Sivut

11.1.2014

Parhaat albumit 2013

Ei ole tullut puhuttua musiikista aikoihin. Tänään ajattelinkin vähän raottaa näkymää omaan musiikkimakuuni. Ensinnäkin, oon lapsesta asti kuunnellut aina kokonaisia levyjä, en pelkästään yksittäisiä kappaleita tai hittejä. Toki oon tehnyt kaikenmailman soittolistoja suosikkibiiseistä, mutta tänä vuonna ei ole kyllä tullut sellaisia oikein tehtyä tai kuunneltua. Spotify on kyllä kaveri kun siellä on niin hyvin kaikki levyt laitettu järjestykseen.

Joidenkin mielestä on varmaan outoa kun en oikeastaan tiedä ollenkaan lempparibändien jäsenien nimiä, paitsi ehkä solistien. Mä oon vaan aina keskittynyt täysillä pelkästään musiikkiin. :---D Vois ehkä olla bändiä kohtaan kohteliasta tietää jäsenten nimet kun heitä kerran kuuntelee, mutta ei mulla nimet jää ikinä mieleen vaikka tietenkin ne aina välillä eteen tulee. Enkä ainakaan rupea pänttäämään kenenkään nimiä muistiin! Mulla ei myöskään ole esikuvia mistään bändistä, en ihaile järjettömästi ketään. Fanitus on kyllä kivaa, kunnollista sellaista on  kyllä ollut mulla viimeksi Tokio Hotelin kanssa yläasteella. Yllätys. :D Enää ei vaan tule samanlaisia fiiliksiä. Ehkä ihan hyvä, oli aika pyllystä olla niin kovin rakastunut henkilöihin jotka ei edes tiedä mun olemassaoloa. Älytön fanitus on muuttunut lähinnä artistien ja bändien lahjakkuuden ihailuun ja nykyään tiedostan paljon paremmin kuin ennen, että tavallisia ihmisiä hekin ovat. Ei tulisi mieleenkään ruveta kiljumaan jos näkisin jonkun suosikkiartistin. Kun miettii omalle kohdalle, että joku alkaa kiljumaan nähdessään sut niin oishan se aika kamalaa. Olkaa kilttejä fanituksenne kohteille. :--D Kyllä varmasti kaikki artistit haluaa että niitä kohdellaan ihmisinä, ei jonain jumalina.

Tässä postauksessa esittelenkin omat levysuosikit vuodelta 2013! Laitan levyt julkaisujärjestyksessä ja lisään 2-5 suosikkibiisiä, riippuen levyn pituudesta. Tulee kyllä niin paljon biisejä että tuskin kukaan niitä ehtii tai jaksaa kuunnella!


Haloo Helsinki - Maailma on tehty meitä varten (8.2)

Haloo helsinkiä aloin kuuntelemaan suurinpiirtein kesällä 2010 heidän kolmannen albuminsa aikaan. Pakko sanoa että tämä neljäs on parempi! Ellin ääni on kehittynyt bändin alkuajoista aika kivasti. Haloo Helsingissä pidän sen energisyydestä ja asennebiisit on ehdottomasti parhaita. "Vapaus käteen jää" on kyllä silti loistava balladimpi biisi. Levyn nimikkobiisi "Maailma on tehty meitä varten" on myös hyvä, mutta tällä hetkellä jo ihan tarpeeksi monta kertaa kuultu. "Carpe Diem" aiheutti aluksi ärsytystä mutta oon oppinut pitämään siitäkin. Haloo Helsingin olen nähnyt kahdesti, Qstockissa ja Kalajoen Dyynissä.




Paramore - Paramore (9.4)


Paramoresta on kehittynyt ehkä mun suosikkibändi kaikista. Kuuntelu alkoi joululomalla 2008 joten yhteistä matkaa ollaan kuljettu 5 vuotta. Aika rientää! Muistan kun Misery Businessia piti kuunnella kasiluokalla kuulokkeet täysillä. :---D Loistava biisi! Paramoren neljästä albumista on vaikea valita parasta. Ensimmäinen albumi ei ole omasta mielestäni niin hyvä kuin seuraavat. RIOT! on legenda mutta Brand new eyes on myös erittäin hyvä.

Tämä neljäs bändin omaa nimeä kantava albumi on jollain lailla erilainen kuin edelliset, ehkä myös siksi että biisejä on jopa 17. Levyllä on myös kolme akustista, noin minuutin pituista biisiä jotka on kivoja kokopitkien biisien väleissä, vaikka aluksi ne vain ärsyttivät ainakin mua. :---D Nyt tykkään! En tiedä mitä muut Paramore-fanit on mieltä tästä uudesta, vähän erilaisesta levystä verrattuna aiempiin mutta meitsi tykkää. Sopivasti uudistumista. Erityismaininta kappaleelle "Part2", mahtavat rumpu- ja kitarasoolot, joita ei ennen ole tältä bändiltä kuultu. Myös "Futuressa" on sooloilua, törkeen hieno kappale levyn viimeiseksi biisiksi. Levyn kansi on myös hieno!




 Krista Siegfrids - Ding Dong ! (10.5)


En edes muista missä vaiheessa kuuntelin mielenkiinnosta Ding Dong! -albumin. Joskus toukokuussa euroviisujen aikaan ehkä. "Marry me!" on oikeastaan kiva energinen ja iloinen biisi, vaikka aluksi se oli vähän ärsyttävä. Kristaa ylipäätään pidetään ärsyttävänä energisyyden ja iloisuuden takia. Ainakin Voice of kidsissä Krista oli kuulemma niin tekopirteä yms yms että huhhuijaa. :-D Itse en tuota kyseistä ohjelmaa katsonut, ehkä hyvä vaan niin ei mene hyvä levy pilalle ärsyttävän artistin takia! Tykkään Kristan Gagamaisesta tyylistä, toivon vaan ettei hän yritä liikaa esikuvaansa matkia. Ainakin oon sellaisen käsityksen saanut että Lady Gaga olisi Kristan esikuva, sanokaa toki jos oon väärässä! Mutta anyway, kuuntelin Kristan levyn ensimmäistä kertaa pyörälenkillä ja hyvää lenkkeilymusaa levy ainakin on. 




Studio Killers - Studio Killers (14.6)


Studio Killersinki ensimmäinen albumi kantaa bändin nimeä. Niiiin iloisuutta pursuava levy! "Jenny" tulee kyllä korvista. Ensimmäinen single "Ode to the bouncer" tuli ulos jo vuonna 2011. Sai siinä vähän aikaa odottaa tätä kokonaista levyä. :---D Olin kuolla kun kuulin että Studio killersin ihanan omaperäinen laulaja voisi olla suomalainen Teemu Brunila joka on tehnyt ihan hitosti hienoja biisejä eri artisteille. Sitten mulle soitettiin The Crashia ja selvähän tää asia sen jälkeen oli. Studio Killersin laulaja ei voi olla kukaan muu. :---D Studio Killerisin jäsenet eivät ole siis paljastaneet nimiään, vaan heillä on taiteilijanimet ja erikoiset hahmot, kuten vaikka Gorillazilla. En tiedä miten tuo The Crash on voinu mennä multa niin ohi, oonhan tienny tuon bändin aina mutta en tiennyt millaista musiikkia heillä on ollut. Nojoo, kusin alleni kun noin ihanaääninen mies on suomalainen taiteilija. :---D Varmaan kaikki muut on tajunnu laulajan olevan Teemu Brunila paitsi minä!




Avicii - True (13.9)

http://www.pumpthebeat.com/wp-content/uploads/2013/09/avicii-true-album-e1378998442248.jpg

Aviciin levyä oon kuunnellut lähinnä lenkeillä. Levyllä esiintyy paljon sekalaisia artisteja joiden nimiä ei ole mainittu missään. Eräs heistä kuulostaa ihan Adam Lambertilta ainakin omasta mielestäni, biisissä "Lay me down." Hämmennystä aiheuttaa se, että mikä nyt onkaan Deluxe-versio kun ilmeisesti normilevyssä on 10 kappaletta, Spotifyssa albumilla on 2 extrabiisiä ja itsellä vielä puhelimessa sellainen versio jossa on eri extrabiisit kuin spotifyssä. Nyt löysin ladattavaksi sellaisen missä on kaikki nuo 4 extrabiisiä ja vielä joku viides. :-D Tiedä sitten mitä myydään Deluxe-albumina. Joissakin biiseissä ärsyttää loputtoman pitkäksi venytetty biisin loppu, minuutin kestoista bassontykitystä monen biisin loppuun niin aaaargh. Ei siinä mitään mutta kun se basso menee ihan samalla kaavalla sen loppubiisin ajan, se on vaan semmoista "bum bum bum bum bum" ja sitä vaan miettii että "millon tää loppuu??" mutta onneksi biisit on silti hyviä, vähän lyhemmiksi osan olis voinut jättää. :---D EDIT: Ilmeisesti tuossa "Lay me Downissa" ON Adam Lambert tuon Youtubesta löydetyn biisin nimen perusteella! Biisi tuolla alimmaisena.





Birdy - Fire Within (16.9)

http://www.wepluggoodmusic.com/wp-content/uploads/2013/10/Birdy-Fire-Within.png

Birdy eli Jasmine Van Den Bogaerde (huh mikä nimi) on kyllä niin suloinen tyttö♥ Paskoin taas alleni kun kuulin että tää muija on syntynyt vuonna -96. Jotenkin kuvittelin ennemminkin hänen olevan vuosiluokkaa -92 mutta ei sitten. :--D Birdyn löysin ensimmäisen kerran keväällä 2012 ja biisin "People help the people." Tiedätte varmaan tunteen kun löydätte hyvän artistin tai kappaleen josta kukaan ei vielä ole oikeastaan kuullut ja sitten vuoden päästä löydöstä sama artisti kuuluukin yhtäkkiä radiosta? Mulla kävi juuri tuon biisin kanssa niin, sillä keväällä 2013 kuulin sen radiosta ja olin että whaaaat, miten hitossa tämä on voinut rantautua Suomeen. Nyt on soinut radioissa "Wings" ja ahh sekin on hieno kappale. Birdy on omasta mielestäni aivan uskomaton tulkitsija ikäänsä nähden. Monet hänen biiseistään ovat suorastaan itkettäviä. Ainiin, Birdy on tehnyt tämän levyn kappaleet kaikki itse tai muiden kanssa, että ei mikään tusinatähti joka rallattelee muiden tekemiä kappaleita.




Jenni Vartiainen - Terra (4.10)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6bsTiOjBtiFl_g67dEc3Sc6O-mXLKUNmZEBc09gpmVKZFywSFSxwpxhUgxPeVcxMM8xZ-lfZy2wrCigNqTD76PM9rK8AIa3KibsjbBfVz36izpeurFJQHRJu8RyYzq4KgIDfatHfw51v7/s1600/JenniVartiainen2.jpeg

Voi ihana Jenni♥ 13-vuotiaana sain Jennin ensimmäisen albumin "Ihmisten edessä" ja siitähän se sitten lähti. Niin että Jenniä on tullut kuunneltua kauimman aikaa tämän postauksen artisteista. Itse asiassa varmaan kaikista suosikkiartisteistani Jenni Vartiainen on pysynyt kauiten paikallaan. En kuuntele mitään muita artisteja, joita 13-vuotiaana kuuntelin. Silloin se oli vielä semmoista Idols-laulajien kuuntelua. :---D Mutta kyllä vain Jenni on ja pysyy. Ja Terra on hieno albumi. En vaan ymmärrä miksi joululaulu "Tule meille jouluksi" on lisätty tälle levylle?? Ei sovi, ei sitten yhtään Terran kokonaisuuteen. Jätän tuon joululaulun sitä paitsi aina kuuntelematta, varsinkin nyt kun joulu on ohi niin eihän sitä kestä kuunnella. Joulusoittolistan joukkoon sen kuitenkin laitoin. :---D Terrassa on hienoja, vahvoja biisejä, kuten "Muistan Kirkkauden", "Kaukaa" ja "Suru on kunniavieras." Kevyitä hömppäbiisejäkin löytyy, enkä osaa päättää pidänkö enemmän kepeistä vai suurieleisistä biiseistä. Kaikki hienoja! Ja voi että, "Minä sinua vaan."♥




Lady Gaga - ARTPOP (11.11)


Lady Gagalta jälleen huippisalbumi. Kansi on myös hieno! Sitä jaksaa tarkastella vähän pidempäänkin. Oon aina tykännyt siitä, että Gagan albumit ovat pitkiä, tässäkin albumissa on 15 kappaletta. Edellisissäkin on ollut vähintään 14 biisiä, Deluxeissa muutama kappale enemmän. Ensimmäisessä albumissa The Famessa ei kyllä paljoa annettu oikeuksia Gagan upealle äänelle. Onneksi uudemmilla levyillä näin ei ole! Gagalla on vahva, upea naisääni, jota moni ei ehkä hoksaa hömppäisten biisien takia. Ainakin vahvassa balladissa "Dope" Gaga pääsee näyttämään, mihin pystyy.




Sellasia lempparilevyjä mulla! Oliko yhtään samoja suosikkiartisteja kuin teillä?

10 kommenttia:

  1. näistä ainoastaan paramore made the cut mun omalle listalle - haloo helsingistäkin kyllä tykkään. Ja jep, olit varmaan aika ainoa joka ei studio killersin ja brunilan suhdetta tajunnut ;) selkeää ainakin mulle alusta asti. silti hauskaa, että edelleen pitävät "salassa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paramoren voi arvata ;D Ja joo meni mulla kyllä tuo The Crash ihan ohi ! En oo sitten kai kuullut heidän biisejään sitte ollenkaan, vaikka bändi muuten on tuttu. :D Ja tuo salassa pitäminen huvittaa muakin, eihän siinä ole enää mitään salailtavaa. Suurin osa varmasti osasi heti yhdistää.

      Poista
  2. Haloo Helsinki ja Jenni Vartiainen on myös sellasia joista itse pidän :)
    p.s. Aion kirkua kun näen sinut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hyviä! Hienoja biisejä osaavat kirjottaa Elli ja Jenni. :)
      ps. Mää varmaan saisin sydänkohtauksen XD

      Poista
  3. Yllättäen meillä melkeen samat lempilevyt ku väkisinki joutuu kuunteleen samaa musiikkia :D Paramoren part kakkosen siitä instrumentaalikohasta saan edelleen orgasmeja. Parasbest levy of the year. Studio Killersinki tuolla levyllä ei oo varmaan yhtään huonoa biisiä. Tosta Birdystä mä en vaan tykkää ku se on niin tajuttoman surullista musiikkia, että tulee aina alakuloseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori ku joudut kuunteleen mun musiikkia XD Ja Birdy on justiin ihana. :3 ♥ Ja Studio Killersillä ainaki on ilosta!

      Poista
  4. Tiedäx Olivia niiq et mikä on Haloo Helsingin laulajan Ellin sukunimi ku mä en tiedä enkä oo koskaan sitä vissiin edes kuullu :0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaaaa-a, sillä on vaan se taiteilijanimi Elli Haloo mut oikeaa sukunimee ei varmaan kerrota missään :D

      Poista
  5. Eipä ollu mitään samoja. Paramorea kuuntelin joku kesä taaksepäin mutta kyllästyin ja se loppu siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo sulla taitaa olla vähä erilainen musiikkimaku joo ;DD Ei Paramoreen voi kyllästyä!

      Poista