Sivut

21.1.2014

Viikonloppu Helsingissä/Vantaalla

Ollaan mun kaverin Sannan kans joulukuussa puhuttu, et mun pitäs mennä käymään Helsingissä. Ryhdyin sanoista tekoihin ja pyysin äitiltä junaliput joululahjaksi ja se antoi mulle rahaa lippuja ja reissuja varten. On nimittäin opiskelijalle vähän kallista 80e junamatka! Kuvien ottaminen taas vähän jäi mutta aion tehdä uudemmankin kerran näitä reissuja, kuulin nimittäin tuosta VR:n Veturista ja sieltä saa niin halvalla junalippuja! Esim. Rovaniemi-Helsinki 25 fucking euroa. Whaaaat? Juuh elikkäs tästä lähtien ostan semmoset menopaluut, eihän sitä kukaan vahdi nousenko junaan Rovaniemeltä ja meenkö koko paluumatkan Rovaniemelle asti. Paljon halvempi toi on mitä Ylivieska-Helsinki. Jeshh! Ja aina oon niin surkutellu kun ei oo Helsinkiin varaa mennä kalliiden junien takia.

Lauantaina lähdin junalla kahdeksan maissa ja nukuin koko matkan. Puoli kahdelta olin Helsingissä ja Sanna oli mua vastassa, siirryttiin hänen kämpille Vantaalle, laittauduin vähän ja lähdettiin bussilla Jumboon.

Voi vitsi että tuo lähijunilla ja busseilla matkustaminen on siistiä. Oikeesti joku kilometrin matka junalla/bussilla? XD Mun mielestä kolme kilometriäkin on suht lyhyt kävelymatka vielä. Miten hesalaiset (sori helsinkiläiset tuo sana, tiedän että se ärsyttää) ei liho kun niin lyhyetkin matkat pääsee vaan julkisilla ja niitä kulkee ihan koko ajan. Siistiä ja pelottavaa, ite eksyisin heti jos pitäs yksin lähtä menee. XD Mulle iskee aina kulttuurishokki Helsingissä kun on se nyt vaan niin erilainen! Se on iso, ihmisiä on törkee määrä ja siellä puhutaan oudosti. Tai ei nyt oudosti, enemmänkin ne slangisanat on ihan tyhmiä. :D Mut samalla tavalla helsinkiläinen vois olla täällä Pohjanmaalla aika pihalla. Onkohan Itä- ja Länsi-Suomen erotkin yhtä radikaaleja? En oo ikinä käynyt Itä-Suomessa, paitsi joskus 5-vuotiaana niin ei nyt oikein paljoa muista.

Jumbossa näin piiitkästä aikaa Meriä ja söin elämäni ekat sushit. Ahh, miksei Ylivieskassa ole sushipaikkoja? Merin mielestä Hankosushista saa parasta sushia ja Sannakin oli sitä mieltä et parhaat tähän mennessä. Joten mulle voi olla pettymys syödä sushia jossain muualla. Tästä lähtien haluun kyllä aina tonne syömään kun käyn pääkaupunkiseudulla! Se puikoilla syöminen oli myös mielenkiintoista.


Jälkkärit Coffee housessa. Vitsi tykkään siitä paikasta! Jonot oli melkoset. En jaksanut mitään pullajuttuja kun susheista tuli masu niin täyteen, ihme kyllä. Onneksi en ottanu Medium-annosta jota ensin mietin vaan Smallin.

Mulle tuli ähky niiden kauppojen määrästä. Jotenkin ihan epätoivo iski Jumbossa ja Forumissa, liikaa kaikkea! Miten sieltä mitään löytää kun tavaraa joka paikka täynnä. Ei kyllä shoppailtu kauheasti, ei itseä edes tehny mieli, etsittiin mulle vaan epätoivoisesti talvikenkiä joita ei löytynyt. Huono juttu oli se kun kaikki kaupat meni kiinni jo kuudelta, kuulemma joku uus laki? Tai ainaki mulle uusi. Jotenkin luulin että kai nyt pääkaupunkiseudulla on lauantaina ja sunnuntaina yhdeksään asti kaikki mut ei sitten! Tyhmät lait.

Lähettiin sitten bussilla takas Sannan luo ja tulihan siinä rupateltua kaks tuntia, oli mukava kyllä kun sai kunnolla vaihtaa kuulumisia. Sit hoksattiin et kello on kaheksan, varmaa pitäs ruveta meikkaamaan. Tehtiin mulle myös kiharat! Just kun edellisessä postauksessa valittelin sitä kun mun kerroksiseen tukkaan ei saa kiharoita. No sai niitä, tukka kyllä lyheni mut tuli tosi söpöt! Sanna oli hyvä tukanlaittaja. ;) Mun pitää ehdottomasti hommata itselle kiharrin kun mun suoristusrauta on liian iso kiharrukseen. Ja onhan oikealla kihartimella muutenkin helpompi ne kiharat väkertää.

Tehtiin ite mustikkashotteja ja itelle ostin punaviinipullon. Harmi kun en muistanu ottaa kuvaa, nimeltään se oli jotain Saint Helenaa ja törkeen hyvä punaviini. Aion ostaa tulevaisuudessaki. Maksoi kympin. Joskus 16-vuotiaana ostin kyykkypunaviinejä jotka oli suunnilleen 7e ja ne oli kyllä hirveitä. :D Et mielellään sen 3 euroa laittaa lisähintaa hyvälle viinille.


 Ekat mustikkashotit juotiin ennen laittautumista. Ollaan vähän tukat sekasi ja silleen!

Eka Breezer jonka vihtin ostaa! On nää sen verran kalliita ja prosenttejakin 4% kun yleensä on 4.5 tai 4.7. Mut nannaa ja hyvä alotusjuoma!


 Kiharoista tuli niin törkeen kivat! Sleekin Vintage Romance -paletista kokeiluun pääsi tällä kertaa musta glittersävy. Glitteriä ei kyllä tässä näy ja muutenkin kännykkälaatu on mitä on, mutta pointtina se että tein tosi tumman meikin. Näytin peilistä ihan oudolta kun vahvaan meikkiin en oo tottunut pitkään aikaan. Kiharat tasapainotti kivasti pelottavaa naamaa. ;D

Mun etuhiukset myös lyheni viime viikolla kun meni hermot. Mun on pitänyt leikata ne jo kauan mutta en oo saanut aikaiseksi. Nyt on paljon helpompi kun ei oo koko ajan tukka silmillä! Ennen- ja jälkeen-kuvat.

 Kämpillä ennen baariin lähtöä!

 Juotiin punkkua normilaseista kun ei ollu viinilaseja... :--D

Mietittiin kauan et minne baariin mennään, päätettiin sit käydä katsomassa Tulisuudelma jonne mentiin junalla (vitsi oikeesti baariin junalla?) ja paikka osottautu vähän tylsäksi joten lähdettiin aika pian pois. Musiikki siellä oli kyllä loistavaa! Rahan haaskausta kun sisälle maksoi 8e ja meitsi joi myös lonkeron (7e hui saakeli) ja jonku kolajutun (8,20e) jota Sanna suositteli. Vaihdettiin sitten Sannan lempparipaikkaan Pingviiniin joka oli ehkä kilometrin päässä Sannan kämpästä. Ja voi hitto meitsi kehuu nyt kyllä Pinkun maasta taivaaseen! Kaikki mitä baarilta voi toivoa: Alakerrassa soi musiikki sen verran hiljaisella että sielä pystyi hyvin juttelemaan. Yläkerrassa hyvä tanssilattia ja sielläkin oli alakerran lisäksi baaritiski. Ja musiikki oli loistavaa. Ei mitään radioribalohittipaskaa niinku Ylivieskassa vaan kunnollista konemusaa ja tanssimusaa. Maan alla oli vielä yks kerros ja siellä oli karaoke! Siistiä! Oltii menossa laulamaan jossain vaiheessa mut se oli menny jo kiinni. x( Meni vissiin puoli kolmen aikaan. No eipähän nolattu itteemme. :D

Paitsi tanssilattialla kun mentiin semmoseen pieneen ympyränmuotoseen kehikkoon tanssiin... Oi miksi. No siitä poiki jotain hauskaakin, sit ku lähettiin siitä kehikosta niin mentiin istumaan. Ja siinä joku blondi muija oli meidän edessä toisessa kehikossa. Se oikeesti tanssi siinä varmaan koko illan monta tuntia?? Sanna sit huomas et se koko ajan vilkuilee meitä pahasti ja sit ku huomattiin se ja katottiin sitä niin se näytti vielä keskariakin meille. :-----DD Vähänkö revettiin! Se kyyläs meitä vaikka kuinka kauan, en ymmärrä. Ei vissii tykänny ku vietii siltä huomiota menemällä toiseen kehikkoon tanssiin. No tää blondi lähti sit hitaille heti ekan jätkän kans joka sitä tuli pyytään. Voihan se olla että se luuli et kyylätään sitä ja huoritellaan mut puhuttiin kyllä ihan muista asioista kunnes Sanna huomas että se mulkkaa!

 Selfietä baarista! Hyvälaatusia nää baarikuvat on kyllä aina. Voi hitsi kun tossa on nyt etuhiukset taas päin pyllyä! Mulla on ongelma ton jakauksen kanssa kun se menee väkisin väärään kohtaan. Jospa saisin sen joskus taltutettua oikeaan paikkaan.

Toi Pingviini oli halvempiki, sisäänpääsy 5e ja lonkero 6,20e. Otin mää mustikkashotinki joka oli 5e. Mulla on kyllä aika loistava muisti siitä mitä oon baareissa juonu, paljo mikäki juoma on maksanu ja montako oon ostanu. Tulisuudelmassa join sen lonkun ja kolajutun, Pinkussa kaks lonkeroa ja mustikkashotin. Yhteensä meni rahaa baarissa 45e joka on enemmän kuin ikinä. (3 lonkeroa yht. 19.40e + mustikkashotti 5e + se kolajuttu jonka nimeä en muista 8,20e + sisäänpääsyt yht 13e = 45.60e joo tää laskeminen on mulle tärkeetä. :D) Toisaalta oon aina pihistellyt ja ostanu vaan kaljaa tai lonkeroa. Shotteja en oo ikimaailmassa ostanu ite koska ihan turhaa mun mielestä. Tykkään olla baarissa niin että koko ajan on juoma kädessä ja saa siitä sit siemailla. Tällä reissulla ostin jopa drinkin ja shotin! Onhan tuolla kalliimpaakin kuin ykassa niin ei ihme jos menee enemmän rahaa. Ylivieskan baareissa sisäänpääsyt on aina 3e ellei oo joku esiintyjä yms. tapahtumaa, niitä on yllätys yllätys aika harvoin täällä. Kalja tai lonkerokin on täällä viiden euron luokkaa ja yleensä baarissa juon 2-3 juomaa. Menee semmoset kakskymppiä siis yleensä kun en mitään drinkkejä tykkää tilailla koska kallista. :D

Menipä taas selittelyksi! Join illalla puolilitraa vettä koska halusin ehkäistä darraa. Yleensä mulle tulee niin hirveä krapula jos oon juonu viinejä ja shotteja ja ties mitä sekaisin, mut nyt ei ollu mitään. Ei mitään! Se on kerrassaan uskomatonta. Vähäsen väsyny olo kun noustiin ylös mutta syötiin hyvin niin sekin meni äkkiä ohi. Seuraavaksi suuntana Helsinki koska siellä ei vielä oltu käyty! Eikä ollu yhtään voimaton tai krapulainen olo kaupoissa. Ei tuntunut edes siltä et edellisiltana olis tullu juhlittua, olo oli täysin normaalia lukuunottamatta pientä väsymystä.

 Loisto pikkuaamiainen! Tuoretta (kallista) herkkuleipää ja kurkku-tomaatti-ananas-salaattia. Namskis!

Päästiin puoli neljän aikaan lähtemään kohti Helsinkiä meikkausten jälkeen, meni kyllä taas vähän myöhäseen kun ne kaupat tosiaan jo kuudelta menee kiinni. Kierreltiin kaupoissa ja ostinkin muutamia juttuja. Näin myös Niko Saarisen joka lähti vissiinkin töistä pois Glitteristä! Jotku yläasteikäset tytöt oli heti siinä pyytämässä yhteiskuvaa joten en ite vihtiny mennä mitään sanomaan, raukka päässy just töistä ja heti pysäytellään! Nojoo, ehkä ens kerralla oon rasittava ja meen pyytämään yhteiskuvaa. En kyllä mikään fanittaja oo mutta oon aika pitkään lukenut Nikon blogia ja yhteiskuvat on kivoja, varsinki meille pohjalaisille kun niitä julkkiksia ei oikeesti todellakaan näe ikinä! Sanna kertoi mulle et se on ehtiny nähä jo vaikka ketä. :D Mulle se on ihan huikee juttu jos jonkun julkkiksen onnistuu bongaamaan.

Käytiin Subwayllä syömässä (ahhhh haluan sen Ykaan) ja sitten Sannan kämpille, nopea pakkaaminen ja samantien junalle jonka piti lähteä 19:44. No puolituntia sekin juna oli myöhässä, huoh... Mulla unohtui myös rakkaat kuulokkeet Sannalle joten ostin kaks Olivia-lehteä (hehheh) jotka ihan hyviä lehtiä kyllä tuntuu olevan. Olin kyllä jotenkin epäkiinnostunut lukemisesta matkalla niin en niistä saanut hirveästi irti... Sattui myös olemaan sellasia juttuja joiden aiheet ei yhtään koskenu tai kiinnostanut mua.

Siellä junassa oli myös semmonen ukkeli joka joi kaljaa koko matkan ja jutteli sen vieressä olevan toisen ukkelin kans monta tuntia ja tarjos sillekin kaljaa. Sit kun se toinen jäi pois kyydistä, alko tää ukkeli jutella mulle. Eka aattelin et voi räkä, ei kännisiä ukkeleitä kiitos. No juteltiin siinä sitten ja kyllähän se ihan fiksu oli. Se oli hakemassa sen poikaa Rovaniemeltä asti ja oli myös tullu kyytiin Tikkurilasta, se olis perillä kasilta aamulla ja jo kympiltä matka takasi Helsinkiin. Mukavaa? :D Se varmaan neljä kertaa tarjos mullekin juomista kunnes suostuin lähteen sen kans ravintolavaunuun. Oli niin sairaan tylsää että olin kiitollinen juttuseurasta. Ei oo tullu ennen juotua junassa, nyt on sekin koettu! Kolme juomaa jopa sillä matkalla join. Jäi sit kuitenkin huono mieli kun se ukkeli rupes hipelöimään ja ehotteleen eikä millään menny jakeluun. Aina tää on tämmöstä, mulla on menny jo usko mukaviin kännisiin miehiin kun aina kaikki on ollu samanlaisia. :( Ei vihti tästä lähtien antaa kenellekään juomaveikolle mahollisuutta kun jossain vaiheessa ne yrittää kumminkin päästä pöksyihin. Jos mies tarjoaa alkoholia niin ei sillä varmaan lopen oo muuta mielessä kuin se yks asia. Pettymys...

Mut reissu oli muuten ihan mahtava, aion tosiaan käydä useamminkin nyt kun selvis että niitä matkoja saa halvemmallakin! Just tältä junaukolta kuulin, se oli itelle ostanut sellasen 25 euron junalipun Rovaniemelle. Että ainakin se hyvä puoli ton ukon tapaamisessa oli!

Reissun ostokset vielä loppuun:

 Löysä musta peruspaita 14,95e, luomiväripaletti 4,95e ja aplikaattorit 1,95e H&M:ltä, Sukkikset 2e Monkista ja Lumenen kynsilakat Jumbon Prismasta jotka ostin jo lauantaina.

 Tosi kivat sukkahousut! Hyvä alelöytö siis.

Ens kertaa odotellessa! :------)

PS: Kiitos hyvistä vinkeistä ja kivoista kommenteista edelliseen postaukseen ! Tuli kyllä paljon kommentteja siihen. ^^

12 kommenttia:

  1. Oulun Tomo sushi <3 kannattaa käydä kokeilemassa :P

    VastaaPoista
  2. Kauniit noi uudet hiukset :) ja vittumaiset sellaset keski-ikäset känniläiset jotka yrittää iskeä :D
    p.s. etelä-suomessa on tosi monessa baarissa sikakalliit hinnat :l aina pitäs tietää sellaset hyvät paikat joissa on halvat hinnat ja hyvää meininkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Ja kyllä, noita känniukkeleita riittää!
      Isoissa kaupungeissa varsinki nuo baarien hinnat on aika kovat... :/ En ees uskalla aatella jotain Helsingin keskustan baareja. Varmaan ihan järkyttävät ne hinnat sielä. :D Ja hyviä/halpoja paikkoja ei löydä ku etsimällä vieraassa kaupungissa! Mut Pingviini oli ainaki loistava. :)

      Poista
  3. ihanat sukkikset! *_*

    ja sun hiuksista ja meikistä tuli tosi nätit, itekki haluaisin pastellipinkit hiukset <3

    tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta, kun se oli pitkä ja paljon kuvia eikä mua ainakaan haitannut vaikka laskit juomia paljon ne maksoi ym. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee kiitos kehuista! :D
      Ja kiva et tykkäsit postauksesta! Pitkistä postauksista itekin tykkään. Kuvia on omaan makuun nyt turhan vähän ja laatukin on aika kökköliini mutta ens kerralla toivottavasti paremmin. :)

      Poista
  4. haha tuolla alussa lukee että "Sannan kämpille Vaasaan" :D tehän kauas lähditte…. ja joo tosi hyvä baarimeikki sulla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohops! Kiitti ku huomautit, pitääpäs vaihtaa... xD Ja kiitos, pitkästä aikaa tummempaa meikkiä!

      Poista
  5. Hahaha mäkin aina lasken mitä juon baarissa!!:D tai lasken sillee että jos mulla on vaikka 15e mukana nii lasken aina että paljo vielä jäljellä rahaa ja sit muistan kaikki hinnat vielä seuraavanaki päivänä ku oon nii paljo miettiny xD ja toi 25e on semmonen talvitarjousjuttu ja ei tosiaan voimassa aina.. mutta veturiin kyllä tulee niitä tarjouksia melki joka kuukausi vissii joitaki kannattaa aina käydä kattelemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh hyvä etten oo ainut joka laskee baarissa koko ajan menoja vaikka ois kuin kännissä. :DDD
      Huomasinki ton et se on talvitarjous, toivottavasti tulis yhtä hyviä ens kuussaki ja mun puolesta koko keväänä! Olis kaikenlaista reissua tiedossa enkä varmana uskalla lähtä isoihin kaupunkeihin autolla... :D

      Poista
  6. Vaikuttipas kivalta reissulta! :) Ja sushi <3 Niin ja noi kiharat on ihan ylisöpöt sulla! :> Miten ku et näytä yhtää itteltäs tossa baarikuvassa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi mukava reissu! Ja kiitos, määki kyllä tykkäsin hirveesti ku aina mulla on ollu tää sama tukka nii saa nyt jopa jotai vaihtelua. Ja hmm tossa baarikuvassa on kyllä nii surkee laatu ja tommostä mössöö koko kuva + pimee ja kaikkee, ehkä se johtuu siitä tai sit oon vaa nii kännissä etten enää ees iteltäni näytä. 8D

      Poista