Sivut

8.10.2011

Vauvoja ja vastuuta

Päätin tässä nyt vähän avautua yhdestä mua ärsyttävästä asiasta. Luen Viivi-Elisan The Child with her own child -blogia, ja oon varma että melkosen moni teistäkin lukee tota blogia.

Mua ärsyttää se että Viiviä haukutaan huoraksi kun on tullut 15-vuotiaana äidiksi, ja vaikka mitä muutakin ihmeellistä kommenttia se on saanu sekä anonyymeiltä että nimellisiltä ihmisiltä. Ihmiset sais oikeasti miettiä mitä sanois. Tietenkin Viivi ois voinu olla huolellisempi tuon ehkäisyn kanssa, mut mun mielestä sillä ei ole enään mitään väliä koska tyttö on kuitenkin kantanu vastuunsa erittäin esimerkillisesti. Kuinka moni teistä olisi valmis 15-vuotiaana ottamaan vastuuta OMASTA lapsesta ? Ei varmaan kovin moni ja myönnän etten olisi itsekään. Sillon kun aloin tuota blogia lukemaan ja vauva oli vielä massussa, ajattelin että hyvin näyttää menevän, mut entä sitten kun vauva syntyy ? Selviääkö Viivi vai joudutaanko vauva antaan adoptioon ? No, ei olla jouduttu ja Viivi yllätti mut ehdottomasti positiivisesti. Blogin mukaan on osannu huolehtia vauvasta tosi hyvin vaikka tietenki välillä on vaikeampaa. Jos mä tulisin raskaaksi, en vois varmastikaan aborttia tehdä mutten varmaan vauvaa vois myöskään pitää. Antaisin sen adoptioon koska en usko että musta on äidiks, ja että vauva sais paremman elämän jostain muualta.



Monet on myös ottanu tavaksi moittia Viiviä heti kun tämä viettää laatuaikaa muidenkin kanssa kuin vauvan ja antaa vauvan siksi aikaa hoitoon äidille. Heti ollaan saarnaamassa ettei Viivi jaksakaan hoitaa vauvaa ja tässäkö nyt näin käy että vauva sysätään muille ja itse rellestetään. Jos kyseessä olis kohta kolmissakymmenissä oleva äiti, uskon että asia ei olis näin vaan ihmiset ajattelis tietenkin että pitäähän äidinkin välillä saada vapaapäiviä ja viettää aikaa omien kavereidensa kanssa. Sillon kun "teiniäiti" saa vauvan ja antaa sen välillä hoitoon, moni ajattelee heti että ompas huono äiti, olihan tämä arvattavissa ettei noin nuori tyttö sovellu äidiksi kun pitää päästä ryyppäämään viikonloppuisin. Ja kuitenkin Viivi on päässyt aika harvoin ulos, ja Miro-vauva on aina matkassa minne sitten mennäänkin. Tää on musta niin törkeetä, koska pitäähän nuorellakin äidillä olla sitä vapaa-aikaa niinkuin vanhemmillakin äideillä. Ja usein alle kakskymppisiä äitejä huoritellaan ja vaikka mitä mukavaa.. Oon saanu kuulla tuttujen omia kertomuksia ja tää on todellakin perseestä. Jotkut on vaan yksinkertasesti rellestäny jo teini-ikäsenä joten se vaihe on jo ohi ja halutaan jotain muuta. Perhe-elämä tulee eteen aikasemmin. Viivi nyt ei tietenkään oo tämmöstä ajatellu koska Miro tuli vahingossa, mut ei hän oo Miroa poiskaan antanu vaan kantanu vastuun tosi hienosti ! Arvostan. Ite en pystyis samaan. Äitinä olo on rankkaa ja tuntuu ettei sitä monikaan Viivin lukija ymmärrä. Vaikka en minäkään, koska ei musta oo ikinä tullu äitiä.

Mitä te sanotte ?

Voisin muuten vielä muistuttaa et tuossa oikealla on toi kysely et millasia postauksia tahtoisitte. Vastailkaas ! :))

4 kommenttia:

  1. Muokin harmittaa tollaset kommentit. Luen siis Viivin blogia. Mun mielestä se vaikuttaa tosi kypsältä ikäisekseen. Just tyypillistä tollaset ennakkoluulot nuoria äitejä vastaan.

    VastaaPoista
  2. Toi on niin totta! Mitä ihmettä ihmiset tulee haukkumaan tuota tyttöä, joka on toiminu esimerkillisesti ja kantaa vastuunsa ja vaikuttaa paljon kypsemmältä kuin monet vanhemmat ihmiset.. Ja en kans ymmärrä tota että jos antaa lapsen hoitoon hetkeks toiselle, että pääsee itse viettämään aikaa ilman vauvaa, ei se oo mitää sellasta ettei jaksais :D

    VastaaPoista
  3. Mäkin oon lukenu Viivin blogia ihan sen raskauden alkuajoilta asti.. Mulla ei oo ikinä käyny mielessäkään, että Viivi ois jollain tavalla huono äiti.. Mun mielestä se on just hyvä esimerkki kaikista näistä nuorista teiniäideistä! Mulla on Viivin blogia lukiessa tullut itsellekkin kauhea vauvakuume, vaikka tiedänkin että tässä vaiheessa olisi ehkä hieman liian aikaista.. Kerran sitä vaan eletään, kaikki omalla tavallaan ! (;

    VastaaPoista
  4. sanokaapa ihmiset muuta ! ihan hullua ruvet haukkumaan Viiviä vaan sen takia että on niin nuorena päätyny äidiks, kun kuitenki vastuu on niin hienosti kannettu :)

    VastaaPoista