Sivut

10.2.2012

Kesätöistä

En oo ollenkaan muistanut kesätöistä täällä pukahtaakaan :---D Hoksasin sen kun edelliseen postaukseen tuli anonyymiltä kommentti että aijonko tehä kesällä töitä.

Oon nytten hakenut Halpa-Halliin ja Kärkkäiselle eikä kummastakaan oo kuulunu mitään. Marraskuussa kävin Halppiksessa kysymässä että oisko sinne päässy vielä joululomalle töihin mut arvatenkin liian myöhään kävin kysymässä kun paikat oli jo menny :--D Mut se myymäläpäällikkö sano et mun kannattaa tehä kesätyöhakemus kuitenki. Oon tehny sen jo varmaan kuukausi sitte mut mitään ei oo kuulunu. S- ja K-ryhmän kauppoihin on turha hakee koska niissä pitää aina olla se 18-vuotias että pääsee. En tiiä yhtään että otettaisko sitten johonkin vaatekauppaan, vaikka tuohon X-Globeen kesätyöntekijöitä. Nyt vasta tuli mieleen ja vois kyllä ihan käydä kysymässä sieltä. Ja Halpa-Hallista meen ainakin kysymään nyt vielä uudestaan että pääseekö sinne vai ei, kun oon hakemuksenkin tehny ja mulla ois kyllä halua tulla töihin.

Jos nyt saan jostain kaupasta töitä, niin sen lisäks aattelin hakee kaupungille töihin. Siinä kyllä arvotaan niistä hakijoista että ketkä pääsee :/ Ja isoshommiakin haluaisin tehä ja sinne ainakin pääsee. Ja sitten oon vielä mukana siinä 4h-hommassa että senkin kautta saisin luultavasti jotain hommia. Noista vaan ei hirveesti tienaa ja kaikki on niin satunnaisia juttuja että haluaisin mieluusti kyllä jonkun "kunnollisenkin" paikan eikä pelkästään jotain seurakunta- ja 4h-juttuja. Kaupungillakin ollaan varmaan vaan se 2 viikkoo töissä että se ei kyllä paljoo oo..

Voisin vielä nopeesti kertoo tästä mun asumisesta että mitä ollaan äitin kans sovittu. Tai no mitä äiti on ittensä kans sopinu... Täähän on siis äitin kämppä eli mun ei tarvi maksaa vuokraa koska se omistaa tän. Sitten mulle tulee sähkö- ja vesilaskut luultavasti kahen kuukauden välein, vasta maaliskuussa tulee ainakin seuraava sähkölasku. Ja äiti päätti että se maksaa ne, vaikka sillon joskus sovittiin että pääsen ite opettelemaan laskujen maksua läppärillä. Ehkä se ei luota muhun tarpeeks tai jotain.... :D Mutta me ollaan tehty nyt aika useesti niin että äiti käyttää mua kerran viikossa kaupassa ruokaostoksilla niin oon pärjänny täällä. Nyt pystyn ihan ite ostamaan kaikki ruuat sun muut perustarvikkeet joita aina tarvii. Ihmeen paljo on muuten kaikkee mitä tarvii, sen huomaa vasta sitten ku on kotoa muuttanu pois :---D Ja vaatteet ja meikit oon yläasteelta asti ostanu ite. Mut ehkä se äiti senkin takia haluaa noita laskuja maksaa että mulla säästyy sitä rahaa enkä oo puilla paljailla. Että koitan tässä samalla aina säästellä rahaa enkä oo koko ajan ostamassa jotain. Musta tuntuu että jossain vaiheessa mulla oli joka viikko kirppisostoksia mitä esittelin täällä blogin puolella, nyt en käy kirppiksillä enää todellakaan niin usein mitä vaikka syksyllä tai vuosi sitte. Ei vaan voi tuhlata vaikka kirppareilla nyt halpaa onk, mut jos siellä alkaa kahesti viikossa käymään ja aina löytää jotain nii aika äkkiä ne rahat kuluu :D

Mut mulle voi antaa vinkkejä mistä muualta kannattaa vielä hakee, tai missä ite ootte ollu töissä! :) Ja pakko niitä töitä on muutenkin saada koska opintotuki ei tuu kesällä.

11 kommenttia:

  1. x-globeenkin pitää olla täysikänen..

    VastaaPoista
  2. alavieskan ja ylivieskan sokkareille on päässyt ainaki kahtena vuume vuonnaki ala-ikäset. Tosin nekin on niitä 2viikon jaksoja.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi1: Ei voi olla totta.... No se siitä sitten :D

    Anonyymi: Ainakin siis jonkinlaisia mahiksia olis päästä niihin. Olis tosin kivempi olla kauemmin kuin kaksi viikkoa, ja tosi hankala noita paikkoja on varmaan saadakin :/ Ylivieskan mustikkaan mulla vois ehkä olla mahkuja mut toi 2 viikkoo on aika vähän..

    VastaaPoista
  4. joo aika vähän se on, mutta parempi ku mitään. + niillä on tapana usein soitella sitte kiireapulaiseksi ja useinpa sitte onkin saanut olla tosi hyvin melkee koko kesän :p

    + abc otetaan alaikäisiää sivoaan, hesurgeriin, scaniin ja king mealiin on yleensä myös otettu alaikäsiä :)

    VastaaPoista
  5. hei iteki ajattelin hakea halppikseen, mutta sanopa että mistä tuon kesätyöhakemuksen saa, netistäkö? :D ku musta tuntuu että vaikka kuinka käyn monissa kaupoissa paikan päällä kyselemässä niin ne ei joko oikein tiiä mistään mitään tai antaa jonku nettiosotten joka ei lopulta edes toimi... :D

    VastaaPoista
  6. mäki haluisin kesätöihin, ja siten tavallaan 'ansaita ite rahaa', tai silleen, et ei aina tarttes mutsilt pyytää... mut minnekkää ei varmaa ees otettais näin nuorii...... :c

    VastaaPoista
  7. jep on kyllä vaikee päästä kesätöihin täällä ja ite oon kuullu että jos menee kaupungille niin ei sais olla muita töitä :o en sitte tiiä?!

    VastaaPoista
  8. Kävin tosi aikasin joskus tammikuun aluilla jo kyselee tosi monista paikoista paikanpäältä, mutta esim x-globessa kyllä sanottiin vaan että tehä vapaamuotonen hakemus ja viedä se, että ei sanottu mitään täysikäsyydestä..
    Sittarilla käytiin infossa kysymässä kesätöistä nii anto samantien semmoset hakemuslaput kouraan ja käski täyttää ne, ja annettiin ne sitte sille, eli ei sieläkään mitään että pitäs olla 18 ! Kingiin ja heseen kannattaa kans hakee jos ei oo semmosta että haluat nimenomaan johonki kunnon kauppaan. Kingissä sanottiin heti siihen malliin että ottas mielellään, ja heseen soitin sille Helille, nii sovittiin heti päivä haastattelulle, ja sielä ku kävin nii kesälle sain kahelle viikolle töitä, eikä oo ihan huono palkkakaan, että kannattaa käyä sieläki varmaan:)
    Haha tulipa romaani :--D

    VastaaPoista
  9. ne kyllä sanoo x-globessa että voi tuoda vapaamuotoisen hakemuksen, mutta kun hakemuksessa sitten lukee että olet alaikäinen, menee hakemukses suoraan sivuun.. samoin ku monessa muussaki paikassa..

    VastaaPoista
  10. Mun isosisko on ollut x-globessa töissä, ja tosiaan sinne ei oteta alaikäisiä työntekijöitä. Koska siinä tulee paljo semmosia tilanteita, et voi joutua yksin hoitaan siellä kaiken, ja sillon niinkun se koko kauppa on sun vastuulla, ja sit jos siellä tapahtuu jotain, eikä työntekijä oo 18 niin..

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: No sittehän kannattais ainakin hakee :) Ja Kingiin ja Heseen vois tosiaan mennä kyseleen vähän, ja ei semmonen siivominenkaan voi paha olla :)

    Sara: Halppiksen sivuilla ainaki on jonkilainen hakemusjuttu jonka kävin tekemässä. Mutta ei oo kyllä mitään kuulunu!

    Saara: No sehän se on et kiva ois ite ansaita :) Ja mun on ainaki pakko koska ei tuu niitä tukia kesällä..

    Anonyymi: Niin muuten taitaa ollakin, että sinne pääsee vaan sillon jos ei muita töitä oo... :S

    Sara: Kiitti vinkeistä! Mä oon kuullu et Kingiin just ei meinaa päästä mut jos sinne sitten pääsis :D Kannattaa ainakin käydä kysymässä ja Hesestä myös... Ja tosiaan ehkä sitä cittaria kannattaa myös kokeilla.

    Anonyymi: Toi voi olla kyllä totta.... :/ Harmittaa kyllä että heti hylätään vaan sen takia kun ei oo täysikänen. Mäki kuitenki heti loman jälkeen täytän..

    Anonyymi: No siinätapauksessa sinne ei kannata hakee ollenkaan :-D Ehkä noi kaupat ja ravintolat ois vähä parempi idea..

    VastaaPoista