasiantuntija niin voi kertoa neuvoja. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Näin sivumennen voisin vielä kertoa mun projektista (mistäpä muustakaan näin uudenvuoden kunniaksi) nimeltään elämäntapamuutos. 7.1 alkoi ensi jouluun kestävä herkkulakko enkä tiedä miten selviän. Tähän asti ei ole oikeastaan tehnyt mieli herkkuja (niihin kuuluu karkit, sipsit, suklaa, leivonnaiset ja ihan kaikki, myös roskaruoka.) Ollaan myös kokkailtu enemmän ja varmasti on rahaa säästynyt kun ei olla ravattu hampparilla. Annoin itselleni luvan syödä puolen vuoden aikana (eli kesäkuuhun asti) kaksi hampurilaisateriaa silloin kun on tosi hyvä syy. Elikkäs noin vain ei saa hakea hampparia sen takia että tekee mieli. ;) Heinäkuusta joulukuuhun saa myös syödä kaks hamppariateriaa. Ei luulis olevan liikaa? Tämä sen takia, että reissuilla kavereiden kanssa tulee yleensä syötyä jossain halvassa hampparipaikassa ja jos kaikki haluaa mäkkiin niin se on vähä voivoi. En oikein luota hampparipaikkojen salaatteihin, ainakin Hesessä ne on ihan kuraa.

Oon myös lenkkeillyt ahkerasti nämä puolitoista viikkoa (hurjaa) ja käynyt yhdesti uimassa. Tällä viikolla on mennyt aika surkeesti, viimeksi kävin lenkillä maanantaina. Tiistaina en jaksanut ja keskiviikkona palelin niin kovasti etten halunnut mennä tuonne pakkaseen. Torstaina iski sitten migreeni joten ei päästy uimaan, vaikka sovittiin niin jo maanantaina. Ja huomenna olis sitten gerbiilinhaku, terraarion siivous ja leffailta kavereiden kanssa. Ei siis toivoakaan että ehtisin käydä lenkillä koulun jälkeen. Ja lauantaina aamulla meitsi lähtee junalla kohti Helsinkiä ja Ykassa oon takas maananaina aamuyöllä! Että menee ne liikkumiset seuraavaan viikkoon. Mutta ainakaan en oo repsahdellut mihinkään herkkuihin. :---D

Haluan siis löytää liikunnan ja hyvän, terveellisen ruoan ilon ja jättää epäterveelliset jutut pois. Haluan olla hyvässä kuosissa vielä viisikymppisenä. Haluan myös olla laihempi ja toivottavasti kilot tippuisi kuin itsestään. On kyllä opettelemista tuon syömisen kanssa, syön nimittäin hirveitä määriä sillon kun kokkaillaan koska se ruoka on aina niin perhanan hyvää. :----D Pienet annoskoot on kaiken A ja O ja voi vitsi se on mulle vaikeeta! Ähkyt on niin kiva vetää mutta kovin terveellistä se ei ole. Oon oikeastaan aina hakenut lisää ruokaa jos vaan mahdollista vaikkei olisi edes nälkä, siis jos se ruoka on tosi hyvää. Siihen siis muutos.

Jos onnistun laihduttamisessa niin hyvä, sitten musta saadaan toivottavasti sellaiset ylioppilaskuvat joihin voin olla tyytyväinen! Jos en niin sit oon läski ylioppilas ja sillä selvä. :D Kohtalokasta tää mun ja Harrin seurustelu kun kumpiki ollaan niin läskejä ja tykätään syödä.

Nyt olis kiva saada teidänkin mielipiteitä tähän mekkokenkäasiaan ja myös elämäntaparemonttiin! Ruokavinkkejä saa antaa. :----) Ongelmia tuottaa se että Harri on nirso eikä syö mitään. Esim. haluaisin vaihtaa tummaan pastaan ja riisiin mutta Harri ei suostu. Hirvee homma ruveta kokkaamaan kummallekin omat ruoat!

16 kommenttia:

  1. Voi aivan upeita mekkoja. <3 Zalandolta löytyy vähän saman tyyppisiä, eikä hintakaan ihan päätä huimaa. :)
    Mutta nuo leopardikengät ei kyllä sovi sit pinkin/vaaleenpunasen kans.. Oisko sit kuitenki joku perusvärinen mekko parempi ns. sijoitus, jos sitä tulis käytettyäki enemmän? Ei niin pahalta tuntuis kalliimpikaan mekko.. Ja niitä perusvärisiähän voi sit piristää vaikka niillä tekoruusukoruhärpäkkeillä (en tiiä oikeeta nimee :D) tai sitte ihan vaikka aidolla pikkuruusukimpulla. ;)

    Onko Harri ikinä maistanu tummaa pastaa? Meilläki nimittäin mies ensin tuumas että ei varmasti, mutta sitte ku maisto ni oliki sitä mieltä että parempaa ku tavallinen. :)

    Ps. Sori, jos tuli saman tyyppinen viesti kahesti ku edellisestä katos mun teksti ihan yhtäkkiä just ku painoin julkaisua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin ihania mekkoja ! Tuolta Zalandolta vois kyllä kattella, kiitti vinkistä. :) Ja jepa, leokengät ei oikein sovi ainakaan mun mielestä muuhun väriin kuin siihen mustaan... Musta ois toki käytännöllinen mut jotenkin en haluais laittaa niin tylsää väriä kesän kynnyksellä juhliin. :/ Niillä kukilla kyllä sais piristettyä mekkoo ku mekkoo! Kyllä tää on niin vaikea päätös. :D

      Ja on se Harri kuulemma maistanu xD Voisin mää joskus koittaa sille syöttää tuota tummaa pastaa mut koska se on päättäny että se on pahaa nii se varmaan pysyy myös pahana. :'D Mutta oon saanu sen syömää hernekeittoo!

      Poista
  2. Kyllä se painon pudottaminen siitä lähtee kun lähtee laihduttamaan pikku hiljaa ja pitää kiinni tavoitteista kuten säännöllisestä liikkumisesta vaikka kerran viikossa lenkkeily ja sit syö terveellisemmin ettei koko ajan hampurilaisia ja pizzoja :)
    Talvi on kyllä pakkasten puolesta ikävintä aikaa laihduttajalle koska ei paljoa huvita ulos lähtee kuntoilee jos on kovat pakkaset, kesällä on eri asia kun on lämmintä niin tulee helpommin käveltyä,pyöräiltyä, uitua jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta! Mulla on tavotteena just tuo mennä pikkuhiljaa eteenpäin, en usko mihinkään dieetteihin. :D Sen pitää olla elämän kestävä taparemontti jos haluaa aina pysyä hyvässä kunnossa ja laihana. Meitsi kyllä käy useammin lenkillä, viime viikko meni niinki hyvin että kävin lenkillä joka päivä paitsi sunnuntaina pidin lepöpäivän ja torstaina käytiin uimassa. Mut tää viikko on menny ihan harakoille. -.- Mut ei saa luovuttaa! Kaippa nää kylmimmät säät alkaa ens viikolla laskea. Nyt on kieltämättä aika pyllystä lähtee tuonne ulos, varsinkin jos palelee jo valmiiks.... :/

      Poista
  3. entäs valkoinen mekko? ;D se olis ainakin raikas ja sopis varmasti hyvin ylioppilaslätsän kanssa ;D

    Hiuksista sen verran vaikken todellakaan mikään ammattilainen ole, että olisko semmoset laineet kivat? Saisit vähän niitä kiharoita mutta ne ei olis kuitenkaan semmoset pehkot eli pituus pysyis ja saisi vähän kampaustakin? :D

    Elämäntapamuutokseen en osaa kommentoida, koska itekkin oon kamala herkkuperse ja pitäis alkaa kuntoileen. Mutta ei vaan huvita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkonenki vois olla ihan kiva, parempi ainakin kuin musta noihin juhliin. :D Mut en kyllä ehkä valkostakaan mekkoo laittas noiden leokenkien kanssa!

      Nuo laineet olis myös hyvät! Söpön naapurintyttömäiset, olis kivat kyllä valkosen mekon kanssa. ^^ Tossa hiusasiassa on kyllä miettimistä...

      Poista
  4. Ite suosittelen juomaan paljonpaljon vettä! Sitte jos vähä spessumpaa tekee mieli niin laittaa jääpaloja, limeä tai sitruunaa vesikannuun niin on vähä herkumpaa ku normi vesi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitti paljo vinkistä! :) Vettä oon juonuki nyt vähän enemmän ku normaalisti mut tuo jääpalat ja limejutut on kyl uus juttu. Meillä kyllä heti alkaa kannussa vesi maistumaan ihan jääkaapille... :// Mut ehkä tuo sitruuna vois auttaa siihen!

      Poista
  5. Voihan sulle kiharata laittaa! Ja sun oma tukka on oikeastaan aika pitkäkin. Ja eiks sulla ollu ne klipsiski? :D

    Ja ette te mitää läskejä oo :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voispa, mää en osaa xDD Ja mun tukassa on se ongelma kun nuo alahiukset on vaan pitkiä mut muualta on sitte nii eripitusta. :D Ja klipsit on joo mut ne ei tuo enää lisäpituutta, pelkästään paksuutta. Ja kun niissä on pinkit latvat niin en ehkä laittas niitä sen takia juhliin + ne latvat on ihan kakassa kunnossakin. :( Joten omalla tukalla mennään.

      Ja ollaan me hieman, syyää koko ajan xD

      Poista
  6. tsemppiä projektiin! :) Muista kumminki olla armollinen itelle, totaalikieltäytyminen ei oo aina se paras vaihtoehto. Esimerkiksi yks herkuttelupäivä viikossa on semmonen juttu, mitä esim mulle suositeltiin omassa terveysprojektissa aikanaan. Ja se on semmonen, mistä piän kiinni nyt "uuessakin" elämässä! Ei edes tee mieli, kun kerran viikossa syö jotai hyvää. Eikä tarvi tuntea huonoa omatuntoa, jos vaikkapa jossain juhlissa syö kakkua tms.! Mulle toitotettiin monen asiantuntijankin taholta sitä, että mitään ei saa kieltää iteltään täysin kokonaan, koska se kostautuu sitte, kun taas "saa" syyä.
    Mutta jokainen tietenki tekee nii, mikä iteltä tuntuu parhaalta, kyllä seleviät! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Armollinen pitäs kyllä olla joo! Nyt halusin vaan kokeilla tämmöstä vuoden kestävää herkkulakkoa ja kattoo mihin mun itsekuri riittää :D Tietenki jos jossai juhlissa käy niin sillon saa syödä yma muissa erikoistilanteissa, mut nytten yritän ainakin olla itse ostamatta mitään herkkuja. Ja sit jos mulla ois se yks herkkupäivä niin se menis varmaan ihan överiks -.-'' pitäs ehkä oppia jotain ihan pientä herkkua syömään, esim vanukas viikossa tai jotain. :D Ei oo sekään hyvä että syö sen koko suklaalevyn kerralla niinku minä teen!

      Noo kattoo nyt miten tää alku menee herkkulakon kanssa, nyt ei oo ollu sinänsä mitään ongelmaa edes. Asenteesta on paljon kiinni... Tällä hetkellä ei suklaata edes tee mieli mut jos jossain vaiheessa rupee meneen vaikeeks niin voisin höllätä ja sallia itelle ton yhden herkkupäivän viikossa. :) Oon kuitenkin ollu tässä projektissa vasta alle kaksi viikkoa!

      Poista
  7. Mä en niinkään sanois et ne pienet annokset tossa projektissa on se tärkeä vaan, se että aluks siitä ruokailusta tekee säännöllistä, sillon on helpompi hillitä sitä napostelua ja kuolaamista kauppojen karkkihyllyillä. Varmaan on tuttuja juttuja, mutta että ois se aamupala,välipala/lounas,välipala,päivällinen,iltapala. ja tosiaan se, että niiden annosten ei tartte välttämättä olla niin pieniä, kun vaan noudattas sitä lautasmallia, eli puolet salaattia/hedelmiä tms. 1/4 lihaa/kalaa/kanaa tms. ja 1/4 perunaa/riisiä/pastaa/ tms viljavalmisteita TAI esim. palkokasveja + täysjyväleipää ja juomana rasvaton maito/vesi.

    Jos sä myös liikut aktiviisesti niin jostain sun pitää saada sitä hyvää energiaa millä jaksaa liikkua ja myös sen liikkumisen jälkeen jaksaa ja monesti sitten tollasessa elämäntapa remontissa monesti menee sitten överiks, kun liikutaan hirveesti ja kituutetaan miniannoksilla.. Eli ennemmin liiku vähän enemmän ja syö terveellisesti :)
    --
    ja tohon herkkulakkoon: tsemppiä siihen. Oon jostain kuullut, että siinä pätee aikalailla sama sääntö kun esim polttamisen lopettamiseen: aluks ensimmäiset 3 tuntia on vaikeimpia, sitten 3. päivä.. 3.viikko.. mutta kun esim siitä 3.päivästä ilman herkkuja selvii ni sit taas helpottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä! Tuo terveellinen ravinto se on kyllä kaiken a ja o. :) Mulla vaan on siinä annoskoissa kyllä vähän ongelmaa kun se on ihan liikaa jos syö kolmelautasellista jotain kinkkukiusausta kun se on niin hyvää. :D Mut jos onnistuis saamaan ne ruokailuajat säännöllisiksi niin sitten ei tartte olla kuutta tuntia syömättä ja sitten syödä itseään ähkyyn kun on niin kova nälkä.
      Ja totta, jos aikoo liikkua niin kyllähän sitä energiaa tarttee. Oon kyllä aina ollu hyvä syömään!

      Mä rupesin miettimään tätä koko herkkulakkoasiaa, oon aatellu vaihtaa sen tuohon herkkupäivään että yhtenä päivänä viikosta saa syödä herkkuja. Vois olla helpompaa pitää se ruokavalio muuten terveellisenä. :) Ja sen herkuttelunki pitäs kerran viikossa olla kohtuullista. Viime perjantaina söin jätskiä ja viikonlopulle vois jättää tällä viikolla herkuttelut. On se palkitsevampaakin kun jaksaa viikon liikkua ja syödä hyvin, tietenkin syödä hyvin myös viikonloppuisin mutta että siihen lisäksi voi ostaa pienen suklaalevyn. Tai vaikka leipoo ite jotain hyvää. 8D Kiitos tsempistä!

      Poista
  8. Ostat just sellaisen mekon kun haluat, vaaleanpunainen se olkoon sitt ! ja ei mitää syytä miks noi kengät ei sopis, mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä siinä vaan tulee jotenki LIIKAA :D Vaaleenpunasta hempeilyä ja prinsessaa, toki nuo leo-kengät vois tuoda siihen vähän asennetta. Värimaailma vaan ei mätsää yhtään, en tiiä oon tosi tarkka ja mun mielestä yhdessä noi ois vaan niin järkyttävän näköset. xD Tai ei ehkä järkyttävät, mut jotenkin mauttomat ehkä? Tollasen mekon kans haluaisin ehkä valkoset tai vaaleanpunaset korkkarit. :) Joku kompromissi tähän löytyy!

      Poista